Επικαιρότητα

Το νέο κελάηδισμα του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου από τον Έβρο!

εικόνα άρθρου: Το νέο κελάηδισμα του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου από τον Έβρο!

Δυστυχώς στα νερά του Έβρου ποταμού πνίγεται με την ανοχή κάποιων Ευρωπαϊκών κρατών το όραμα… της Σιμόν Βέιλ (Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 3 Μαρτίου 2020, ο μητρ. Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος μαζί με τους υπόλοιπους τρεις μητροπολίτες της Θράκης επισκέφτηκαν τα σύνορα στις Καστανιές Έβρου ώστε να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σε όσους βρισκόταν στην περιοχή. Παράλληλα σημειώθηκε προσπάθεια διαφύλαξης των συνόρων της πατρίδας μας, καθώς μετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί από την πλευρά της Τουρκίας, επιχειρούσαν να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Η παρουσία του μητρ. Αλεξανδρουπόλεως στα σύνορα προκάλεσε έκπληξη καθώς δύο μήνες νωρίτερα (29 Δεκεμβρίου 2019), ο μητρ. Αλεξανδρουπόλεως είχε δημοσιεύσει ένα απαράδεκτο Κυριακό Κήρυγμα, σηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων, το οποίο ανάμεσα στα άλλα ανέφερε ότι: «Ἡ κατάργηση τῶν συνόρων (ὡς εὐρωπαϊκὸ κεκτημένο) καὶ τὸ ἑλληνικὸ ὄνειρο (ὁ χαλαρὸς τρόπος τῆς ζωῆς μας) θὰ βοηθήσει στὴν γρήγορη ὁλοκλήρωση τῆς ὑφισταμένης πιὰ παγκοσμιοποίησης στὴν περιοχή μας».

Μετά την επίσκεψη των τεσσάρων Μητροπολιτών της Θράκης στις Καστανιές Έβρου, ο μητρ. Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος ανάμεσα στα άλλα δήλωσε: «Όμως η έκταση της πατρίδος μας είναι πολύ μικρή για να χωρέσει όλη αυτήν την ευρωπαϊκή ανηθικότητα. Δυστυχώς στα νερά του Έβρου ποταμού πνίγεται με την ανοχή κάποιων Ευρωπαϊκών κρατών το όραμα των Ζαν Μονέ, Ρούπερτ Σουμάν, Αλτιέρο Σπινέλη και της Σιμόν Βέιλ. Οι μητροπολίτες της περιοχής πήγαμε να τελέσουμε την κηδεία του κοινού ευρωπαϊκού οράματος και κεκτημένου».

Ο μητρ. Αλεξανδρουπόλεως θρήνησε τον πνιγμό του ευρωπαϊκού οράματος της Σιμόν Βέιλ (Simone Veil)‎ η οποία ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όμως ήταν περισσότερο γνωστή για την προώθηση του νόμου που νομιμοποιούσε τις αμβλώσεις στην Γαλλία, στις 17 Ιανουαρίου 1975.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι την ημέρα του θανάτου της Σιμόν Βέιλ (30 Ιουνίου 2017), ο τότε αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει δημόσια τη θλίψη του μέσω μηνύματος στο Twitter το οποίο ανέγραφε: Μεγάλη η απώλεια της πρώτης γυναίκας προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Σιμόν Βέιλ, που πρωτοστάτησε στη νομιμοποίηση των αμβλώσεων στη Γαλλία».

Ως σχόλιο σε αυτό το απαράδεκτο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Σιμόν Βέιλ, παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το σχετικό σχόλιο του Λυκούργου Νάνη, ο οποίος πολύ εύστοχα σημείωνε:

“Η από της πλευράς του επίδοξου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (άλλος ένας πολιτικός “μεσσίας” που αναμένει και καραδοκεί να αναλάβει την εξουσία  προκειμένου να μας σώσει…) “εξύμνηση” της αποθανούσης με αναφορά στην “πρωτοποριακή” συμβολή της στη νομιμοποίηση της εν ψυχρώ εμβρυοκτονίας συνιστά σύμπτωμα βαθυτάτης εξαχρειώσεως της πολιτικής μας ζωής, απότοκος, παράγωγο και συνέπεια της αντίστοιχης ηθικής.

Εκθειάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, του οποίου το κόμμα καπηλεύεται άνευ αιδούς και συστολής το τρίπτυχο “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» ένα πολιτικό πρόσωπο που πρωτοστάτησε στην απο-ενοχοποίηση ενός από τα πλέον ιδιαζόντως ειδεχθή και φρικαλέα εγκλήματα, αυτό της εν ψυχρώ αφαιρέσεως της ζωής των ανυπεράσπιστων εμβρύων. Πόσες και πόσες αγέννητες ανθρώπινες υπάρξεις δεν πολτοποιήθηκαν και δεν απορρίφθηκαν στους σκουπιδοτενεκέδες και τους υπονόμους εξ αιτίας της “μεγάλης” αυτής πολιτικής προσωπικότητας! Και μάλιστα στη λεγόμενη “χώρα του φωτός” και του “ουμανισμού”!

Κάτι τέτοιο, κατά τον προαναφερθέντα πολιτικό άνδρα, αποτελεί αιτία και αφορμή τιμής και εξάρσεως και όχι αποδοκιμασίας, μομφής, καταδίκης και ψόγου. «Οὐαὶ οἱ λέγοντες τὸ πονηρὸν καλὸν καὶ τὸ καλὸν πονηρόν, οἱ τιθέντες τὸ σκότος φῶς καὶ τὸ φῶς σκότος, οἱ τιθέντες τὸ πικρὸν γλυκὺ καὶ τὸ γλυκὺ πικρόν” κύριε αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, που προέρχεσθε, κατά τα άλλα, από πολύτεκνη οικογένεια και που στηρίζεσθε πολιτικά  σε ικανό αριθμό πολιτών των οποίων το ηθικό αισθητήριο δεν έχει απαμβλυνθεί αλλά είναι ενεργοποιημένο και καταδικάζει  μετ αποτροπιασμού  και απερίφραστα το φόνο αγέννητων ανθρώπων και τους θλιβερούς υποστηρικτές του».

Διαβάσαμε στο imalexandroupolis.blogspot.com:


Δηλώσεις Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, μετά την επίσκεψη των 4 Μητροπολιτών της Θράκης στις Καστανιές

Αμέσως μετά την επιστροφή του στην Αλεξανδρούπολη, στον απόηχο της επισκέψεως των 4 Μητροπολιτών της Θράκης στις Καστανιές Έβρου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφους, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Οι Έλληνες μέχρι τώρα δείξαμε σε όλο τον κόσμο την παραδοσιακή μας φιλοξενία. Οι ορθόδοξοι χριστιανοί δείξαμε την πνευματικότητα μας. Όμως η έκταση της πατρίδος μας είναι πολύ μικρή για να χωρέσει όλη αυτήν την ευρωπαϊκή ανηθικότητα. Δυστυχώς στα νερά του Έβρου ποταμού πνίγεται με την ανοχή κάποιων Ευρωπαϊκών κρατών το όραμα των Ζαν Μονέ, Ρούπερτ Σουμάν, Αλτιέρο Σπινέλη και της Σιμόν Βέιλ. Οι μητροπολίτες της περιοχής πήγαμε να τελέσουμε την κηδεία του κοινού ευρωπαϊκού οράματος και κεκτημένου».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– Τα μάζωξε όσο μπορούσε ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, αλλά το πράγμα δε σώζεται… [ΒΙΝΤΕΟ & ΚΕΙΜΕΝΟ]
Οι αντιπατερικές θέσεις του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για την Αρμενική «Εκκλησία»
Απαράδεκτο Κυριακό Κήρυγμα του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως (Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα, 29-12-2019)
– Ο δούλος του Κυρίου Άνθιμος κατά του Κυρίου του – Βλασφημία ολκής [ΒΙΝΤΕΟ 2019]
– Επίσκεψη του Τζέφρι Πάιατ στον Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο (ΦΩΤΟ)
– Μητρ. Αλεξανδρουπόλεως: Αποφασίσαμε ότι εγκρίνουμε την Εκκλησία την Αυτοκέφαλη της Ουκρανίας [Βίντεο]

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.