Ειρήνη Ιωαννίδου

Το πανθρησκειακό συλλείτουργο Ελπιδοφόρου στον Πόρο

εικόνα άρθρου: Το πανθρησκειακό συλλείτουργο Ελπιδοφόρου στον Πόρο
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Συγκαταβατικός ο Μητροπολίτης Ύδρας σε όλα τα παραπτώματα που κ. Ελπιδοφόρου, την ανοχή του σε αίρεση και ομοφυλοφιλία


Όλα δείχνουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έχει βάλει σκοπό της οικουμενιστικής σταδιοδρομίας του να μολύνει το ποίμνιο εν Ελλάδι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μολύνει και το ορθόδοξο ποίμνιο της Αμερικής, όσα χρόνια βρίσκεται στον αρχιερατικό θρόνο.

To ποίμνιο προσμένει ακόμη ένα επιτίμιο-ράπισμα, μία νόμιμη και σύμφωνη με την Εκκλησία καταδίκη του κ. Ελπιδοφόρου για την βάπτιση παιδιών ομοφυλόφιλου ζευγαριού την οποία τέλεσε στη Μητρόπολη Γλυφάδας, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα πνευματικά παραπτώματα που έχει επιτελέσει υπηρετώντας τον Οικουμενισμό.

Άκρως προκλητικός λοιπόν, για άλλη μία φορά, ενεργεί κατά βούληση εντός των ορίων της Εκκλησίας της Ελλάδας. Αυτή τη φορά με την ευλογία του Μητροπολίτη Ύδρας Σπετσών & Αιγίνης, ο οποίος του παραχώρησε την άδεια να χοροστατήσει στη Θεία Λειτουργία την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023 και να συλλειτουργήσει με ηγέτες διάφορων αιρετικών ομάδων. Συγκεκριμένα το μιαρό συλλείτουργο πλαισίωσαν ο Αρχιεπίσκοπος της Παπικής «Εκκλησίας» του Παναμά, Jose Domingo Ulloa Mendieta και ο ιδρυτής των Ισπανόφωνων Ευαγγελιστών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Το παρών έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Πόρου [1] .

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά, ενώ προσευχήθηκε στα Ισπανικά από το μικρόφωνο και ο Αρχιεπίσκοπος Mendieta.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης εξέδωσε κατά το παρελθόν καταδικαστική ανακοίνωση εναντίον δύο γενναίων κληρικών της, κατόπιν μεταβάσεως αυτών στην Ουκρανία, επειδή διέπραξαν το «μέγα έγκλημα» να συλλειτουργήσουν με τον κανονικό Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Ουκρανίας κ. Ονούφριο και να προβούν σε δηλώσεις στήριξης των εκεί διωκόμενων Ορθοδόξων Χριστιανών και όχι απλά να προσκυνήσουν όπως δήλωσαν στις αιτήσεις τους.

Συγκαταβατικός λοιπόν ο Μητροπολίτης Ύδρας σε όλα τα παραπτώματα που κ. Ελπιδοφόρου, την ανοχή του σε αίρεση και ομοφυλοφιλία, και σκληροπυρηνικός και αδίστακτος με τους ιερείς του Μητρόπολής που αντιστέκονται και δεν αναγνωρίζουν την σχισματοαίρεση που βασιλεύει με τις ευλογίες Βαρθολομαίου στην Ουκρανία.

Αν και είναι πολλά αυτά για τα οποία δικαίως θα άξιζε να του απαγγελθεί το «ανάθεμα», ας δούμε ποια είναι η θέση της Εκκλησίας για όσους συλλειτουργούν με αιρετικούς.

O μακαριστός Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Καψάνης, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου, Αγίου Όρους, επισημάνει τα εξής σημαντικά: «Απαγορεύεται το συνεύχεσθαι αιρετικοίς ή σχισματικοίς (λγ΄Λαοδ.) ή γενικώς ακοινωνήτοις, έστω και οίκοι, επί ποινή αφορισμού (ι΄Αποστ.). Επίσκοπος ή πρεσβύτερος ή διάκονος συνευξάμενος αιρετικοίς αφορίζεται, επιτρέψας δε εις αυτούς να ενεργήσουν τι ως κληρικοί καθαιρείται (με΄, μστ΄, ξε΄ ‘Αποστ., θ΄ Λαοδ.). Απαγορεύεται ομοίως όπως οι αμετανόητοι αιρετικοί εισέρχωνται εις ορθόδοξον ναόν (στ΄Λαοδικ.) ή παρίστανται προσφερομένης της Θ.Ευχαριστίας (θ΄Τιμοθ. Αλεξ.)»

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Δείτε σχετικά:
“Ιερός” ξεσηκωμός στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξαγοράζει τη σιωπή και τη συγκατάθεση των κληρικών με λίγα αργύρια
Ανακοίνωση της Μητρόπολης Ύδρας, για κληρικούς που συλλειτούργησαν με τον Μητροπολίτη Ονούφριο στην Ουκρανία

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.