Επικαιρότητα

Το ισλαμικό κανονικό δίκαιο και το κοράνι απαγορεύει την μεταβολή κανονικού χριστιανικού ιερού ναού σε τζαμί

εικόνα άρθρου: Το ισλαμικό κανονικό δίκαιο και το κοράνι απαγορεύει την μεταβολή κανονικού χριστιανικού ιερού ναού σε τζαμί

Του Παναγιώτη Νούνη
Αποκλειστικά για katanixi.gr

(Ο Ταγίπ Έρντογαν αν και άκρως προκλητικός, αποδεικνύεται, παντελώς αχάπαρος και ημιμαθής από το ισλαμικό δίκαιο)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Παραθέτω στους φιλότιμους αναγνώστες μας μερικές καλές και αξιόλογες διαμαρτυρίες μετριοπαθών μουσουλμάνων, όπως εκείνη του σεΐχη Imran Hosein ο οποίος ως καλός ισλαμολόγος και ισλαμοδιδάσκαλος μας παραπέμπει στο Κοράνιο για κάποια συγκεκριμένη προφητεία σχετικά με την ιεροσυλία του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας της Κων/Πόλεως/Νέα Ρώμη από τον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Σύμφωνα με το Ισλαμικό Κανονικό Δίκαιο, ισχυρίζεται ο ισλαμοδιδάσκλος Χουσεΐν η ενέργεια του Μωάμεθ του Πορθητού να σφετεριστεί την Αγία Σοφία ήταν ιερόσυλη, άστοχη και αμαρτωλή, για την οποία ενέργεια του, φαίνεται ότι αρκετοί Μωαμεθανοί μετά από 6 αιώνες (δι)αισθάνονται και ομολογούσι την μεγίστη αδικία και την ντροπή της μεγίστης ιερόσυλης πράξης όλων των αιώνων.

Ισλαμιστές δάσκαλοι τα διδάσκουν αυτά και όχι ο τάδε Χριστιανός θεολόγος και ο δείνα κληρικός της ενορίας μας.

Από έκ τοτε φαίνεται να επικράτησε η εν λόγω ιερόσυλη και προκλητική μανιώδεις τακτική και ενέργεια των Μωαμεθανών κάθε τόπο που καταλαμβάνουν να ιεροσυλίζουν τους κανονικούς ιερούς ναούς των Χριστιανών και να τους μετατρέπουν σε τζαμιά.

Κλασική περίπτωση στο χωριό μας στην Κύπρο, όπως σε πολλά άλλα χωριά ανά το παγκύπριο και δη των ελεύθερων περιοχών -αλλά και των κατεχομένων- οι Κεμαλικοί Τούρκοι μετέτρεψαν τους ιερούς ναούς μας σε τζαμιά-στάβλους-αποχωρητήρια-κλάμπς, αποθήκες κ.ο.κ.

Μπήκα προ μιας δεκαετίας στο τζαμί του χωριού μου εν ώρα συντήρησις του εσωτερικού χώρου, όταν η διακυβέρνηση του γνωστού άθεου προέδρου Καταστράφια θέλησε να συντηρήσει όλα τα ισλαμικά τζαμιά των ελευθέρων περιοχών, και αντίκρισα το συγκλονιστικό θέαμα, εντός του τζαμιού να υφίσταντο ολόκληρα κομμάτια από ιστορημένες αγιογραφίες και τοιχογραφίες.

Δόξα τω Θεώ, που υπάρχουν τέτοιες μετριοπαθείς φωνές σαν τον ισλαμοδιδάσκαλο Χουσεΐν που θέτει τα πράγματα στην σωστή τους βάση και αποκαλύπτει χωρίς φόβο και πάθος την πάσα αλήθεια σύμφωνα με το Κοράνι και την διδασκαλία του Ισλάμ.

Έκπληξη προκαλεί στον γράφοντα, ότι ο εν λόγω ισλαμοδιδάσκαλος και ιμάμης αποκαλεί και ομολογεί την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία ως έχουν με τα ελληνικά τους ονόματα. Ποιός είπε ότι οι Μωαμεθανοί είναι άπαντες φανατικοί και μισάνθρωποι;

Αυτά όλα ας τα προβληματίσουν οι ηττημένοι πολιτικοί, συμπολίτες μας, δημοσιογράφοι κ.ά. συμβιβαστικοί νόες της Κύπρου και της Ελλάδος που απώλεσαν τα πνευματικά τους αισθητήρια λ.χ. το ιερό χρέος τους και το υψηλώτατο καθήκον τους, που είναι η κυρίως η απελευθέρωση όχι απλά της κατεχομένης Κύπρου, όχι απλά της Βορείας Ηπείρου και της Μικράς Ασίας, αλλά η απελευθέρωση της Κωνσταντινουπόλεως και η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ώστε να αποταχθούμε και απογαλακτίσουμε άπαξ και διαπαντός από την κακόμοιρη νεοελληνική αλλοτρίωση της ψυχοπαθολογίας του ραγιά, της βρωμηοσύνης του γραικύλου και του ψευδορωμηού.

