του Ιωάννη Πουναρτζόγλου
αποκλειστικά για την katanixi.gr

…αποδείχθηκε ότι οι δαίμονες της πλάνης του επιμένουν να σκοτίζουν τον πωρωμένο λογισμό του…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Μετά το τελευταίο κακόδοξο παραλήρημα του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου, έρχεται στο φως ένα κατάπτυστο και γεμάτο κόμπλεξ έγγραφο προς τους ανεμβολίαστους ιερείς και ψάλτες.

Είχαμε την ελπίδα πως ίσως φέτος στην εορτή των Θεοφανείων φωτιστεί από το Άγιο Πνεύμα και μετανοήσει, αλλά αποδείχθηκε ότι οι δαίμονες της πλάνης του επιμένουν να σκοτίζουν τον πωρωμένο λογισμό του.

Συγκεκριμένα, με το παρόν έγγραφο ο Μητρο-μπολίτης Άνθιμος απαγορεύει στους ανεμβολίαστους ιερείς να εκτελούν τα ιερατικά τους καθήκοντα εκτός των Ιερών Ναών τους. Επίσης, τους παύει από τη συμμετοχή τους σε κηδείες και απομακρύνει τους ανεμβολίαστους ιεροψάλτες. Για να ανέβει κάποιος στο αναλόγιο, ο κ. Άνθιμος βάζει ως προϋπόθεση τον εμβολιασμό του ή το πιστοποιητικό νόσησης.

Το αυταρχικό και εκδικητικό του παραλήρημα, που για ακόμη μια φορά είναι επίδειξη δύναμης και εξουσίας, στερεί από τους ανεμβολίαστους ιερείς να εξομολογούν και να μεταλαμβάνουν ασθενείς κατ’ οίκον, να τελούν αγιασμούς και ευχέλαια, να διαβάζουν τρισάγια σε κοιμητήρια. Αφαιρεί ακόμη και τα καθήκοντα των διακονούντων ιεροψαλτών, με αποτέλεσμα να τους αφήνει χωρίς οικονομική ενίσχυση που μέχρι τώρα είχαν… Μιμούμενος την τακτική των κυβερνητικών, βγάζει τους ψάλτες του σε αναστολή! Ο καθένας στο τσιφλίκι του…

Οι ξεδιάντροπες κινήσεις του συγκεκριμένου ιεράρχη, αλλά και πολλών άλλων ομοφρόνων του, προκαλούν ιερή αγανάκτηση! Τι να περιμένουμε όμως από αυτόν που ομολόγησε δημοσίως πως «ακόμα κι αν αυτό που οι Χριστιανοί μας θεωρούν σωστό, ακόμα και αν είναι αντίθετο με το Ευαγγέλιο, εγώ θα υπερασπιστώ αυτό που λέν’ οι Χριστιανοί μας. Γιατί οι Χριστιανοί μας έφτιαξαν το Ευαγγέλιο, δεν έφτιαξε το Ευαγγέλιο την Εκκλησία».

Δυστυχώς ο λαός κοιμάται… Όμως ο Θεός όχι! Να προσέχουν μην ξεσπάσει η οργή του Θεού και δεν έχουν τρύπα να κρυφτούν! Και τότε η αναστολή θα είναι αιώνια…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Κακοδοξίας το ανάγνωσμα από τον Αλεξανδρουπόλεως
– Ιερέας κοινωνάει τους πιστούς παπικά. Λειτουργική τρικυμία στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως
– Ο Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως και ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος