Επικαιρότητα

Το Πατριαρχείο Σερβίας στο πλευρό του Μητροπολίτη Ονούφριου

εικόνα άρθρου: Το Πατριαρχείο Σερβίας στο πλευρό του Μητροπολίτη Ονούφριου

Δεν αναγνωρίζει τη νέα Εκκλησία της Ουκρανίας το Πατριαρχείο Σερβίας που συζήτησε διεξοδικά το θέμα.

Στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου για άλλη μια φορά η άποψη που κυριάρχησε, κι εν τέλει έγινε κι επίσημα γνωστή μέσω ανακοίνωσης, είναι πως το νέο αυτό καθεστώς αποτελεί το μείζον πρόβλημα για την Ορθοδοξία.

Χαρακτηρίζει αποτυχημένη την προσπάθεια του Οικουμενικού Πατριαρχείου να λύσει το θέμα, αφού έτσι προκάλεσε μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ορθοδοξία, επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Αναφέρει πως συνεχίζει να υποστηρίζει την Εκκλησία της οποίας ηγείται ο Μητροπολίτης Κιέβου Ονούφριος και δεν αναγνωρίζει τη νέα Εκκλησία υπό τον Μητροπολίτη Επιφάνιο.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.