Δήμος Σερκελίδης

Το ελληνικό σχολείο στο ντουζ. Σκέψεις με αφορμή την προβολή gay ταινίας σε μαθητές δημοτικού

εικόνα άρθρου: Το ελληνικό σχολείο στο ντουζ. Σκέψεις με αφορμή την προβολή gay ταινίας σε μαθητές δημοτικού
του Δήμου Σερκελίδη
γραμματέα του συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής

Σουηδία 2021. Ο σκηνοθέτης και  σεναριογράφος Christian (Χριστιανός, τρομάρα του) Zetterberg, με ιδιαίτερη “ευαισθησία” σε θέματα παιδικής σεξουαλικότητας, γυρίζει την τρίτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο Shower Boys.

Η ταινία βραβεύεται σε 6 διεθνείς διαγωνισμούς κινηματογράφου και με τις διεθνείς διακρίσεις ως σφραγίδα ποιότητας διατίθεται στο ευρύ κοινό για προαγωγή του πολιτισμού και της τέχνης! Από την μία είναι διαθέσιμη σε σελίδα gay περιεχομένου και από την άλλη είναι προτεινόμενη για προβολή σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου από το Υπουργείο Παιδείας και δια βίου μάθησης της Ελληνικής Δημοκρατίας!

Ελλάδα 2023. Δασκάλα προβάλλει την εν λόγω ταινία σε μαθητές τις Δ΄ Δημοτικού, προκαλώντας αναγούλες στα παιδιά που την βλέπουν και στους γονείς που πληροφορούνται το γεγονός. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τις ευθύνες της δασκάλας και το κατάντημα του ελληνικού σχολείου γενικότερα. Θα καταθέσουμε τις δικές μας σκόρπιες σκέψεις: 

  1. Η ΛΟΑΤ ατζέντα δεν μπήκε μόνη της στα σχολεία. Η Εξουσία με το αριστερό της χέρι άνοιξε την ιερή πόρτα του Σχολείου και με το δεξί της χέρι, αυτό που τις παραμονές των Εκλογών κάνει μεγάλους σταυρούς μπροστά στην Αγία εικόνα του Άξιον Εστί, την οδήγησε στη διδασκαλική έδρα, για να κατηχήσει στα δόγματά της τα ελληνόπουλα.
  1. Η συγκεκριμένη ταινία είναι διαθέσιμη δωρεάν προς προβολή από την πλατφόρμα cinedu στα ελληνικά σχολεία. Συνεπώς πιθανόν να έχει προβληθεί και άλλες φορές σε άλλα σχολεία. Τώρα απλά ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Κάποιοι στη δημόσια συζήτηση στα social media υποστηρίζουν ότι το μόνο λάθος της δασκάλας ήταν που πρόβαλε σε μαθητές δημοτικού περιεχόμενο προτεινόμενο σε μαθητές γυμνασίου. Αυτό είναι όλο. Σαν να λέμε ότι εκ παραδρομής δίδαξε εξισώσεις, ενώ έπρεπε να διδάξει κλάσματα. Τόσο απλά.
  1. Η κατήχηση στην gay ατζέντα γίνεται ανενόχλητα, μέσω του μαθήματος της Σεξουαλικής αγωγής στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Και αυτή την κατήχηση είναι παράνομο πλέον να την σταματήσουν οι γονείς. Αντίθετα η κατήχηση στην ευσέβεια διώκεται ευκόλως. Ευσεβής δάσκαλος, που είχε την καλή συνήθεια να διαβάζει κάθε πρωί στους μαθητές του το συναξάρι της ημέρας, δέχθηκε παρατήρηση – επίπληξη από την αρμόδια Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, μετά από σχετική καταγγελία (sic) γονέα.
  1. Χρησιμοποιούμε τον όρο κατήχηση στην ομοφυλοφιλία και όχι μάθημα κτλ, γιατί θεωρούμε ότι η ομοφυλοφιλική αγωγή που προωθείται στα παιδιά μας δεν εδράζεται πάνω σε επιστημονική γνώση, σε ιατρικά, ψυχολογικά, κοινωνιολογικά ασφαλή  δεδομένα. Το υπόβαθρο αυτής της αγωγής είναι απολύτως ιδεολογικό, έχει σαφή θρησκευτικό υπόβαθρο και υποστηρίζεται από μια ομοφυλοφιλική ανθρωπολογία. Δεν υποστηρίζουμε ότι όλοι οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι Χριστιανοί, αλλά ότι σίγουρα όσοι προωθούν την ομοφυλοφιλία είναι, κατά το μάλλον ή ήττον ανεπιγνώστως, ειδωλολάτρες.
  1. Δυστυχώς η gay κουλτούρα έχει περάσει στη νεολαία, ακόμα και στις παιδικές ηλικίες. Όσοι έχουν μάτια ανοιχτά το βλέπουν. Για να αντιστραφεί αυτό δεν αρκεί η επίκληση του φυσιολογικού, της ανθρώπινης φυσιολογίας ή απλά της ηθικής. Σε μία εποχή που τίποτα πια δεν είναι φυσικό (δεν είναι φυσικό να έχεις την οθόνη του κινητού 10 ώρες μπροστά στα μάτια σου, δεν είναι φυσικό να γονιμοποιείς το ωάριο και να το ψύχεις για να το εμφυτεύσεις μετά από 10 χρόνια σε μία παρένθετη μητέρα, δεν είναι φυσικό να σκέφτεται η τεχνητή νοημοσύνη, κ.ο.κ.) και κάθε ηθική αξία βρίσκεται στην κινούμενη άμμο της σχετικότητας, η επίκληση του φυσιολογικού είναι ανεπαρκής. 
  1. Απέναντι στη gay ανθρωπολογία η μόνη πειστική θέση είναι η προβολή της Χριστιανικής Ανθρωπολογίας. Η χριστιανική ανθρωπολογία, που εξηγεί την διαφορά των φύλων, τον σκοπό της ύπαρξης τους, την συμπληρωματικότητά τους, είναι η μόνη συνεκτική, αληθής και επαρκής για την κατανόηση του μυστηρίου που λέγεται άνθρωπος, άνδρας και γυναίκα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πιστός χριστιανός για να κατανοήσει ότι μόνο η χριστιανική ανθρωπολογία περιγράφει με αφοπλιστικό ρεαλισμό και σοφία το ανθρωπολογικό πρόβλημα αλλά και τη λύση του.

  2. Κατά συνεπαγωγή, είναι τεράστια η ευθύνη της Εκκλησίας να διδάξει την κοινωνία μας ποια είναι η Χριστιανική Ανθρωπολογία, αν όχι για να γίνουν όλοι συνειδητοί χριστιανοί, τουλάχιστον για να έχουν τα κοινωνικά οφέλη της. Δυστυχώς όμως η σιωπή της Διοικούσας Εκκλησίας στην επιβολή της κατήχησης υπέρ της ομοφυλοφιλίας στα σχολεία είναι εκκωφαντική. Αν ζούσε σήμερα ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος θα ήταν επιεικής με τους ομοφυλόφιλους αλλά ένα είναι σίγουρο ότι μόνο γι’ αυτό το θέμα θα έκανε την Ιερά Σύνοδο γυαλιά καρφιά.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Σχετικά άρθρα

Περί Κονάνων ο λόγος

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Είναι δύο διαφορετικές σχολές η σχολή της μετανοίας και η σχολή της αυτοβελτίωσης, και οι μπερδεμένοι τις μπερδεύουν

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.