Επικαιρότητα

Το Οικουμενικό Αιρεσιαρχείο και ο επικίνδυνος Πατριάρχης

εικόνα άρθρου: Το Οικουμενικό Αιρεσιαρχείο και ο επικίνδυνος Πατριάρχης

Ο μεγάλος πόθος του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι οι ορθόδοξοι και οι παπικοί να ανακτήσουν την ενότητα στην από κοινού μετάληψη…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στη συνάντηση με τον Πανουκρανικό Συμβούλιο των Εκκλησιών και Θρησκευτικών Οργανώσεων (ΠΣΕκΘΟ)1, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 Αυγούστου στο Κίεβο, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος άδραξε την ευκαιρία να εισηγηθεί υπέρ του Οικουμενισμού. Βασικός άξονας των λόγων του ήταν ο διαχριστιανικός και διαθρησκευτικός διάλογος στο σύγχρονο κόσμο. Η σοκαριστική τοποθέτηση, η οποία φανερώνει πως ως «λύκος βαρύς», ο Οικουμενικός Πατριάρχης απειλεί να κατασπαράξει την ενότητα της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, είναι η εξής: «Οι ορθόδοξοι και οι καθολικοί θέλουν να ανακτήσουν την ενότητα στην από κοινού μετάληψη».

Συνέχισε το οικουμενιστικό του παραλήρημα με τα παρακάτω: «Ο διάλογος είναι μέσο, με το οποίο καλούμαστε να λύνουμε τις διαφορές μας, να συμπράττουμε στην ανοχή, να παλεύουμε ενάντια στην προκατάληψη και τη μισαλλοδοξία, να κτίζουμε την ειρήνη και την ομόνοια, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία. Είναι το σημάδι της ελπίδας, ότι, παρά τα αίσχη του 20ου αιώνα, την πιο σκληρή εποχή στην ιστορία της ανθρωπότητας, η δική μας αντίληψη του διαλόγου γίνεται όλο και πιο σημαντικό εργαλείο για να κτίσουμε τις γέφυρες για τη συμφιλίωση. Αυτή η κίνηση της σύγκλισης και της συμφιλίωσης στον κόσμο μας ρητά επιβεβαιώνεται από την προσέγγιση των χριστιανών στον οικουμενικό διάλογο».

Μέσα από τους Κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, την Ιερά Παράδοση και τις διδαχές των Αγίων Πατέρων, καταλαβαίνουμε πως το πνεύμα που υπηρετεί ο Πατριάρχης μας δεν είναι το πνεύμα του Θεού, αλλά το πνεύμα που ο διάβολος επιβάλλει. Όλα όσα αιρετικά και σχισματικά προωθεί και ασπάζεται, τα όρισε η Αγία μας Εκκλησία ως τα μέσα με τα οποία ο διάβολος προσπαθεί να διαμερίσει το σώμα του Χριστού. «Τας των αιρετικών ζιζανίων επισποράς εν τη του Χριστού Εκκλησία ο παμπόνηρος καταβαλών καί ταύτας ορών τη μαχαίρα του Πνεύματος εκτεμνομένας πορρίζους, εφ ετέραν ήλθεν μεθοδείας οδόν, την των σχισματικών μανία το Χριστού Σώμα μετερίζειν επιχειρών2».

Για το χριστεπώνυμο πλήρωμα, το κοινό Ποτήριο είναι η κορυφαία κοινωνία όλων των πιστών με την αγία Κεφαλή, τον Ιησού Χριστό. Εκεί όπου δεν μπορούν να μετέχουν του Τιμίου Σώματος και Αίματος ούτε οι κατηχούμενοι, ούτε οι σχισματικοί, ούτε οι αιρετικοί. Αυτή η ευλογημένη κατάσταση είναι η ευχή όλων των Αγίων ανά τους αιώνες, υπό την αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση ο Πάπας να αποκηρύξει όλες τις αιρέσεις και τις πλάνες και να επιστρέψει εν μετανοία στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Ο Πατριάρχης όμως, επιθυμεί μία άλλη ένωση, μία ένωση που καταδικάστηκε από τους Αγίους. Ξέρει πολύ καλά πώς να προβάλλει λειτουργικές μεταρρυθμίσεις που αναδεικνύουν τον ίδιο ως Πάπα της Ανατολής, και το ποίμνιο ως δέσμιο της πλάνης.

