Επικαιρότητα

Το όνομα του Έλληνα Αρχιμανδρίτη που θα γίνει «επίσκοπος» των σχισματικών στην Ουκρανία

εικόνα άρθρου: Το όνομα του Έλληνα Αρχιμανδρίτη που θα γίνει «επίσκοπος» των σχισματικών στην Ουκρανία

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος (Δημητρίου), κληρικός της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού της Εκκλησίας της Ελλάδος, πρόκειται να γίνει ο πρώτος Έλληνας «επίσκοπος» της σχισματικής «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας» (OCU).

Ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος (Δημητρίου), κληρικός της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού της Εκκλησίας της Ελλάδος, πρόκειται να γίνει ο πρώτος Έλληνας «επίσκοπος» της σχισματικής «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας». Η Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων έμαθε την πληροφορία από δικές της πηγές. 

Σύμφωνα με την Ένωση Ορθόδοξων Δημοσιογράφων, ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος θα γίνει «επίσκοπος» Μαριουπόλεως. Δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστό εάν θα γίνει βοηθός του σημερινού «αρχιεπισκόπου Ντόνετσκ και Μαριουπόλεως», Σέργκι Γκορόμπτσοφ [Sergiy Gorobtsov], ή αν θα διοικεί τμήμα της οργάνωσής του.  

Τις προηγούμενες ημέρες ο έξαρχος του Φαναρίου Αρχιεπίσκοπος Παμφίλου Δανιήλ (Ζελίνσκυ) είχε έρθει στην Μαριούπολη για να παραδώσει χρηματική βοήθεια, η οποία, όπως ανέφερε, είχε συγκεντρωθεί από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία στις Ηνωμένες Πολιτείες.  

Ο ίδιος ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος (Δημητρίου), αν και κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνεργάζεται ενεργά με το Φανάρι. Συγκεκριμένα, βραβεύτηκε από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την ενεργό συμμετοχή του στην αναβίωση της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. 

Υπενθυμίζουμε ότι στις 22 Μαΐου, ο ιστότοπος Ρομφαία ανακοίνωσε ότι κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος επρόκειτο να γίνει ο «επίσκοπος» της OCU. Η χειροτονία του, με την συμμετοχή ιεραρχών του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, έχει προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου.


Μετάφραση Φαίη

ΠΗΓΗ

Διαβάστε σχετικά
Έλληνας Αρχιμανδρίτης θα χειροτονηθεί «επίσκοπος» από τους σχισματικούς στην Ουκρανία


Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.