Ιωάννης Πουναρτζόγλου

Το παραλήρημα του ψευδοηγούμενου της Εσφιγμένου

εικόνα άρθρου: Το παραλήρημα του ψευδοηγούμενου της Εσφιγμένου
του Ιωάννη Πουναρτζόγλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο κανονικώς χειροτονημένος αλλά παρανόμως ενθρονισμένος γ. Βαρθολομαίος απορρίπτει την κανονική Εκκλησία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο ψευδοΕσφιγμενίτης ηγούμενος ξαναχτύπησε με ένα τραγελαφικό παραλήρημα αγαπολογίας και προπαγάνδας. Αυτή τη φορά με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία προπαγανδίζει αναφανδόν υπέρ της Ουκρανικής κακοκεφαλίας και του πρωτείου του αφεντικού του, Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Το θέμα που μας απασχολεί δεν είναι το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο σ’ ένα τραγικό γεγονός, όπως είναι ο πόλεμος, αλλά οι ανοησίες που ξεστομίζει ο εν λόγω ιερομόναχος για να στηρίξει τις σχισματικές απόψεις του. Έχει μπερδέψει τόσο πολύ την πλάνη με την αλήθεια, που σχεδόν βγάζει αιρετική την Εκκλησία της Ρωσίας (με κανονική αποστολική διαδοχή) και εξυψώνει τους αχειροτόνητους Ουκρανούς του Επιφανίου σε πρότυπα Ορθοδοξίας και Ορθοπραξίας.

Τα αλαμπουρνέζικα που γράφει προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσει θα έμοιάζαν κωμικά, αν δεν ήταν τραγικά! Κατηγορεί τη Ρωσία ότι εμφορείται από το πνεύμα του καισαροπαπισμού, ενώ ο ίδιος και οι προϊστάμενοί του όλο αυτό το διάστημα έχουν κάνει τουρ σε τα τηλεοπτικά κανάλια για να χειραγωγήσουν τους πιστούς στην υποταγή της εκκλησίας στο κράτος, στον απόλυτο υγειονομικό καισαροπαπισμό. 

Κατηγορεί τους Ρώσους ως φονταμενταλιστές και φαρισαίους, επειδή αγωνίζονται υπέρ της οικογένειας και κατά της ομοφυλοφιλίας. Από την άλλη, μακαρίζει τους Ουκρανούς, οι οποίοι λόγω του εθνικισμού τους λεηλατούν τους ναούς και βιαιοπραγούν εναντίον των Κανονικών Ορθοδόξων της Ουκρανίας. 

Αυτά είναι τα κατορθώματα του διαβόλου. Ο κανονικώς χειροτονημένος αλλά παρανόμως ενθρονισμένος γ.Βαρθολομαίος να απορρίπτει την κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας υπό του Μητροπολίτου Ονούφριου και να αποδέχεται το σχισματικό καρκίνωμα του Οικουμενικού Πατριάρχη που αποτελείται από αχειροτόνητους “κληρικούς”. 

Στο χέρι μας είναι αν θα συνεχίσουμε την κοινωνία με αυτούς τους “λύκους” που βρίσκονται σε πνευματικό ντελίριο ή θα ακολουθήσουμε τους Αγίους που δίδαξαν την Αποτείχιση! Όπως έλεγε και ο άγιος γέροντάς μας, το κάθε αρνάκι από το ποδαράκι του κρέμεται!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά
Οι “εκλεκτοί” του Βαρθολομαίου, Εσφιγμενίτες και η βλάσφημη αγιογραφία
Ο θρύλος του τέρατος του… Οικουμενισμού και η Ι. Μ. Εσφιγμένου

Σχετικά άρθρα

Αφιερώματα

11 Ιούν

Το άγιο πετραχήλι

Ποίημα του Ιωάννη Πουναρτζόγλου. Ποίημα αφιερωμένο στην 34η επέτειο χειροτονίας εις πρεσβύτερον του μακαριστού γέροντά μας π.Νικολάου Μανώλη…

Ο Άγιος Επιφάνιος και ο ψευδεπίσκοπος Ολβίας Επιφάνιος

Η τραγική ιστορία του ιερομονάχου Επιφανίου (Δημητρίου) που εξέπεσε και ενεδύθη το ψευδεπισκοπικό αξίωμα έρχεται αντιμέτωπη με την μεταστροφή του φιλοσόφου Επιφανίου σε Χριστιανό και την χειροτονία σου σε ιερέα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.