Επικαιρότητα

Το Κόλπο!!! Τί μπορεί να σχεδιάζει ο Φαναριώτης Πάπας με 15 Εκκλησίες;

εικόνα άρθρου: Το Κόλπο!!! Τί μπορεί να σχεδιάζει ο Φαναριώτης Πάπας με 15 Εκκλησίες;

… ο Πατρ. Βαρθολομαίος θέλει να προσκαλέσει 15 εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της “νέας εκκλησίας” της Ουκρανίας (PCU) Επιφάνιου

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σύμφωνα με μία πηγή που δεν κατονομάζεται στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, κυκλοφόρησε από ρωσικά ΜΜΕ η πληροφορία (που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί) πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σχεδιάζει μια Πανορθόδοξη συνάντηση στα πρότυπα του Αμμάν, στην οποία θα κληθούν όλοι οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών καθώς και ο επικεφαλής της νέας ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, σχισματικός ψευδεπίσκοπος Επιφάνιος.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η συνάντηση στο Αμμάν προκάλεσε ανησυχία στον Οικουμενικό Πατριάρχη επειδή πραγματοποιήθηκε χωρίς τον ίδιο, οπότε ο Πατρ. Βαρθολομαίος θα προσκαλέσει όλες τις Εκκλησίες “για να κρίνουν όχι το θέμα της Ουκρανίας, αλλά τι συνέβη”.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας μία συνάντηση εκπροσώπων τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, προτάσσοντας την ενότητα και τη συμφιλίωση εντός της Ορθοδοξίας. Οι συμμετέχοντες σημείωσαν την κατανόησή τους για την αγωνία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για τον επικείμενο κίνδυνο του σχίσματος στην Ορθόδοξη Κοινότητα.

Όσον αφορά την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία, οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν ότι ένας Πανορθόδοξος διάλογος είναι απαραίτητος για την επούλωση και τη συμφιλίωση. Επίσης συμφώνησαν ότι οι αποφάσεις που αφορούν ζητήματα ορθόδοξης σημασίας, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης αυτοκεφαλίας σε συγκεκριμένες εκκλησίες, θα πρέπει να οριστικοποιηθούν με πνεύμα Πανορθόδοξου διαλόγου και ενότητας και Ορθόδοξη συναίνεση.

Σε αυτή τη συνάντηση στο Αμμάν συμμετείχαν οι αντιπροσωπείες: 
α) της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων με επικεφαλής τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο,
β) της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό την ηγεσία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου
γ)  της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με επικεφαλής τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο, δ) της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρουμανίας (απέστειλε εκπροσώπους),
ε) της Πολωνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (απέστειλε εκπροσώπους) και
στ) της Ορθόδοξης Εκκλησίας Τσεχίας και της Σλοβακίας με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ.κ. Ραστισλάβ.

Επίσης, στη συνάντηση στο Αμμάν συμμετείχε και ο κανονικός Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Μία πιθανή, μελλοντική Πανορθόδοξη συνάντηση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και Πάπα της Ανατολής κ. Βαρθολομαίο με την ταυτόχρονη παρουσία του σχισματικού ψευδεπισκόπου Επιφανίου της νέας ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, κινδυνεύει να είναι και αυτή, όπως και του Κολυμπαρίου της Κρήτης, αιρετική και ψευδοσύνοδος. Επίσης είναι πιθανό να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη όξυνση στο υφιστάμενο σχίσμα καθώς ο σχισματικός νέος ψευδομητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος (ο οποίος είναι κατασκεύασμα του Βαρθολομαίου) δεν έχει ούτε ιερωσύνη ούτε ἀποστολική διαδοχή και ενώ υπάρχει και ο κανονικός και αναγνωριζόμενος από όλους τους Ορθοδόξους Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι ακόμα και ο φανερός προωθητής του διαχριστιανικού και διαθρησκειακού πνεύματος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, στις 29 Ιανουαρίου 2020, δήλωσε σχετικά με τους ψευδοιεράρχες της νέας ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας ότι: “Έχω τονίσει επανειλημμένα, ότι από την εποχή που ο «Πατριάρχης» Φιλάρετος Ντενισένκο είχε καταδικαστεί, καθαιρεθεί και αναθεματιστεί, δεν είχε κανένα δικαίωμα να χειροτονεί κανέναν. Έτσι οι «ιεράρχες» και «κληρικοί» της σχισματικής «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» δεν έχουν Αποστολική Διαδοχή».

