Επικαιρότητα

Το δόγμα της συσκότισης

εικόνα άρθρου: Το δόγμα της συσκότισης

27 Οκτ 2019

Η Ελλάδα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εντάχθηκε στο στρατόπεδο των νικητών, αλλά δυστυχώς η πατρίδα μας ηττήθηκε στην ειρήνη. Αυτή η υπόθεση επαληθεύτηκε τόσο πολλές φορές από τις εξελίξεις, ώστε αποτελεί πλέον μια πειστική ερμηνεία για την κατάντια μας. Μία από τις αποδείξεις της ήττας μας εν καιρώ ειρήνης είναι και το πλήρως αποεθνικοποιημένο, ιστορικά εσφαλμένο και βαθιά νεοταξικό μήνυμα της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Σε κάποιο σημείο του μηνύματός της η υπουργός αναφέρει συγκεκριμένα: «Στις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της πιο μελανής ίσως σελίδας της παγκόσμιας Ιστορίας, οι αντίξοες συνθήκες και η δυσανάλογη ισχύς προς τον κατακτητή δεν πτόησαν τον ελληνικό λαό». Είναι υπουργός Παιδείας η κυρία Κεραμέως και λησμονεί ότι την 28η Οκτωβρίου 1940, όταν κηρύχθηκε ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος, δεν βρισκόμασταν «στις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» αλλά διανύαμε το δεύτερο έτος του! Ο Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε την 1η Σεπτεμβρίου 1939…

Επίσης -κι αυτό είναι το σημαντικότερο- η κυρία Κεραμέως αφαίρεσε από το σκηνικό του μηνύματός της κάθε πραγματικό, εθνικό χαρακτηριστικό της σύγκρουσης, την οποία περιγράφει ως ακολούθως: «Αψηφώντας κάθε δυσκολία, οι Ελληνες αποφάσισαν να υψώσουν το ανάστημά τους και να αντιταχθούν στις δυνάμεις του μίσους και της βίας, υπερασπιζόμενοι την ελευθερία μας». Πουθενά οι Ιταλοί στο μήνυμα της υπουργού. Απουσιάζουν και οι Γερμανοί.

Η κυρία Κεραμέως σκιαγραφεί με… οργουελικό στιλ αυτό που συνέβη. Για εκείνην ήταν ένας πόλεμος, γενικώς και αορίστως, εναντίον «του μίσους και της βίας». Ως αναμενόμενο, το μήνυμά της είναι διάστικτο με ορθοπολιτικούς όρους του συρμού: λαϊκισμός, ατομικισμός, αποξένωση, αυταπάρνηση, αλτρουισμός, αλληλεγγύη.

Είναι στ’ αλήθεια στενόχωρο και εξοργιστικό να γνωρίζουμε ότι οι πρόγονοί μας μάτωσαν το ’40 και καθ’ όλη τη διάρκεια της Κατοχής για να εμφανιστεί εν έτει 2019 μια υπουργός Παιδείας που αποπειράται να «τιμήσει» τους αγώνες τους αραδιάζοντας ένα μάτσο ηχηρά τίποτα…

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

«Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας»: Προεκλογικό πυροτέχνημα ή νέα προδοσία;

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editorαρθρογραφεί για katanixi.gr Το Ειρηνοδικείο Φλώρινας καταστρατήγησε την (προδοτική) συμφωνία των Πρεσπών με την αναγνώρισή του… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Γίνεται πολύς λόγος τις τελευταίες ημέρες για την αναγνώριση...

Έλληνες χρόνια πολλά!

Ποίημα του Ιωάννη Πουναρτζόγλου Σήμερα είν’ η επέτειος του έπους του ’40… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Σήμερα είν’ η επέτειος του έπους του ’40 π’ άντρες και γυναικόπαιδα μάχονταν σαν λιοντάρια Μάχονταν...

Οκτώ δεκαετίες αργότερα…

Του Νεκτάριου ΔαπέργολαΔιδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας “Ὀκτώ δεκαετίες ἀποστασίας ἀπό τόν Θεό, προδοσίας τῆς πίστης μας, ἐθελότρεπτου εὐνουχισμοῦ καί ἑκούσιου ἀποχωρισμοῦ ἀπό ὅλα τά βασικά δομικά στοιχεῖα τῆς ταυτότητάς μας”… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς...

Όταν οι γυναίκες – ηρωίδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της πατρίδας! (φωτό)

Πολλοί που τις έζησαν τις χαρακτηρίζουν αλύγιστες, βουβές, με αδάμαστη θέληση και ηρωική αυτοθυσία… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Αναδημοσιεύουμε από το Ιστολόγιο Κατάνυξη Τη Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 1940, κηρύχτηκε ο πόλεμος μετά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.