Βαρθολομαίος σε Τουρκία και Ελπιδοφόρος σε Αμερική, παρόντες σε γεύμα ιφτάρ για το Ραμαζάν. Μαριονέτες της πολιτικής Ερντογάν…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Σχεδόν ταυτόχρονα, σε Άγκυρα και Ουάσιγκτον, η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας παραδίδει μαθήματα διπλωματικών ελιγμών, χρησιμοποιώντας ως βολικές μαριονέτες τους τοπικούς θρησκευτικούς ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο πρώην Γαλλίας και νυν γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και ο Αμερικής Ελπιδοφόρος αντίστοιχα.

Σε Άγκυρα και Ουάσιγκτον, ο πρόεδρος Ερντογάν και ο πρέσβης της Τουρκίας Mercan αντίστοιχα, παράθεσαν δείπνο iftar, που προσφέρεται στην περίοδο του Ραμαζανιού μετά το τέλος της ημερήσιας νηστείας σε όλους του τοπικούς θρησκευτικούς ηγέτες.

Η Τουρκία εμφανίστηκε ως υπέρμαχος των θρησκευτικών ελευθεριών αλλά και ως παράγοντας ειρήνης και καταλαγής στην περιοχή.

“Επιτρέψτε μου να κλείσω ευχόμενος σε όλους τους ανθρώπους την ειρήνη, την αρμονία και ένα ασφαλές περιβάλλον, να απολαύσουν τη ζωή με τις οικογένειες και τους φίλους τους. Μαζί, όπως κάνουμε σήμερα το απόγευμα”, κατέληξε ο πρέσβης Mercan στο ιφτάρ της Ουάσιγκτον.

Η σιωπή του Πατριάρχη (κυρίως η κρυφή ατζέντα που συζήτησαν επί μία ώρα προ του δείπνου ο Παναγιώτατος και ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος, οι οποίοι είχαν ιδιαίτερη συνάντηση διάρκειας μίας ώρας με τον Εντιμ. κ. İbrahim Kalın, στενό συνεργάτη και σύμβουλο του Ερντογάν) αλλά και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα (ας μην ξεχνάμε πως ούτε για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο Μπάιντεν έκανε κάποια ανακοίνωση, ούτε και στο πανθρησκειακό δείπνο iftar απάντησε στις προσβλητικές για τη νοημοσύνη του μέσου ανθρώπου δηλώσεις του Τούρκου πρέσβη), δεν αφήνουν περιθώριο “παρερμηνείας”.

Οι δύο Ορθόδοξοι θρησκευτικοί ηγέτες θυμίζουν μαριονέτες και βουβό κινηματογράφο από κοινού, στα νύχια του Ερντογάν.

Εμείς θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα κάνουμε τη σύνδεση, όταν και αν προκύψουν τα θέματα που συζητήθηκαν πίσω από τις κάμερες, σε αυτές τις κατά τα άλλα “αθώες” εθιμοτυπικές συναντήσεις.

Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (353433323130, 292827262524232221201918171615141312111098765, 4321)