εικόνα άρθρου: Το Φανάρι στηρίζει σθεναρά τον Ζελένσκι!
Γράφει ο Μέτοικος

«Όμως, ο π. Βαρθολομαίος και η κουστωδία του, «ὡς ἐν τῷ ἑνί Θεῷ» αδέλφια με τους μουσουλμάνους, προσευχήθηκαν να είναι νικηφόρα τα όπλα του Ερντογάν!»


Η ταλαίπωρη μαριονέτα των αμερικανών στην Ουκρανία, ο ηθοποιός Ζελένσκι υποδέχθηκε στην κατεστραμμένη χώρα του, τον δεύτερο μετά τον «πρώτο άνευ ίσων», επίσκοπο Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και, μαζί του, συζήτησε για την «πνευματική ανεξαρτησία της Ουκρανίας»! 

Ο πρώην, για να μη χαθεί η μνήμη έργων δυσσεβών, επίσκοπος Γαλλίας Εμμανουήλ χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως στην Ουκρανία, καθότι προήδρευσε στην «ενωτική σύνοδο» που, θυμίζει, τη σύνοδο που έκαναν «τὰ ξύλα τοῦ χρῖσαι ἐφ᾿ ἑαυτὰ βασιλέα» και, όπως η «ενωτική» ανέδειξε τον Επιφάνιο Ντουμένκο  «προκαθήμενο», έτσι και «πάντα τὰ ξύλα εἶπαν τῇ ράμνῳ (αγκαθιά)· δεῦρο σὺ βασίλευσον ἐφ᾿ ἡμῶν. καὶ εἶπεν ἡ ράμνος πρὸς τὰ ξύλα· εἰ ἐν ἀληθείᾳ χρίετέ με ὑμεῖς τοῦ βασιλεύειν ἐφ᾿ ὑμᾶς, δεῦτε ὑπόστητε ἐν τῇ σκιᾷ μου· καὶ εἰ μή, ἐξέλθοι πῦρ ἀπ᾿ ἐμοῦ καὶ καταφάγοι τὰς κέδρους τοῦ Λιβάνου»! (Και η αγκαθιά τούς αποκρίθηκε: “αν θέλετε στ’ αλήθεια να με χρίσετε βασιλιά σας, ελάτε να κρυφτείτε στη σκιά μου· αν δεν έρθετε, φωτιά θα βγει από τ’ αγκάθια μου και θα κατακάψει τους κέδρους του Λιβάνου”». (Κριταί 9, 8-15)

Οι Φαναριώτες, αφού, για πρόεδρο της «εκκλησίας Βαρθολομαίου» στην Ουκρανία έβγαλαν μια αγκαθιά, έκαψαν με τη φωτιά του εμφύλιου εκκλησιαστικού σπαραγμού «τους κέδρους του Λιβάνου», τουτέστιν την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Φαίνεται, πάντως, ότι ο Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ έχασε τη «διαφημισμένη» διπλωματία του και, ως «γέρων» μωράθηκε αφού, στον κωμικό ηθοποιό που υποδύεται τον πρόεδρο της Ουκρανίας δήλωσε ότι :«Σας υποστηρίζουμε σθεναρά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Μπορείτε να είστε σίγουροι για την υποστήριξή μας και για ό,τι μπορούμε να κάνουμε εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου»! 

Το Φανάρι, για λόγους αρρωστημένης αρχομανίας, τα χρόνια της προβληματικής ποιμαντορίας του Βαρθολομαίου Αρχοντώνη σκόπιμα δεν διακρίνει την πνευματική από την πολιτική εξουσία, επιδεικτικά δε αγνοεί το υπό του Κυρίου λεχθέν «Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ».

Ο π. Βαρθολομαίος «οὐκ ἠβουλήθη συνιέναι» ότι, η εγκοσμιότητα, όπως αυτή εκφράζεται με τις οικολογικές του κρουαζιέρες και την εμπλοκή του στα γεωπολιτικά συμφέροντα των Αμερικανών, περιορίζει την ελευθερία της Εκκλησίας, διότι φαλκιδεύει τη φύση και, κυρίως, αλλοιώνει την Αποστολή Της.  

Ο π. Βαρθολομαίος ένθερμος οπαδός των πολιτικών απόψεων του Αβιμέλεχ πως: «δεν υπάρχει τίποτε το αγαθό στο να σας διοικούν με σύνοδο εβδομήντα άνδρες, όλοι τους γιοί  του Ιεροβάαλ, αλλά είναι καλύτερο να σας δυναστεύει μόνο ένας», ακόμη και την ημέρα που η Ορθοδοξία τιμούσε τη Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου, δε δίστασε στο λόγο του να διατρανώσει «τα πρωτεία» τού Θρόνου του! Παρεμβάλλοντας προσβλητικά σε ένα θεολογικό κείμενο την πάλαι ποτέ ύπαρξη του «πολυφιλήτου [του] Μητροπολίτου Δράμας Παύλου» του οποίου η φωνή, κατά τον Κωνσταντινουπόλεως «εγίνετο σκληρά υπέρ τας πέτρας του Μελά, οσάκις ημφεσβητούντο αι ευθύναι του Θρόνου μας…»!!

