Επικαιρότητα

Το πόδι του Οικουμενισμού στη Ρωσία – Χριστούγεννα στον Καθεδρικό Ναό στη Μόσχα [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

εικόνα άρθρου: Το πόδι του Οικουμενισμού στη Ρωσία – Χριστούγεννα στον Καθεδρικό Ναό στη Μόσχα [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Διάβολος βάζει την ουρά του παντού…

Γράφει ὁ π. Νικόλαος Μανώλης

Υποστηρίζω, μαζί με τα πνευματικά μου παιδιά, την Εκκλησία της Ρωσίας στο θέμα της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, αναγνωρίζοντας την παρανομία του Οικουμενικού πατριάρχη. Αλλά!!! Στο θέμα του Οικουμενισμού την καταδικάζω ως ένοχη. Εδώ και δεκαετίες ακολουθεί μια ύπουλη πολιτική απέναντι στον Παπισμό, που του επιτρέπει σιγά σιγά να κάνει γενναία βήματα μέσα στην καρδιά της Ορθοδοξίας στη Ρωσία. Οι ταγοί της εν πολλοίς διατηρούν άριστες σχέσεις με το Βατικανό, παρότι ο δούρειος ίππος του Πάπα, η Ουνία, διαδραματίζει έναν εγκληματικό ρόλο στην Εκκλησία τους.

Νομίζω όσοι παρακολουθείτε τις δράσεις μου τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, αντιλαμβάνεστε που επικεντρώνω και διακρίνω το πρόβλημα. Η αλήθεια είναι πως ο ρωσικός λαός ως τώρα αντιστάθηκε. Ύψωσε το ορθόδοξο φρόνημά του και δε δέχθηκε να απολέσει το πατροπαράδοτο Σέβας. Στον αγώνα αυτό πολλοί ιερείς και πλήθος λαού εφήρμοσαν τη διακοπή μνημόνευσης – κοινωνίας, δηλαδή την αγιοπατερική Αποτείχιση, προς τον Πατριάρχη Μόσχας και των μητροπολιτών του, για να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις οικουμενιστικές δράσεις των προκαθημένων τους. Όμως, σιγά σιγά, βλέπουμε πως διαβρώνεται η αντίσταση.

Παρατηρούμε σε αυτή την περίπτωση, κατά την εορτή των Χριστουγέννων 2019 στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα, την παρουσία παπικών ιερωμένων, συμπροσευχομένων, με τους ορθόδοξους πιστούς γύρω τους να φαίνονται τόσο εξοικειωμένοι, να μην ενοχλούνται με την παρουσία αυτή. Βέβαια, και στη Ρωσία ακούγεται το νανουριστικό κήρυγμα της δήθεν υπακοής στις αποφάσεις του Πατριάρχη, ενώ ελάχιστοι κηρύττουν την ορθόδοξη διδαχή της αγίας Ανυπακοής σε θέματα που διαβάλουν τα δόγματα της Πίστης μας.

Λυπάμαι για την κατάντια που διαφαίνεται. Ως πνευματικός θέλω να θυμίσω στους Ρώσους εν Χριστώ αδελφούς, ότι οι παραχωρήσεις στα θέματα της Πίστης, έχουν συνέπειες που αφορούν τη Σωτηρία μας.

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικό βίντεο του Life Новости

Το πόδι του Οικουμενισμού στη Ρωσία – Χριστούγεννα στον Καθεδρικό Ναό στη Μόσχα [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.