Ελένη Καμπούρη

Το ολίσθημα επαναλαμβάνεται

εικόνα άρθρου: Το ολίσθημα επαναλαμβάνεται
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να γίνουν υπέρμαχοι όλων των θρησκειών, αλλά ξέχασαν ότι είναι ορθόδοξοι…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Πριν λίγες μέρες η Θεσσαλονίκη τίμησε την εορτή του προστάτη και πολιούχου της Αγίου Δημητρίου, καθώς και την απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό. 

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πλήθος επισήμων και αρκετοί Αρχιερείς έδωσαν το παρόν στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου για την 110η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης. Η Δοξολογία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, ενώ την κα Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας. 

Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα βλέπουμε στις φωτογραφίες να παρευρίσκεται εντός του Ιερού Ναού και ένας αιρετικός Αρμένιος ρασοφόρος, ο οποίος παρευρίσκεται την ώρα της Δοξολογίας και ο φακός τον απαθανατίζει την ώρα που ασπάζεται την Λάρνακα του Αγίου. Είναι θεάρεστος αυτός ο τρόπος να αποδίδουμε τιμές στον Πολιούχο της πόλης μας, όταν όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο μονοφυσιτισμός είναι αίρεση η οποία καταδικάστηκε από την Δ’ Οικουμενική Σύνοδο; Και όταν μάλιστα συνετελέσθη το μεγάλο θαύμα επί του ιερού λειψάνου της Αγίας Ευφημίας;

Δυστυχώς κάποιοι έφτασαν στο σημείο να γίνουν υπέρμαχοι όλων των θρησκειών, αλλά ξέχασαν ότι είναι ορθόδοξοι. Λειτουργούν και σκέφτονται ωσάν να εμφορούνται από δαιμονικό πνεύμα και σκέφτονται και πράττουν με διαφορετικό τρόπο από αυτό που εδογμάτισαν οι Πατέρες της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου και δίδαξαν οι Άγιοί μας. 

Κι ενώ “ο Μέγας Φώτιος θεωρεί τους αρμένιους ως δυσσεβείς αιρετικούς, που παρασύρθηκαν στην αίρεση από τους Ιακωβίτες από την εποχή της Δ’ εν Χαλκηδόνι Συνόδου…” σύμφωνα με το άρθρο του Πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση, Ομότιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ, πολλοί Αρχιερείς και Επίσκοποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας συμπεριφέρονται στους αρμένιους σαν να ανήκουν στην ορθοδοξία.

Από τον κ.Άνθιμο και τον κ.Βαρνάβα δεν περιμέναμε βέβαια κάτι καλύτερο, αφού χρόνια τώρα επαναλαμβάνουν τις ίδιες αντικανονικές ενέργειες, αδιαφορώντας για τους Ιερούς Κανόνες της Πίστεώς μας. 

Αναρωτιόμαστε όμως τι συμβαίνει με τους πιστούς και το ποίμνιο, το οποίο δέχεται αδιαμαρτύρητα όλα αυτά που προσπαθούν να μας επιβάλλουν. 

Πώς είναι δυνατόν να ακολουθούν τέτοιους Ποιμένες οι οποίοι τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε πνευματικό γκρεμό; 

Πώς μπορούν και προδίδουν τον Δεσπότη Χριστό μας; 

Ποιος μπορεί να είναι ο τρόπος, ο οποίος θα τους κάνει να ξυπνήσουν από τον πνευματικό τους λήθαργο; 

Όπως, λοιπόν, αυτοί δεν βαρέθηκαν να ακολουθούν μια αντορθόδοξη και αντιπατερική πορεία, έτσι κι εμείς δεν θα σταματήσουμε να τους ελέγχουμε για τα δημόσια λεχθέντα και πραχθέντα τους που αφορούν τα θέματα Πίστεως. Όπως θεάρεστα διδάσκει ο Ιερός Χρυσόστομος, το “«Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε» είναι για τον βίο και όχι για την πίστη. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Το ξεπούλημα συνεχίζεται! Ο κ. Βαρθολομαίος γνωρίζει ότι για τον προκάτοχό του Μεγάλο Φώτιο οι Αρμένιοι είναι αιρετικοί;
Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης: Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος για τις αιρέσεις και τα σχίσματα
Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας καλωσορίζει τον αιρετικό, λίγο πριν εκδιώξει τον ομολογητή ιερέα του
ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΘΕΕ ΜΟΥ: Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ουκρανίας στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.