Επικαιρότητα

Το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» αρνείται να γίνει hot spot και απειλεί με κινητοποιήσεις

εικόνα άρθρου: Το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» αρνείται να γίνει hot spot και απειλεί με κινητοποιήσεις

Στην απόφαση που ελήφθη χθες από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, να παραχωρηθεί πτέρυγα του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» για να στεγαστούν μετανάστες και πρόσφυγες αντιτίθεται το ίδιο το νοσοκομείο.

Με επιστολή τους προς την ΠΟΕΔΗΝ , Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του νοσοκομείου, αναφέρουν ότι αντιδρούν κάθετα σε αυτή την απόφαση καθώς οι δομές του «Αμαλία Φλέμινγκ», δεν διαθέτει τις κατάλληλες δομές, πόσο μάλλον όταν δεν μπορεί καλά καλά να αντεπεξέλθει στους ασθενείς και τις εφημερίες τους. 

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

Διαφωνούμε κάθετα με την δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ.
Τα Νοσοκομεία δεν προσφέρονται για τέτοιες δομές.
Θα αντιδράσουμε με κινητοποιήσεις.

Το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ δημοσιοποιήθηκε το 1986 και λειτουργούσε έως το έτος 2013 με τα δύο του κτήρια του «Τσαγκάρη» και του «Μπόμπολα». Μετά τις διαθεσιμότητες οι κλινικές μεταφέρθηκαν από το κτήριο Μπόμπολα και τώρα εκεί λειτουργούν τα πλυντήρια του Νοσοκομείου και το αρχείο ασθενών.

Παρά τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης δεν προχώρησε ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου που προέβλεπε στο κτήριο Μπόμπολα να αναπτυχθούν υπηρεσίες αποκατάστασης και άλλες υπηρεσίες υγείας, παρότι ο Οργανισμός εγκρίθηκε από το τότε ΚΕΣΥΠΕ.

Η κυβέρνηση μπροστά στην επιβεβλημένη απόφαση αποσυμφόρησης των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες πήρε τη λάθος απόφαση. Δημιουργεί εντός Νοσοκομειακού χώρου κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Τη στιγμή που στις εφημερίες γεμίζουν ράντζα τα Νοσοκομεία στην Αττική και είναι επιβεβλημένη η ανάπτυξη νέων κλινικών.

Πως είναι δυνατόν να λειτουργήσει με ασφάλεια το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ που δίπλα του θα έχει κέντρο φιλοξενίας.

Είδατε τι γίνεται στη Λέρο με το hot spot που υπάρχει εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου.  Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη. Τα κτήρια των Νοσοκομείων ακόμη και άδεια δεν προσφέρονται για τέτοιες χρήσεις!!! Αν είναι δυνατόν!!!

Ολόκληρη η επιστολή εδώ

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Σβήνει το ψευτορωμαίικο

του Αγαθόνικου Σκέψεις με αφορμή την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Μήπως είμαστε η χειρότερη γενιά από καταβολής Ελληνικού Έθνους;

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.