Πάντως, μετά τις προσευχές και τη στήριξη που παρείχε το «ειρηνικό» Φανάρι με επιστολή του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για «καλό βόλι» εναντίον παιδιών, γυναικών και αμάχων Κούρδων στο Αφρίν της Βόρειας Συρίας, τώρα στηρίζει και τους Ουκρανούς φασίστες εναντίον των Ρώσων! 

Θα περίμενε κανείς από τον «ενσαρκωτή» της φαναριώτικης αγάπης, όχι «να θυσιάσει τον θρόνο του (εξ άλλου γι’ αυτόν θυσίασε την ψυχή του), ούτε και να πει στον [τούρκο Ερντογάν], “κύριε Πρόεδρε εγώ δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σας» με την επίθεση εναντίον αμάχων, παιδιών και γυναικών στη χώρα των Κούρδων, αλλά τουλάχιστον να μη του στείλει έγγραφη «ευλογία» για την εξολόθρευσή τους!

Όμως, ο π. Βαρθολομαίος και η κουστωδία του, «ὡς ἐν τῷ ἑνί Θεῷ» αδέλφια με τους μουσουλμάνους, προσευχήθηκαν να είναι νικηφόρα τα όπλα του Ερντογάν! 

Σήμερα στην Ουκρανία, με ποιο τρόπο το πνευματικά σβησμένο Φανάρι θα στηρίξει τα όπλα του φασιστικού καθεστώτος; 

Θα μισθώσει όπως ο Αβιμέλεχ, γιος του Ιεροβάαλ, «ἄνδρας κενοὺς καὶ δειλούς»  και, με οικόσημο ένα σβησμένο φανάρι, θα τους στείλει να εξολοθρεύσουν τους «Ορθοδόξους εχθρούς» στην Ουκρανία; 

Θα βγάλει δίσκο στις κατεχόμενες απ’ αυτό ελληνικές εκκλησίες, για να μαζέψει «ἑβδομήκοντα ἀργυρίου» προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά τα φασιστικά τάγματα του Αζόφ; 

Θα κλείσει πιο σφιχτά τα μάτια και, θα σφραγίσει τα αυτιά του ο εσχατόγηρος του Φαναρίου για να μην ακούει «τας οιμωγάς, τας ικεσίας και τας δεήσεις» των Ορθοδόξων Χριστιανών και των επισκόπων τους στη διαλυμένη με δική του ευθύνη χώρα;

Η υποκρισία στο Φανάρι ξεχειλίζει και λερώνει τα νερά του Βοσπόρου. Στις 11 Οκτωβρίου του 2018 ο π. Βαρθολομαίος έκανε έκκληση «πρός πάσας (!) τάς ἐμπλεκομένας πλευράς νά ἀποφεύγουν καταλήψεις Ναῶν, Μονῶν καί ἄλλων περιουσιακῶν στοιχείων, ὡς καί πᾶσαν πρᾶξιν βίας καί ἐκδικητικότητος, εἰς ἐπικράτησιν τῆς εἰρήνης καί τῆς ἀγάπης τοῦ Χριστοῦ»!

Τώρα που, το φασιστικό καθεστώς στην Ουκρανία, φυλακίζει ανθρώπους για τα πιστεύω τους, παίρνει με τη βία Ναούς και Μοναστήρια, ο π. Βαρθολομαίος ξέχασε τις «ευαισθησίες του» για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή το «Οικουμενικόν Πατριαρχείον, [επί των δίσεκτων ημερών του, έπαψε να] ενσαρκώνει το γνήσιον εκκλησιαστικόν ήθος της Ορθοδοξίας»;

Εάν ο π. Βαρθολομαίος δεν είναι ικανός να αγαπήσει τον πλησίον του, τουλάχιστον ας σεβαστεί τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στην Ουκρανία ως ανθρώπους, αναγνωρίζοντάς τους δικαιώματα θεμελιωμένα σε οικουμενικές διακηρύξεις.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Σχετικά άρθρα

Ο Πατριάρχης συνεορτάζει την εκατονταετηρίδα της Εκκλησίας της Εσθονίας

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Μάλλον ο Πατριάρχης είναι αυτός που χρησιμοποιεί κυριολεκτικά τους ιερούς κανόνες σαν κανόνια τελικά και παίρνει κανονικά μέρος στον πόλεμο κατά της Ρωσίας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.