Διαβάζουμε στο pentapostagma.gr


Βαρθολομαίος – Σχεδιάζει Πανορθόδοξη με 15 Εκκλησίες;

Σήμερα έχει γενέθλια ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Συμπληρώνει τα 80 χρόνια ζωής του. Μια τέτοια μέρα λοιπόν κυκλοφόρησε από ρωσικά ΜΜΕ η πληροφορία πως ο Βαρθολομαίος ως απάντηση στην Σύναξη του Αμμάν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει πανορθόδοξη συνάντηση!

“Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σχεδιάζει μια πανορθόδοξη συνάντηση στα πρότυπα του Αμμάν και θα κληθούν όλοι οι Προκαθημένοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών, συμπεριλαμβανομένου και του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλου και του επικεφαλής της «νέας εκκλησίας» της Ουκρανίας Επιφάνιου , δήλωσε μια πηγή που δεν κατονομάζεται στο ρωσικό πρατορείο RIA Novosti. “Ο Βαρθολομαίος σήμερα συγκαλεί μια Σύνοδο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, η οποία θα συζητήσει την κατάσταση στην Ορθοδοξία και την έκβαση της συνάντησης στο Αμμάν. Η τριήμερη Σύνοδος του Πατριαρχείου θα αποφασίσει τη σύγκληση πανορθόδοξης συνάντησης με αντικείμενο το ζήτημα της κατάστασης στην Ορθοδοξία” ανέφερε η πηγή..

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανησυχεί ότι η συνάντηση στο Αμάν πραγματοποιήθηκε χωρίς αυτόν. “Μετά τη μεγάλη διάσπαση του 1054 μεταξύ δυτικών και ανατολικών, Ορθοδοξίας και Ρωμαιοκαθολικών, ήταν η πρώτη Σύναξη στην οποία συμμετείχε το μεγαλύτερο μέρος της Ορθοδοξίας χωρίς την Κωνσταντινούπολη. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό για την Κωνσταντινούπολη. Τότε ο Βαρθολομαίος θα καλέσει άλλες εκκλησίες – όλες τις άλλες εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συμμετείχαν στη συνάντηση στο Αμμάν – για να κρίνουν όχι το θέμα της Ουκρανίας, αλλά τι συνέβη”, ανέφερε η πηγή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θέλει να προσκαλέσει 15 εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της “νέας εκκλησίας” της Ουκρανίας (PCU) Επιφάνιου. “Είναι σαφές ότι καλεί τον Επιφάνιο, ώστε να μην έρθει ο Πατριάρχης Κύριλλος, και έπειτα κι άλλοι”, ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Σχόλιο για τις εξελίξεις με τη σύναξη προκαθημένων στο Αμμάν
– Οι Εκκλησίες Αντιοχείας και Βουλγαρίας δε θα συμμετάσχουν στην συνάντηση των Προκαθημένων στο Αμμάν. Δε θέλουν να τα σπάσουν!
– Την Τρίτη 25/2/2020 η σύναξη Προκαθημένων στο Αμμάν, κατά τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
– Επιστολή Αρχιεπισκόπου Αλβανίας στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
– Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αποδοκίμασε την πρόταση του Πατριάρχου Ιεροσολύμων
– Η ομιλία του Πατρ. Ιεροσολύμων Θεοφίλου Γ’ και η πρόσκλησή του στους προκαθημένους για την ενότητα της Εκκλησίας (βίντεο)
– Ο Πατριάρχης Θεόφιλος καλεί τους Προκαθημένους στην Ιορδανία για την διατήρηση της Ενότητας
– Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: «Δεν μπορεί ο καθένας να καλεί πανορθόδοξη σύνοδο»
– «Όχι» Φαναρίου, Γαλλίας και Κύπρου στην πρόταση του Ιεροσολύμων για σύναξη των ηγετών Ορθόδοξων Εκκλησιών
– Ενόψει μιας Πανορθόδοξης για το Ουκρανικό: Επιστολή στον Πατριάρχη Αντιοχείας
– Μητρ. Ιλαρίωνας: Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας βλέπει πολύ θετικά την πρωτοβουλία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων
– Το ΝΑΙ της Τσεχίας και το ΟΧΙ της Ελλάδας στην Πρόταση για Σύνοδο προκαθημένων στην Ιορδανία τον Φεβρουάριο

Σχετικά άρθρα

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.