Άρα, εν τέλει ο Ταγίπ Έρντογαν αν και άκρως προκλητικός, αποδεικνύεται, παντελώς αχάπαρος και ημιμαθής από το ισλαμικό δίκαιο και τα διδάγματα του Κορανίου.

Του Παναγιώτη Νούνη
Φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής και του Τμήματος Ψυχολογίας (Πανεπιστήμιον Κύπρου).
Σύμβουλος Ψυχικής & Πνευματικής Υγείας – Life Coach.
Θεολόγος/Θρησκειολόγος
Email: panagiotisnounis@gmail.com

Ακολουθούν οι θέσεις του ισλαμολόγου:

“Όταν ο Μωάμεθ ο Πορθητής κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη, το πρώτο πράγμα που έκανε στην πόλη ήταν να σφετεριστεί τον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό που χτίστηκε ποτέ στη Χριστιανοσύνη, την Αγία Σοφία, η οποία ήταν η καρδιά του Βυζαντινού Χριστιανισμού. Υπήρχε για περισσότερα από χίλια χρόνια ως ο κύριος καθεδρικός ναός του χριστιανικού κόσμου. Ο σουλτάνος Μωάμεθ προέβη σε μια πράξη, την οποία δυστυχώς περιγράφω ως αμαρτωλή – τεράστια αμαρτωλή και ηλίθια. Λυπάμαι που πρέπει να χρησιμοποιήσω αυτήν τη γλώσσα, αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει. Ντρόπιασε το Ισλάμ όταν πήρε αυτόν τον χριστιανικό καθεδρικό ναό, που δεν ήταν εγκαταλελειμμένο κτήριο, και το μετέτρεψε σε τζαμί. Δεν επιτρέπεται να κάνουμε κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, ο Προφήτης μας Μωάμεθ είπε ότι στο τέλος θα κάνουμε συμμαχία με τους Ρουμ, δηλαδή τη Ρώμη. Δεν μπορεί αυτή να είναι η αρχαία Ρώμη, με την οποία πολεμήσαμε πριν πάρουμε την Κωνσταντινούπολη. Δεν μπορεί να είναι η Ρώμη που οι γυναίκες υπηρέτησαν στις ένοπλες δυνάμεις. Η μόνη άλλη Ρώμη είναι στη Μόσχα, η ανατολική χριστιανική.

«Θα κάνεις συμμαχία με τους Ρουμ».

Και αυτός είναι ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός των Ρωμιών. Αν είχατε κάποια αίσθηση στο μυαλό σας, δεν θα είχατε κάνει ποτέ τόσο ανόητο, τερατώδες κακό πράγμα. Αυτός είναι ο καθεδρικός ναός τους, όχι ο δικός μας.

Έτσι, την πρώτη μέρα που ο μουσουλμανικός στρατός μας θα κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη, το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο διοικητής, επειδή ο Προφήτης τον χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα εξαιρετικό» διοικητή, είναι να επιστρέψει τον Καθεδρικό Ναό στους Χριστιανούς και να ζητήσει συγγνώμη εκ μέρους της Κοινότητας του Μωάμεθ. Και θα επιστρέψουμε το όνομα στην πόλη, το όνομα που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Μωάμεθ. Αντίο, ΜουσταφάΚεμάλ.”

Του Sheikh Imran Hosein

«When Mohammad Fateh conquered Constantinople, the first thing he did in the city was take the greatest cathedral ever built in Christendom, Hagia Sophia, which was the heart of Byzantine Christianity. It had been in existence for more than a thousand years as the premier Cathedral of the Christian world. Sultan Mohammad Fateh passed an act, which I regretfully describe as sinful – monstrously sinful and stupid. I regret having to use that language, but somebody has to do it. He brought shame upon Islam when he took that Christian functioning cathedral, which was not an abandoned building, and transformed it into a Masjid. It is not permissible for us to do such a thing.

In particular, Muhammad said that at the end of times we are going to meet in alliance with Rome. It can’t be Rome, as we fought before to get Constantinople. It can’t be the Rome that women served in the armed forces. The only other Rome is in Moscow, the eastern Christian one.

You are going to make an alliance with Rome”. And this is Rome’s greatest Cathedral. If you had any sense in your head, you would have never done such a stupid, monstrously wicked thing. This is their cathedral, not ours.

So the first day that our Muslim army conquers Constantinople, the first thing that the commander will do, because the Prophet described him as a “quite excellent” commander, to return the Cathedral to the Christians and offer an apology on behalf of the Ummah of Muhammad. And we will return the name to the city, the name used by Muhammad himself. So goodbye, Mustafa Kemal».

By Sheikh Imran Hosein

ΠΗΓΗ: https://katehon.com/article/shameful-act-ottomans

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.