Επικαιρότητα

Το μεταναστευτικό στα χέρια αποχαυνωμένων πολιτικών γίνεται δραματικό

εικόνα άρθρου: Το μεταναστευτικό στα χέρια αποχαυνωμένων πολιτικών γίνεται δραματικό

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πραγματικά κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε πολύ δραματικές συνέπειες… (Φιλίππο Γκράντι)

Πρόσφυγες, μετανάστες, λαθρομετανάστες, παράνομοι μετανάστες, παράτυποι μετανάστες, είναι ορισμένες από τις λέξεις που κατέχουν την πρωτοκαθεδρία τα τελευταία χρόνια στο καθημερινό λεξιλόγιο των Ελλήνων. Από ειδήμονες του θέματος ακούμε ότι πρόσφυγες δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστοι, καθώς έρχονται από την Τουρκία, από μια ασφαλή χώρα που υποδέχεται πρόσφυγες. Ο πρόσφυγας της Τουρκίας γίνεται μετανάστης από την ώρα που έρχεται εδώ. Οπότε μας συμβουλεύουν να μη μιλάμε για πρόσφυγες αλλά για μετανάστες και κυρίως για λαθρομετανάστες ή παράνομους μετανάστες, όταν έρχονται χωρίς τις κατάλληλες νόμιμες διαδικασίες. Άλλοι βέβαια ομιλούν για υβριδικό πόλεμο, έχοντας πολύ σοβαρά επιχειρήματα.

Γεγονός είναι πως είμαστε μπλεγμένοι σε μια κατάσταση τραγική. Η λύση δεν είναι εύκολη. Τη δυσχεραίνει πάρα πολύ η φανατική διεθνιστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αποχαύνωση των ιθυνόντων στην πατρίδα μας. Μπροστά μάλιστα σε απειλές για δραματικές συνέπειες, όπως μας προειδοποιούν επίσημα χείλη, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια κυριαρχούν στις ψυχές των Ελλήνων.

Διαβάζουμε στην kathimerini.gr

————————————————————————————–
Για «δραματικές συνέπειες» από το προσφυγικό προειδοποιεί ο ύπατος αρμοστής

Στην κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στα νησιά και στους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις δυσχερείς συνθήκες σε αυτά, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Γκράντι μίλησε για την επίσκεψή του στη Λέσβο, όπου διαπίστωσε ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι ακόμη πιο ανησυχητικές απ’ ό,τι ήταν πριν 4 χρόνια, καθώς, όπως είπε, υπάρχει υπερπληθυσμός στο ΚΥΤ της Μόριας, ανεπαρκείς υπηρεσίες και αύξηση της βίας μεταξύ των ανθρώπων εκεί, γεγονός που επηρεάζει τους νέους και τα πολλά ασυνόδευτα παιδιά. Ο κ. Γκράντι συμφώνησε με τον κ. Κουμουτσάκο, που χαρακτήρισε τις συνθήκες των νησιών «ασφυκτικές» τονίζοντας ότι «πραγματικά είναι πολύ κακές γι΄ αυτούς που βρίσκονται εκεί και παραμένουν σε αυτές τις δομές. Πιέζονται και οι κάτοικοι και συμφωνώ με την ανάλυσή του υπουργού ότι η ανοιχτή διάθεση και η φιλοξενία που τους χαρακτήριζε αλλάζει. Πραγματικά κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε πολύ δραματικές συνέπειες». Γι΄ αυτό το λόγο, ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ, δήλωσε ότι χαιρετίζει τη δέσμευση και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στις κρίσεις αυτές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.