εικόνα άρθρου: Το ποιόν της Συνόδου που καθαίρεσε τον π. Ελευθέριο Τάτση
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor

Ο οικουμενισμός στην Ορθοδοξία, απειλεί τη Συνοδικότητα και εγκαθιστά το μοντέλο του πάπα της Ανατολής  


Είναι γνωστό σε όλη την ομογένεια της Αυστραλίας αλλά και σε όλο τον ορθόδοξο κόσμο ότι “….με απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, επεβλήθη στον μέχρι πρότινος κληρικό κ. Ελευθέριο Τάτση η ποινή της καθαιρέσεως από τον βαθμό της ιερωσύνης, για σειρά εκκλησιαστικών και κανονικών παραπτωμάτων στα οποία υπέπεσε”. Τίθεται, λοιπόν, το αμείλικτο  ερώτημα: ποιά είναι η σύνοδος που καθαίρεσε τον π. Ελευθέριο; 

Κάποτε ο Άγιος Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης έγραψε για την πέμπτη φάλαγγα που συνιστά απειλή για την Ορθοδοξία. Περιέγραφε τους άξιους προς την κλήση της Ιερωσύνης νέους που θα σπούδαζαν ή θα συνέχιζαν τις θεολογικές σπουδές τους στην εσπερία. 

Σήμερα η ανά τον κόσμο ορθοδοξία έχει Αρχιερείς και Ιερείς σπουδαγμένους στο Βατικανό και σε άλλες σχολές, όπου δεν διδάχθηκαν Ορθόδοξη Θεολογία, ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις με αιρετικούς και σιγά σιγά οικοδόμησαν μέσα τους τις αρχές και αξίες εκείνων. 

Η θεολογία που ξέρουν οι πεμπτοφαλαγγίτες Επίσκοποι και Κληρικοί χαρακτηρίζεται εύστοχα “μεταπατερική” αφού παραμερίζει τους Αγίους Πατέρες, την Ιερή Παράδοση και τους Ιερούς Κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ισοπεδώνει τα δόγματα επειδή στέκονται εμπόδιο στην ένωση.   

Ο Θεός μας φύλαξε και έκλεισε τη Θεολογική σχολή της Χάλκης, που είχε μεταβληθεί σε “θεολογική” σχολή του οικουμενισμού. Αντικαταστάθηκε βεβαίως σε κάποιο βαθμό από το “Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου” στο Σαμπεζύ της Γενεύης στην Ελβετία που μεταξύ άλλων προετοίμασε την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης και εκτυπώνει Κοράνια για να μοιράζει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

Διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του κέντρου: 

“Στούς βασικούς στόχους τοῦ Ὀρθοδόξου Πατριαρχικοῦ Κέντρου τῆς Γενεύης ἀσφαλῶς περιλαμβάνεται καί ἡ καλλιέργεια τοῦ γνησίου οἰκουμενικοῦ πνεύματος, τό ὁποῖο χαρακτηρίζει τήν Ὀρθόδοξη ἀντίληψη. Ἡ Ὀρθοδοξία δέν ὑπῆρξε ποτέ μιά κλειστή κοινωνία, ἀντίθετα ὑπῆρξε σταθερά μιά ἀνοικτή πόρτα στόν κόσμο. Χωρίς πλέγματα ξενοφοβίας, ἦταν πάντα ἀνοικτή στήν ἀποδοχή καί διακονία τοῦ ἄλλου. Στίς εὐθύνες τοῦ Κέντρου χρεώθηκε ἀπό τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο, παράλληλα πρός τήν προώθηση τῆς μεταξύ τῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν ἐπικοινωνίας, καί ἡ ἐξυπηρέτηση τῶν ἐπαφῶν «μετά τῶν ἄλλων Χριστιανικῶν Ἐκκλησιῶν καί Ὁμολογιῶν, […] πρός ἀνάπτυξιν καί προαγωγήν […] τῆς διαχριστιανικῆς ἑνότητος». Ἔτσι, τό Πατριαρχικό Κέντρο, εὑρισκόμενο στή Γενεύη πλησίον τοῦ Παγκοσμίου Συμβουλίου τῶν Ἐκκλησιῶν καί χαῖρον τῆς ἐκτιμήσεως τῶν ἐκκλησιαστικῶν ἀρχῶν τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς Ἐκκλησίας, ἀνέλαβε τήν ἀποστολή νά διακονεῖ τό ἔργο τῆς προσεγγίσεως τῶν προερχομένων ἐκ διαφόρων χριστιανικῶν παραδόσεων πιστῶν, μέ διάθεση χριστιανικῆς κατανοήσεως, ἀγάπης καί ὑπευθυνότητος γιά τή μεγάλη ἰδέα τῆς χριστιανικῆς ἑνότητος. Τό Πατριαρχικό Κέντρο, ἐλεύθερο ἀπό κάθε νοοτροπία θρησκευτικοῦ ἐπαρχιωτισμοῦ, ἐσωστρέφειας καί ἄγονης αὐτάρκειας, ἀκολούθησε τόν δρόμο τόν ὁποῖο χάραξε μέ τή σοφία καί τό γνήσιο Ὀρθόδοξο φρόνημά του τό σεπτό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο”.

Το Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι μια ζωντανή Ορθόδοξη παρουσία στην καρδιά της Ευρώπης. Ιδρύθηκε με απόφαση του αναφερόμενου ως διακεκριμένου Μασόνου στην επίσημη ιστοσελίδα της μεγάλης στοάς της Ελλάδος, Πατριάρχου Αθηναγόρα και 

και της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου…

Αυτή η Σύνοδος είναι που αποφάσισε και την καθαίρεση του παπα-Λευτέρη. Η μικρή αυτή αναφορά, γίνεται για να κατανοηθεί από τον πιστό λαό ποιός είναι με τον Χριστό και ποιός με τον διάβολο.

Να κατανοηθεί κυρίως από τον πιστό λαό της Αυστραλίας ποιούς έχει απέναντί του ο παπα-Λευτέρης. Η καθαίρεση είναι άδικη και άκυρη, όπως έχει αποδείξει στη συγκλονιστική ομιλία του ο μοναχός Σεραφείμ: “Ισχύουν οι ποινές αιρετιζόντων κατά των Ορθοδόξων;”.

Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Δεν είναι σχίσμα η Αποτείχιση

Σχετικά άρθρα

Πατριάρχης Ρουμανίας – υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας τουτέστιν του θρησκειακού αχταρμά

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των αιρέσεων και θρησκευμάτων για το… καλό του Ρουμανικού λαού

Κατά ιερομ. Νικήτα Παντοκρατορινού για τις εκκλησιολογικές του αιρέσεις και την συκοφάντηση του Αγ. Γρηγορίου Παλαμά

του Αγαθόνικου. Σε ομιλία του για τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά ο Αγιορείτης γέρων διαστρέφει την εκκλησιαστική μας ιστορία και εκμεταλλεύεται το κύρος του Αγίου, για να προωθήσει τις αιρέσεις του

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.