Ιωάννης Πουναρτζόγλου

Το Φανάρι εκκολάπτει νέο σχίσμα στην Ουκρανία

εικόνα άρθρου: Το Φανάρι εκκολάπτει νέο σχίσμα στην Ουκρανία

του Ιωάννη Πουναρτζόγλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Τα Φαναριώτικα γραφεία ετοιμάζουν ένα καινούργιο εκκλησιαστικό μόρφωμα που θα καπηλεύεται την Αποτείχιση των Ουκρανών κληρικών από τον Πατριάρχη Μόσχας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας φαίνεται πως δεν πτοεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Αντιθέτως, με κάθε περίσταση βρίσκει αφορμές να επεκτείνει την εξουσία του, χωρίς βέβαια να λογαριάζει κανόνες και δικαιοδοσίες. 

Κυκλοφορούν πληροφορίες πως το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εκκολάπτει νέο σχίσμα στην Ουκρανία. Τα Φαναριώτικα γραφεία ετοιμάζουν ένα καινούργιο εκκλησιαστικό μόρφωμα που θα καπηλεύεται την Αποτείχιση των Ουκρανών κληρικών από τον Πατριάρχη Μόσχας, με σκοπό οι συγκεκριμένοι κληρικοί να μνημονεύουν το όνομα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Η πανουργία του Φαναρίου δεν έχει τελειωμό! Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δημιούργησε ένα εκκλησιαστικό καρκίνωμα με επικεφαλή τον Επιφάνιο και σε δεύτερο χρόνο θέλει να ιδρύσει και τρίτη “Εκκλησία” στην Ουκρανία, καθώς οι Αποτειχισμένοι κληρικοί δεν δύνανται να προσχωρήσουν στους αχειροτόνητους της OCU. 

Δύο μέτρα και δύο σταθμά έχει ο αρχιοικουμενιστής Πατριάρχης! Από τη μία καταδικάζει την Αποτείχιση ως δημιουργία σχίσματος, αλλά από την άλλη τη στηρίζει, όταν η Αποτείχιση δεν αφορά αυτόν. Αρκεί οι Αποτειχισμένοι να μνημονεύσουν αυτόν, και έτσι θα υποπέσουν τελικά σε σχίσμα με βάση τους Ιερούς Κανόνες.

Μακάρι οι Ουκρανοί κληρικοί που διέκοψαν τη μνημόνευση του εξίσου Οικουμενιστή Πατριάρχη Μόσχας, να μην πλανηθούν από τον Βαρθολομαίο, αλλά να ακολουθήσουν ορθά έως τέλους την Αποτείχιση των Αγίων Πατέρων. Ο  π.Θεόδωρος Ζήσης στο βιβλίο του “Δεν είναι σχίσμα η Αποτείχιση”, αναλύει την Αποτείχιση.

«…μέ τήν διακοπή τῆς μνημονεύσεως τῶν αἱρετιζόντων ἐπισκόπων προφυλασσόμαστε καί προφυλάσσουμε τούς πιστούς ἀπό τήν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, χωρίς νά δημιουργοῦμε σχίσμα, ὑπαγόμενοι σέ ἄλλη ἐκκλησιαστική διοίκηση, μή κανονική, καί μνημονεύοντας στίς ἀκολουθίες ἄλλους ἐπισκόπους».

Όσο για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο… και μη χειρότερα! Ο Θεός να μας φυλάει!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Αυτό έχει να πει ο κ. Βαρθολομαίος εν όψει της τεταμένης κατάστασης στην Ουκρανία;
– Η ένωση Ουνιτών και σχισματικών Ουκρανών στην Ουκρανία προχωρεί
– Το εργαστήριο του Οικουμενισμού στην Ουκρανία καλά κρατεί

Σχετικά άρθρα

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής… Μέλος Ορθοδόξων ή Εβραίων;

του Ιωάννη Πουναρτζόγλου. Η παρουσία του Αμερικής Ελπιδοφόρου και του Θεσσαλονίκης Φιλοθέου στην επιμνημόσυνη δέηση και η ανακήρυξη του Αμερικής σε Επίτιμο Μέλος της ΙΚΘ θα παραμείνουν στο απυρόβλητο;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.