εικόνα άρθρου: Το λάθος του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Η μανία των οικουμενιστών για την Ιερωσύνη των γυναικών


“Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι”, λέει ο θυμόσοφος λαός.

Το κεφάλι στην περίπτωση της αυθαιρεσίας του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε, στην αντικανονική χειροτονία Διακόνισσας, είναι μια στρεβλή αντίληψη για την ίδια την Ιεραποστολή.

Η Ιεραποστολή δηλητηριασμένη από το φαρμάκι του οικουμενισμού και τη δαιμονική αντίληψη των Ιεραποστόλων του Βατικανού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Ορθόδοξη Ιεραποστολή.

Ευτυχώς για τον πιστό λαό και δυστυχώς για τον Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε, έζησε, έδρασε και άφησε την τελευταία του πνοή στην Αφρική, ένας Άγιος Ιεραπόστολος, ο πατρο-Κοσμάς ο Γρηγοριάτης.

Σύντομα θα δημοσιευθεί σειρά άρθρων για τα “Πρότυπα Ορθόδοξης Ιεραποστολής”, όπου θα επιχειρήσουμε να καταδείξουμε πώς θα έπρεπε να είναι σήμερα η Ορθόδοξη Ιεραποστολή.

Είναι αλήθεια ότι πίσω από ένα πληκτρολόγιο και με την όποια ασφάλεια μας παρέχει η ζωή στην Ελλάδα, ούτε να φανταστούμε μπορούμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της Ιεραποστολής στην Αφρικανική Ήπειρο.

Όχι μόνο δεν θα έπρεπε να βάζουμε εμπόδια σε ένα Ιεραπόστολο στο πεδίο, αλλά ακόμα και αν κάτι μας φαίνεται ακραίο ή αντιπαραδοσιακό, θα πρέπει ο όποιος σκανδαλισμός να συζητιέται, προσπαθώντας να μπούμε στα “παπούτσια” του Ιεραποστόλου.

Για εμάς λοιπόν, από την θέση ασφάλειας μας είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι από οικουμενιστικούς κύκλους, προωθείται εδώ και δεκαετίες η χειροτονία της Διακόνισσας. 

Αυτό γίνεται για να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου που θα οδηγήσει την γυναίκα στην Ιερωσύνη ακόμα και στην Ορθοδοξία.

Το αν θα τολμούσε αυτή την εκτροπή ο τάδε ή ο δείνα Επίσκοπος, μας αφήνει αδιάφορους. Άρα τίποτα προσωπικό με τον Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε.

Αφού όμως έτσι ήρθαν τα πράγματα, είχε μόνο έναν τρόπο να μιμηθεί τον Άγιο Νεκτάριο και να είναι συνεπής με τις ανάγκες της Ιεραποστολής που επικαλείται: Η διακόνισσα να μην έχει καμία σχέση με τα καθήκοντα του άνδρα Διακόνου, αλλά να διατηρήσει την αποστολή που είχε στο παρελθόν.

Αυτό δεν έγινε. Αντιθέτως, εντελώς παραπειστικά παρουσιάζεται η αντικανονική (ίδια με του άνδρα Διακόνου) χειροτονία ως μίμηση του Αγίου Νεκταρίου.

Στην επιχειρηματολογία του Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε διαφαίνεται και μια στρεβλή θεολογική ερμηνεία σχετικά με την τιμή προς τις Άγιες γυναίκες και την Παναγία γενικότερα. 

Ο ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ. πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης ελέγχει θεολογικά τις θέσεις αυτές και διατυπώνει την Αγιοπατερική και Ορθόδοξη θέση επί του θέματος.

Έχει κάθε δίκιο ο Ιεραπόστολος Μητροπολίτης να διατυπώνει και το δίκαιο επιχείρημα της άγνοιας που έχουμε εμείς για τις ανάγκες της Ορθόδοξης Ιεραποστολής. 

Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι απλό: Δέχεται ο Ζιμπάμπουε Σεραφείμ για τις ανάγκες της Ιεραποστολής να ανοίξει αυτός ο ασκός του Αιόλου, που θα οδηγήσει στην αντικανονική και αντορθόδοξη Ιερωσύνη των γυναικών;

Όταν θα δει οικουμενιστές Επισκόπους να εκμεταλλεύονται την κίνησή του και να χειροτονούν παπαδίνες ή Επισκοπίνες, θα αισθάνεται πως τον χρησιμοποίησαν και έγινε προδότης της πίστεως ή δικαιωμένος;

Αν θα αισθάνεται δικαιωμένος, τότε κατατάσσει τον εαυτό του εκ προοιμίου στους μεταπατερικούς, φιλενωτικούς, αιρετικούς οικουμενιστές και έτσι εξηγούνται όλα και θα μας βρίσκει σθεναρά απέναντι.

Η πράξη του λοιπόν, ενέχει ένα σοβαρότατο διακύβευμα και το ερώτημά μας δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.

Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Το πρόβλημα της ιερωσύνης των γυναικών (Α΄)
Θα επαναφέρει και το θεσμό των συνεισάκτων ο Θόδωρας Β΄ στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας;

Σχετικά άρθρα

Οικουμενισμός εντός των τειχών

Επαναλαμβάνονται οι αντικανονικές συμπροσευχές με αντιπροσωπείες εκατέρωθεν στις «πρωτόθρονες» εορτές Ρώμης και Φαναρίου Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.