Επικαιρότητα

Ο π. Νικολάος Μανώλη για τους ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ και το βλάσφημο σκετς [βίντεο 2020]

εικόνα άρθρου: Ο π. Νικολάος Μανώλη για τους ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ και το βλάσφημο σκετς [βίντεο 2020]

Το σκετς των Ράδιο Αρβύλα που είναι ανεβασμένο στο διαδίκτυο έχει ήδη προκαλέσει πολλές συζητήσεις… Φοβερό μήνυμα κολασμού!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η συγκεκριμένη είδηση είναι πραγματικά από εκείνες που δεν βρίσκεις λόγια να τις χαρακτηρίσεις. Εμείς στην Κατάνυξη σας διαβεβαιώνουμε ότι είναι από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις που καλούμαστε να σχολιάσουμε. Με πόνο ψυχής καλούμαστε να προσευχηθούμε όλοι, για γρήγορη και ειλικρινή δημόσια μετάνοια αυτών των δυστυχισμένων ψυχών, των συντέλεστών της εκπομπής Ράδιο Αρβύλα, που με τέτοιο τρόπο πλήγωσαν το θρησκευτικό μας συναίσθημα. Από την άλλη βέβαια, δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε την αγανάκτηση και τον θυμό που νιώσαμε όταν παρακολουθήσαμε αυτό το βίντεο, στο οποίο βλασφημείται και υβρίζεται ο Άγιος Τριαδικός Θεός και η Θεία Κοινωνία.

Πρωτοφανής εμπαιγμός και διασυρμός του Δεσπότη Χριστού μας, του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της Ορθοδοξίας γενικότερα. Ούτε ο βρωμερός Σατανάς δεν τολμάει να υβρίσει έτσι τον Κύριο και Θεό μας. Και επειδή ακριβώς δεν μπορεί να το κάνει, χρησιμοποιεί τους ανθρώπους για να βλασφημήσουν εκείνοι τον Χριστό. Όχι λοιπόν! Δεν θυσιάζονται όλα στο όνομα της τέχνης και της σάτιρας. Όλα έχουν ένα όριο και φυσικά όταν τα όρια ξεπερνιούνται πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες συνέπειες. Δεν θα έπρεπε να επέμβουν οι εισαγγελικές αρχές για προσβολή των θρησκευτικών αισθημάτων με λόγια ή πράξεις; Ή μήπως όλα αυτά πλέον, επιτρέπονται με τον νέο νόμο κατάργησης της βλασφημίας; Μπορεί ίσως να επιτρέπεται από τους ανθρώπινους νόμους και τις κυβερνήσεις, αλλά για το Θεό αυτό είναι μια βαρύτατη αμαρτία που μόνο με το Ιερό Μυστήριο της Εξομολόγησης μπορεί να σβηστεί και με το ανάλογο επιτίμιο από τον πνευματικό.

Είναι αλήθεια πως στην τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε, εν μέσω κορονοϊού και με το βλέμμα στραμμένο στο Θεό, ελπίζουμε να μας λυπηθεί και να δώσει ένα τέλος σε όλη αυτή την παράνοια που ζούμε. Ενώ λοιπόν, ο ορθόδοξος λαός έχει στερηθεί εξαιτίας της κυβέρνησης και της ΔΙΣ τη δυνατότητα να εκκλησιαστεί και να μετέχει στη Θεία Λειτουργία, μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας, η παρέα των Ράδιο Αρβύλα ξαναχτυπά, με την προσφιλή της συνήθεια να σατιρίζει τα Ιερά και τα Όσιά μας. Δεν υπολογίζει ούτε τον πόνο των συνανθρώπων τους που αγωνιούν για όλα αυτά που συμβαίνουν, ούτε το θρησκευτικό τους συναίσθημα το οποίο τους κρατά ζωντανούς και μάχιμους, αλλά προκαλούν με πυρίμαχο και εμετικό τρόπο τη μακροθυμία του Θεού.

Ελπίζουμε να έχουν ειλικρινή μετάνοια, για να μπορέσουν να πορευθούν σε αυτήν αλλά κυρίως στην άλλη ζωή. Επίσης, αναμένουμε φυσικά από τη ΔΙΣ να πάρει θέση και να υπερασπιστεί τον Άγιο Τριαδικό Θεό της Ορθοδοξίας μας. Δεν έχει ανάγκη υπεράσπισης ο Θεός από εμάς, αλλά εμείς έχουμε ανάγκη να Τον υπερασπιστούμε για τη σωτηρία της ψυχής μας.

Ως τότε που θα ξυπνήσει η ΔΙΣ (ακόμα ροχαλητά ακούμε), έχουμε το μήνυμα του πνευματικού μας πρωτοπρεσβυτέρου Νικολάου Μανώλη προς τους συντελεστές της βλάσφημης εκπομπής. Είναι ένα μήνυμα από τον ουρανό που καλά θα κάνουν να το λάβουν σοβαρά υπόψιν. Προβληματιστήκαμε πολύ αν θα έπρεπε να συμπεριλάβουμε στο βίντεο με το μήνυμα του πνευματικού μας και την αθλιότητα του Ράδιο Αρβύλα. Αποφασίσαμε τελικά να το συμπεριλάβουμε ως απόδειξη της προστυχιάς και της ασέβειάς τους. Τελικά το απόσπασμα διεγράφη από το youtube λόγω παγκόσμιας απαγόρευσης, εξαιτίας πνευματικών δικαιωμάτων. Το μήνυμα του π.Νικολάου διατυπώθηκε πριν λίγες ημέρες στην Ομιλία του με θέμα “Ψυχική υγεία“. Παρακολουθείστε το μαζί με το σκετς της ακολασίας:

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.