Επικαιρότητα

Το παιδικό παραμύθι «Μπλούι»

εικόνα άρθρου: Το παιδικό παραμύθι «Μπλούι»
Γράφει η “Ερατώ”
αποκλειστικά για την katanixi.gr

«Ο Άγιος Βεράντα»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Παρακολουθώντας παιδική τηλεόραση, θα διαπιστώσουμε πως και εκεί καλά κρατεί η αντορθόδοξη προπαγάνδα.

Συγκεκριμένα, στην παιδική σειρά με τον τίτλο «Μπλούι» και υπότιτλο «ο Άγιος Βεράντα» -η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο- βλέπουμε μια άστοχη απόδοση, στα ελληνικά, του Veranda Santa, ως «ο Άγιος Βεράντα».

Στο απόσπασμα, τα δύο ξαδερφάκια περιμένουν εναγωνίως τον «Άγιο Βεράντα» να τους φέρει τα δώρα των Χριστουγέννων. Πρόκειται, προφανώς, για τον υποτιθέμενο Άγιο Βασίλη (Σάντα Κλάους) των αιρετικών, της διαφήμισης και της κοσμικής πλάνης.

Στην περίπτωση του βιβλίου, οι συγγραφείς διατείνονται ότι τα θέματα που διαπραγματεύεται συμβάλλουν στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών. Για τη συγκεκριμένη χριστουγεννιάτικη ιστορία, ισχυρίζονται ότι κρύβει ένα βαθύτερο νόημα, την ευγένεια στη συμπεριφορά μας, χωρίς την αναμονή ανταλλάγματος.

Δεν γνωρίζουμε αν η πρόθεση των δημιουργών του παιδικού είναι η αλληλεγγύη, η φιλία και η συντροφικότητα. Ωστόσο, όταν στηλιτεύεται η πίστη, βλασφημούνται οι Άγιοι, οι οποίοι έχυσαν το αίμα τους για τον Χριστό και την Ορθοδοξία μας, τότε οφείλουμε να αναφερθούμε σε ό,τι μας φαίνεται ανάρμοστο και αιρετικό.

Άραγε, ένα ελληνόπουλο που μέσα στην αθωότητα και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας, και μέσα στη γενικότερη έλλειψη ορθόδοξης κατήχησης, θα παρακολουθήσει την παιδική αυτή σειρά, τι εντύπωση θα αποκομίσει;

Αρχικά, ότι υπάρχει η γνωστή, εδώ και χρόνια, πολυδιαφημισμένη, ξενόφερτη, υποτιθέμενη ύπαρξη ενός «αγίου» ανθρώπινης έμπνευσης, που φέρνει δώρα στα παιδιά τα Χριστούγεννα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το όνομά του είναι βεράντα! Ακούσατε οι γονείς και φρίξατε!

Ο καιρός γάρ εγγύς, και ήρθε η ώρα να γαλουχηθούν τα παιδιά μας, όχι με ξενόφερτα, ξένα προς την μακρόχρονη παράδοσή μας, στοιχεία, αλλά με τους βίους των Αγίων της πίστης μας. Οι Άγιοι της Ορθοδοξίας μας δεν έχουν ονόματα που γεμίζουν την ψυχή μας με ένα κοσμικό κενό, αλλά τα ονόματά τους είναι γραμμένα στο Βιβλίο της ζωής. Με τη ζωή τους την ίδια διδάσκουν την αξία της αυτοθυσίας για την πίστη του Χριστού. Και δεν φέρνουν στα παιδιά μας υλικά δώρα, μα το δώρο της αθανασίας μέσω της σωτηρίας της αθάνατης ψυχής τους!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.