Επικαιρότητα

Το Φανάρι αναγνώρισε την σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων 

εικόνα άρθρου: Το Φανάρι αναγνώρισε την σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων 
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Άλλη μια ευκαιρία δίνει ο Κύριος στην Εκκλησία του;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και όλα είναι σε τεντωμένο σχοινί, επέλεξε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για να αναγνωρίσει και να δεχτεί σε εκκλησιαστική κοινωνία την σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων, ως Αρχιεπισκοπή Αχρίδος.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανακοίνωσε ότι δέχεται σε ευχαριστιακή κοινωνία “την ιεραρχία, τον κλήρο και τον λαό της Εκκλησίας αυτής υπό τον Αρχιεπίσκοπο Στέφανο”. Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!

Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου! Το σενάριο της ουκρανικής αυτοκεφαλίας ακριβώς επαναλαμβάνεται και στα Σκόπια. Ο Κύριλλος το είχε προβλέψει, οι Έλληνες Ιεράρχες κλείνουν ερμητικά τα μάτια να μην δουν!

Οι φόβοι μας βγήκαν αληθινοί! Καθόλου τυχαία τελικά η επίσκεψη του Πάπα στα Σκόπια! Αυτή είναι η ειρήνη του Πάπα και των συν αυτώ, η αδικία και ο αναθεωρητισμός κατά πώς θέλουν οι ισχυροί εναντίον κάθε ιστορικής αλήθειας και δικαίου! 

Οι Έλληνες Ιεράρχες και κυρίως οι δήθεν μακεδονομάχοι Ιεράρχες θα καθησυχάσουν την συνείδησή τους, μόνο και μόνο επειδή η Αρχιεπισκοπή των Σκοπιανών δεν θα ονομάζεται Μακεδονική αλλά Αχρίδος; Αποκλείει λέει ο Πατριάρχης τον όρο “μακεδονική” και οποιοδήποτε άλλο παράγωγο της λέξης “Μακεδονία”, και αναγνωρίζει το όνομα της Εκκλησίας ως “Αχρίδος”. Προς το παρόν τουλάχιστον, γιατί ξέρουμε πλέον πώς λειτουργούν. Λάου… λάου…

Έχουν εντρυφήσει πια στην αδικία οι Έλληνες Ιεράρχες, την αποδέχονται σιωπηρά και είναι συνένοχοι στα εγκλήματα του “αιμοσταγή αγκαλίτσα” Βαρθολομαίου, ο οποίος δήθεν θεραπεύει τα σχίσματα, ρίχνει μέλι και λάδι στις πληγές λέει…. Εξαναγκάζει μάλιστα την Εκκλησία της Σερβίας να ρυθμίσει τα μεταξύ της διοικητικά ζητήματα με την Εκκλησία στη Βόρεια Μακεδονία. Πόσους ανέμους πάλι σπέρνει!

Μα Αρχιεπισκοπή Αχρίδος ήδη υπάρχει, είναι η κανονική Εκκλησία των Σκοπίων που υπάγεται στο Πατριαρχείο της Σερβίας. Έχει μάλιστα δικαιωθεί με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, σύμφωνα με την οποία η κανονική Αρχιεπισκοπή της Αχρίδος κέρδισε την υπόθεση εναντίον του “μακεδονικού” κράτους.
Μετά την απόφαση αυτή το γειτονικό μας κρατίδιο υποχρεούται να αποδεχτεί πως η Αρχιεπισκοπή Αχρίδος βρίσκεται σε κανονική ενότητα με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας και επικεφαλής της είναι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων Ιωάννης (Jovan Vraniskovski). Αλλά ούτε αυτό δεν φαίνεται να υπολογίζει το Φανάρι.

Οι άδικοι Έλληνες Ιεράρχες πούλησαν τον αδερφό τους Ονούφριο και την κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας, πούλησαν την Εκκλησία της Ρωσίας, τώρα προδίδουν και τους Σέρβους αδερφούς τους και φυσικά και την Μακεδονία. Για άλλη μια φορά θα αποδεχτούν τον Δούρειο Ίππο που στήνει ο Πατριάρχης μαζί με Σκόπια και Αμερική ή θα αντιδράσουν; Πόσο σκότος πια!

Λαμπρή ευκαιρία 

Είναι κατάφωρη η αδικία και η ανομία, όμως ταυτόχρονα είναι άλλη μια λαμπρή ευκαιρία που δίνει ο Θεός στην Εκκλησία του να απεμπλακεί από τα πλοκάμια της κρατικής κυριαρχίας, της μασονίας, του Οικουμενισμού και της αίρεσης. Πόσες ευκαιρίες δίνει ο καλός Θεός! Δε μας εγκαταλείπει ο Κύριος!

Είναι ευκαιρία οι Έλληνες Αρχιερείς, ιερείς, μοναχοί και λαϊκοί, Ελλαδίτες και Κύπριοι, να διακόψουν το μνημόσυνο του μοιραίου Πατριάρχη!

Είναι ευκαιρία η Εκκλησία της Σερβίας να διακόψει το μνημόσυνο του μοιραίου Πατριάρχη! 

Είναι ευκαιρία Σερβία και Ρωσία να αναδειχτούν στις ορθόδοξες εκείνες υπερδυνάμεις που θα υπερασπιστούν το πατροπαράδοτο σέβας, μακριά από σχίσματα και αντικανονικές πράξεις! Ας κόψουν τα Οικουμενιστικά ανοίγματα, τις σχέσεις με τον Πάπα και ας ηγηθούν αυτές των ορθοδόξων δυνάμεων.

Η ευκαιρία αυτή ας οδηγήσει στην σύγκληση μιας κανονικής Οικουμενικής Συνόδου που θα αναγνωρίσει τις αντιπαπικές (8η και 9η) οικουμενικές συνόδους, θα καταδικάσει τις σύγχρονες αιρέσεις και κυρίως τον Οικουμενισμό – που μαίνεται στην παγκόσμια Ορθοδοξία – και θα καθαιρέσει τους αιρεσιάρχες που οδηγούν την Εκκλησία και τις ψυχές των πιστών στα βράχια. Αμήν!

Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Αιτήματα αυτοκεφαλίας από τους σχισματικούς σκοπιανούς
Σκόπια: «Ανεπίσημες συνομιλίες με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για Αυτοκέφαλη Εκκλησία»
Ο Σκοπιανός ηγέτης Ζόραν Ζάεφ πιστεύει ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δωροδοκείται!
Σκόπια: Ο ύποπτος ρόλος της επίσκεψης του Πάπα

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.