Επικαιρότητα

Το ρεζίλεμα του Ναυπάκτου στον ΣΚΑΪ

«Δεν χρειαζόμαστε παλικαράδες, χρειαζόμαστε ομολογητές»...(Ναυπάκτου Ιερόθεος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πώς είναι δυνατόν εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου (ερωτηθείς σχετικά με το βράδυ της Αναστάσεως και το σχέδιο καθολικής απαγόρευσης της κυβέρνησης) να απαντά λέγοντας: Εμείς ό,τι ήταν να κάνουμε το κάναμε και τα κάναμε και τα είπαμε και όσοι είναι πραγματικά μέλη της Εκκλησίας δεν θα φτάσουν σε αυτό το σημείο. Θα καθίσουν σπίτι τους θα βγουν στο μπαλκόνι τους κι εγώ δεν ξέρω τι θα κάνουν… (6′:50″ του βίντεο).

Πώς είναι δυνατόν να απαντά τόσο πρόχειρα, τόσο επιπόλαια και τόσο άστοχα και να παραμένει στη θέση του; Είναι αλήθεια, πως ο Σεβασμιώτατος πρόλαβε μέσα σε 16 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου να εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, έδειξε νωρίς:

  • Πως είναι μαλωμένος με το χιούμορ, όταν αστειεύτηκε συγκρίνοντας τις συνταγές της Λαμπρής με τη Θεία Ευχαριστία. (0:10″)
  • Πως είναι ατάλαντος ηθοποιός, όταν συνειδητοποίησε αργά, πως θα πρέπει να δείξει τη μεγάλη πίκρα της Συνόδου (0:20) για τη “συμφορά”.
  • Πως βρίσκεται σε μεγάλη ταραχή, μπερδεύοντας τους οπαδούς με τους μαθητές, λέγοντας πως οι μαθητές υποτάσσονται στην ηγεσία τους!!!

Δε λησμόνησε βέβαια, να κουνήσει το δάχτυλο στους Δεσπότες, πως δήθεν έχουν ευθύνη να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Συνόδου.

Υπεραμύνθηκε της Συνόδου που έκανε πολύ καλά τη δουλειά της, όταν έβγαλε μια απόφαση που προτρέπει, αλλά δεν απαγορεύει (αυτό γιατί ζούμε σε μια εποχή δημοκρατική). 

Όποιος λοιπόν είναι οπαδός, παρακούσει τον Δεσπότη και δεν εφαρμόσει την ρητή απόφαση της Συνόδου, απλά δεν θα έχει ακολουθήσει την προτροπή; Αυτό; Και παραμένει στη θέση του ως εκπρόσωπος; Και δεν παραδίδει την πατερίτσα του;  

Διαβάσαμε στο skai.gr:


Αυστηρό μήνυμα Ιερόθεου: Δεν χρειαζόμαστε παλικαράδες, χρειαζόμαστε ομολογητές

Αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε με μια παραβολή ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. “Όταν πήγαν να συλλάβουν το Χριστό, ο Απόστολος Πέτρος παρακινούμενος από ζήλο, έκοψε το αυτί ενός υπηρέτη που λεγόταν Μάρκος. Και ο Χριστός του είπε “βάλε τη μάχαιρα εις τη θέσιν αυτής. Πάντες οι λαβόντες μάχαιραν εν μαχαίρα απωλούνται (θα χαθούν)”  άρα δεν χρειαζόμαστε παλικαράδες, χρειαζόμαστε ομολογητές. Άλλο να ομολογεί κανείς την πίστη του άλλο να το παίζει παλικαράς” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Άνθρωποι που εκκλησιάζονται συχνά είναι λειτουργημένοι, λειτουργούνται, κοινωνούν δεν είναι ακοινώνητοι και θα εφαρμόσουν τις αποφάσεις” τόνισε.

Εξήγησε ότι η ΔΙΣ έχει αποφανθεί ότι η ακολουθία του Επιταφίου θα γίνει εντός του ιερού ναού κεκλεισμένων των θυρών και στην αρχαία εκκλησία ίσχυε πάντοτε. Προτρέπονται οι πιστοί να μην προσέλθουν στους ναούς και να μείνουν στα σπίτια τους εκμεταλλευομένου τα σύγχρονα μέσα. Η εκκλησία έκανε το καθήκον της με πολύ μεγάλο πόνο. 

“Για να μπορέσει κανείς να κοινωνήσει χρειάζονται προϋποθέσεις… και να συμμετέχει στη Θεία Ευχαριστία” επισήμανε ο μητροπολίτης. Η θεία κοινωνία εκτός του ναού είναι μόνο για τους βαριά ασθενούντες ή τους ετοιμοθάνατους” πρόσθεσε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου. 

“Η εκκλησία προτρέπει τους πιστούς να παραμείνουν στο σπίτι τους, όχι για να τους αποξενώσει, άλλα γιατί αντιμετωπίζει το πολύ σοβαρό θέμα του ιού. Ξέρει ότι έχει απέναντι της μαθητές κι όχι οπαδούς. Δεν πρέπει να γίνουμε οπαδοί. Η Ιερά Σύνοδος έχει στείλει αποφάσεις της προς μητροπολίτες είναι αρμόδιοι να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της είναι ξεκάθαρα αυτά που είπε” αποσαφήνισε ο κ. Ιερόθεος. 

“Ο Ντοστογιέφσκι έχει δείξει ότι η απιστία και η αθεΐα δεν είναι αντίθετο σκαλοπάτι, είναι ένα μικρο σκαλοπάτι κάτω από την τελεία πίστη. Δεν πρέπει να έχουμε διωγμό έναντι της εκκλησίας αλλά διωγμό εναντίον του ιού” ξεκαθάρισε. 

Δείτε το βίντεο εδώ.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– π.Νικόλαος Μανώλης, Διαολεμένο Ιερατείο [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Εγκύκλιος Περί της τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου ως Πανιερώτατος!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– Ανοιχτές παραμένουν οι εκκλησίες στη Βουλγαρία
– Κανονικά η Θεία Κοινωνία λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)

Σχετικά άρθρα

Halloween στα ελληνικά σχολεία

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου Μοντέρνα παιδαγωγική! Μόνο να περνάμε καλά! Αφού περνάμε καλά, όλα καλά! Για τους περισσότερους από εμάς η 1η Νοεμβρίου που πλησιάζει δεν σήμαινε τίποτα. Το φθινόπωρο χρωματιζόταν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.