Μαρία Κοσμίδου

Το λαό μπορεί να τον εμπαίζουν. Τον Θεό, δεν μπορούν

εικόνα άρθρου: Το λαό μπορεί να τον εμπαίζουν. Τον Θεό, δεν μπορούν
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Οι προκλητικές δηλώσεις του γ.γ. θρησκευμάτων υπέρ Βαρθολομαίου και Ιερωνύμου και κατά όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Οι βανδαλισμοί ιερών χώρων

Είναι πολυάριθμα δυστυχώς τα περιστατικά βεβήλωσης ιερών ναών στην Πατρίδα μας. Τα αποτελέσματα της έρευνας δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών του υπουργείου Παιδείας με λεπτομερή στοιχεία, όπως έχουν καταγραφεί από το 2015 μέχρι σήμερα.

Το πόρισμα του Υπουργείου

Θα μπορούσαν να αποφευχθούν; Ναι, είναι η απάντηση. Πώς; Αν οι πολιτικοί άρχοντες υπηρετούσαν τα συμφέροντα του έθνους μας και αν οι εκκλησιαστικοί άρχοντες υπερασπιζόταν την Ορθοδοξία μας. Όμως το πρόβλημα δεν το εντοπίζει εκεί ο αρμόδιος από πλευράς πολιτείας κ. Γ. Καλαντζής. Ο αμφίβιοςγενικός γραμματέας θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας δήλωσε (διαβάστε και φρίξτε!):

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία, την περίοδο της πανδημίας, δέχθηκε ταυτόχρονη επίθεση και από τα κινήματα αρνητών και αντιεμβολιαστών αλλά και από τους αντικληρικαλιστές. Γι’ αυτό έχει ιδιαίτερη αξία το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, παρά τα όποια προβλήματα, καθυστερήσεις ή επιμέρους δυσαρμονίες, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προστασία της δημόσιας υγείας, αποδεικνύοντας για μιαν ακόμα φορά την κρίσιμη θέση που κατέχει στη δημόσια σφαίρα, καθώς εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων». Τόνισε επίσης ότι: «Στην Ελλάδα, η Ορθόδοξη Εκκλησία και ειδικότερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, υπήρξαν τα κύρια θύματα της επίθεσης των αρνητών και των αντιεμβολιαστών, ενώ επιχειρήθηκε μεθοδικά η απαξίωση της Συνοδικότητας, ενός δομικού χαρακτηριστικού της Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Οι υπαίτιοι

Για τα έργα και τις ημέρες του γ.γ. θρησκευμάτων έχουμε αναφερθεί στην Κατάνυξη και στο παρελθόν. Εδώ ταιριάζει η σοφή ρήση “Όμοιος ομοίω αεί πελάζει”. Ο κ. Καλαντζής βρήκε την ώρα να ρίξει τις βολές του εναντίον του λαού που δεν θέλει να εμβολιαστεί και είναι δικαίωμά του. Απορίας άξιον είναι το πώς συσχετίζει τους βανδαλισμούς με τους ανθρώπους αυτούς! Δεν έχασε ευκαιρία να υπερασπιστεί τους αγαπητούς του κ. Ιερώνυμο και κ. Βαρθολομαίο. Και μας παρουσίασε τα δικής του εμπνεύσεως διδάγματα από τις πολλαπλές κρίσεις που βιώνει η Πατρίδα μας, χωρίς βέβαια να αναφερθεί στο δικό του μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάντια αυτή: «Τα διδάγματα που αντλούνται από την οικονομική κρίση που κορυφώθηκε το 2012, από την προσφυγική κρίση του 2015 αλλά και από την πλέον πρόσφατη κρίση της πανδημίας, όσον αφορά το πεδίο των θρησκευμάτων, είναι κοινά ως προς τις δυνατότητες και τον ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι θρησκευτικές κοινότητες, και ειδικότερα η Ορθόδοξη Εκκλησία, κατά τη διάρκεια των κρίσεων, ώστε το έθνος να μπορέσει να τις αντιμετωπίσει επιτυχώς. Η παράμετρος αυτή είναι χρήσιμο να λαμβάνεται εγκαίρως υπ’ όψιν στον σχεδιασμό αντιμετώπισης κρίσεων». Δηλαδή, θέλει να πει ο κος Γ.Γραμματέας,  η διοίκηση της εκάστοτε θρησκευτικής κοινότητας στην Ελλάδα, και κυρίως της Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα πρέπει, υποχειριαζόμενη από την κυβέρνηση και εκμεταλλευόμενη την πίστη του απλού λαού, να εντάσσεται στον σχεδιασμό για την αντιμετώπιση κρίσεων, φυσικά με τον προσανατολισμό που έχει χαραχτεί από την κυβερνητική πολιτική. 

Εν τέλει, το έθνος θα πρέπει τελικά να αντιμετωπίσει τον εποικισμό της χώρας μας από αλλόθρησκους, στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνοι, οι οποίοι απολαμβάνουν προνόμια απίστευτα και βρίσκονται στο απυρόβλητο ό,τι και αν κάνουν.

Να σημειωθεί ότι από τις πιο σημαντικές αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα είναι η κατάργηση των διατάξεων των άρθρων:

198 «κακόβουλη βλασφημία»

199 «καθύβριση θρησκευμάτων» και 

201 «περιύβριση νεκρών», στο κεφάλαιο Ζ’ περί επιβουλής της θρησκευτικής ειρήνης. Στο κεφάλαιο αυτό έχει διατηρηθεί μόνον το άρθρο 200 «Διατάραξη θρησκευτικών συναθροίσεων».

Καταργήθηκε επίσης διάταξη σύμφωνα με την οποία όποιος νεκροσυλήσει με τυμβωρυχία, σκοπεύοντας να αποκτήσει παράνομα ο ίδιος ή τρίτος περιουσιακή ωφέλεια, τιμωρείται ως υπαίτιος κλοπής.

Για τους υπαίτιους εξαθλίωσης των ελληνικού έθνους δεν προβλέπεται τιμωρία, ούτε έχουν δημοσιοποιηθεί στοιχεία κάποιας έρευνας. Όμως, το λαό μπορεί να τον εμπαίζουν οι αρμόδιοι. Τον Θεό, δεν μπορούν.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
«Επιδημία» βανδαλισμών των Ιερών Ναών της Ελλάδας
– ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
– Ποιο ανίερο χέρι πυρπολεί εκκλησιές στο Χαλκειός;
– Βάνδαλοι παράνομοι μετανάστες μετέτρεψαν σε υπνοδωμάτιο ιερό Εκκλησιάς

Σχετικά άρθρα

Ποιος φοβάται;

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. …οι παραβατικοί λαθρομετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες έχουν ειδική μεταχείριση από το νόμο σε σχέση με άλλους «εγκληματίες»

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ανάμνηση και ανακαινισμός της Ενδημούσας Συνόδου

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. Μία τέτοια Ενδημούσα Σύνοδος, είχε συνεδριάσει και πριν την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου οπότε εύλογα αναρωτιόμαστε τι συζήτησαν και ποιες αποφάσεις ελήφθησαν αυτή τη φορά;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.