Είναι επικίνδυνος για τις ψυχές μας, διότι φαίνεται ότι συμφωνεί με την αίρεση του filioque και την απορρέουσα από αυτό υποτίμηση του Αγίου Πνεύματος (subordinatio). Αποδέχεται το παπικό πρωτείο και το αλάθητο του Πάπα. Δεν ενοχλείται με το γεγονός ότι οι ραντισμένοι, κοινώς μη βαπτισμένοι, δεν μετέχουν της σωτηρίας. Δείχνει συγκατάβαση στο δόγμα της «αμίαντης» σύλληψης της Θεοτόκου. Αυτό το ίδιο το «Οικουμενικό Αιρεσιαρχείο» που ασπάζεται λεγεώνες κακοδοξιών, επιβάλλει κοντά σε όλα τα κακά, και τη μάσκα εντός των Εκκλησιών και το εμβόλιο.

Εμείς όμως αδελφοί μου, εώς πότε θα επιτρέπουμε στο «Οικουμενικό Αιρεσιαρχείο» να παίζει επικίνδυνα με τις ψυχές μας;

Η μία κακοδοξία διαδέχεται την άλλη. Πολλοί κληρικοί περιμένουν το «θαύμα», την ανατροπή που θα μεταμορφώσει τον Πατριάρχη σε κατ’ ουσίαν ορθόδοξο. Αλλά, αυτή η στιγμή δεν έρχεται. Αντίθετα, πιο πιθανό είναι να ζήσουμε οσονούπω, το 2025 τον κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους παπικούς.

Προσευχόμαστε για όλους αυτούς τους ιερείς που τώρα, με τα βλάσφημα μέτρα εντός των Εκκλησιών και τη «θεολογία» υπέρ του εμβολιασμού, αντιλαμβάνονται πως η πνευματική βρωμιά που έφερε το Κολυμπάρι και το Ουκρανικό, δεν είναι αθώα. Πολλοί από αυτούς εμμένουν στην Παράδοση της Εκκλησίας, ομολογούν Χριστό και διώκονται από τους οικείους τους Μητροπολίτες. Είθε να τους αξιώσει ο καλός μας Θεός να αποδεσμευτούν από τα δεσμά των αιρετιζόντων επισκόπων που «χτυπούν» με μένος τους παραδοσιακούς ιερείς, και να ακολουθήσουν την αγιοπατερική διακοπή μνημοσύνου….

  • 1 Το συμβούλιο υπάρχει και συνεργάζεται εδώ και 25 χρόνια. Εκπρόσωποι διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων εργάζονται για τον διαθρησκειακό διάλογο. Στοχεύουν στη δημιουργία γεφυρών και συμφιλίωσης μεταξύ των διαφόρων θρησκειών παρακάμπτοντας τις όποιες διαφορές. Σε αυτό συμμετέχουν Μουσουλμάνοι, Εβραίοι, Προτεστάντες, Ουνίτες, Παπικοί, οι σχισματικοί του Επιφανίου και Ορθόδοξοι.
  • 2 ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, Πηδάλιον, ιγ’, ΑΒ’, σ.357

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Πατριαρχικό συλλείτουργο με Βαρθολομαίο και ψευδεπίσκοπο Επιφάνιο Ουκρανίας στην Ίμβρο
– Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποστηρίζει τους σχισματικούς για να αθωώσει τις προδοτικές ενέργειές του
– Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο δημιουργός του νέου Ουκρανικού Σχίσματος [ΒΙΝΤΕΟ]

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.