Επικαιρότητα

Το σωματείο για την προώθηση της “μακεδονικής” γλώσσας, ήτοι η συμφωνία των Πρεσπών στην πράξη

εικόνα άρθρου: Το σωματείο για την προώθηση της “μακεδονικής” γλώσσας, ήτοι η συμφωνία των Πρεσπών στην πράξη

Έτσι σκέφτονται όσοι έχουν για μόνιμο ανάγνωσμα στο γραφείο τους όχι το Θουκυδίδη αλλά το Great Reset…

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 10/5/2021 η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και αθλητισμού ενέγραψε επίσημα στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων σωματείο το οποίο ιδρύθηκε για την προώθηση της “μακεδονικής” γλώσσας με έδρα την Αριδαία Αλμωπίας. Αυτό προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο προς τον φορέα «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας»! Με την κίνηση αυτή αναγνωρίζεται εμμέσως το σλαβικό ιδίωμα των Σκοπίων ως “μακεδονική” γλώσσα και αφήνεται αυτό το σωματείο να ενεργεί πλέον εντελώς ανεξέλεγκτα εντός της χώρας.

Η αναγνώριση αυτή, βέβαια, έγινε ήδη βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία υπέγραψε και πέρασε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ και στήριξε στην συνέχεια η ΝΔ, αλλά και των τριών εφαρμοστικών μνημονίων που επίκεινται για ψήφιση στη Βουλή. Η ίδρυση σωματείων σαν και αυτό είναι μία από τις συνέπειες που επιφέρει η επαίσχυντη συμφωνία, η οποία αναγνώρισε για πρώτη φορά στα χρονικά ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας.

Με την κίνηση αυτή το υπουργείο «Πολιτισμού» δίνει άδεια ουσιαστικά στα Σκόπια να θέσουν μελλοντικά θέμα μειονότητας στην Ελλάδα. Την πτυχή αυτή αναδεικνύει ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος θυμίζει ότι η ελληνική πολιτεία έδωσε αγώνα στο παρελθόν, για να μην υπάρξει η “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός φέρεται να έσπευσε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της “Βόρειας Μακεδονίας”… για να του αναγγείλει τα ευχάριστα;

Ωστόσο, μία μέρα μετά την αποκάλυψη της ως άνω είδησης, το Υπουργείο Πολιτισμού έσπευσε να ενημερώσει ότι «η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ‘Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας’ με αριθμό καταχώρησης 5/2018 στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Έδεσσας έχει διαγραφεί από το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α., καθώς διαπιστώθηκε ότι ο εμφανιζόμενος ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω ΑΜΚΕ φέρεται να έχει απασχολήσει επανειλημμένως την ελληνική δικαιοσύνη, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα συμπερίληψής του στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α.».

Διευκρινίσεις δε του τύπου “η εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, αποτελεί διαδικασία που υλοποιείται αποκλειστικά σε υπηρεσιακό επίπεδο με την προσκόμιση σχετικών τυπικών δικαιολογητικών. Από μόνη της, η εγγραφή δε συνιστά αναγνώριση οποιασδήποτε ιδιότητας, ούτε παρέχει οποιοδήποτε απολύτως προνόμιο, ούτε οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εγγραφή τους για οποιοδήποτε σκοπό, πέραν της δυνατότητας υποβολής αίτησης επιχορήγησης από το ΥΠ.ΠΟ.Α σε μελλοντικό χρόνο και μέσω ειδικής διαδικασίας αξιολόγησης κάθε φορά” και πως “ο εν λόγω φορέας δεν έχει υποβάλει αίτηση για επιχορήγηση, ούτε έχει λάβει επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού”, δε λένε τίποτα. Πρόκειται για προσπάθεια συγκάλυψης του γεγονότος, ότι η συμφωνία των Πρεσπών εγείρει τέτοιες δυνατότητες και αξιώσεις που εγκυμονούν σοβαρούς εθνικούς κινδύνους. Το εν λόγω σωματείο δεν διαγράφηκε, γιατί είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να υπάρχει τέτοιο, όπως παράνομη και αντισυνταγματική είναι και η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά γιατί ο διαχειριστής και νόμιμος αντιπρόσωπός της έχει απασχολήσει την ελληνική δικαιοσύνη. Δηλαδή, αν αλλάξει το πρόσωπο όλα καλά….

Μια συνθήκη, όμως, που μπορεί να δημιουργήσει ζητήματα για το έθνος είναι ευθέως αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει την βασικότερη αρχή του Συντάγματος, την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, το άρθρο 1 του Συντάγματος, που ορίζει τα εξής:

‘Αρθρο 1: (Μορφή του πολιτεύματος)

1. Tο πολίτευμα της Eλλάδας είναι Προεδρευόμενη Kοινοβουλευτική Δημοκρατία.

2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.

3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Οι διάφορες εξουσίες, που σε μια δημοκρατία πηγάζουν από τον Λαό, με τις διαδικασίες που ορίζει το Σύνταγμα (πλειοψηφίες κάθε φορά κλπ και όχι όπως θέλουν κάποιοι) και δεν εδράζεται ούτε σε αριστοκρατικές καταγωγές ούτε σε πορτοφόλια, αφού δοθούν από τον λαό, πρέπει να ασκούνται με γνώμονα το καλό του συγκεκριμένου Λαού και του Έθνους. Δεν μπορεί να είναι νόμιμη καμία συμφωνία, οι έννομες συνέπειες της οποίας υποσκάπτουν τον Λαό, την κοινωνία και το Έθνος.

Τί σημαίνουν όλα αυτά;

Την Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να την ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά τα μνημόνια συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων πρέπει να τα υπογράψει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Και είναι τρία. Υπάρχουν δεσμεύσεις που απορρέουν από την συμφωνία των Πρεσπών. Σοβαρότατος λόγος για τον οποίο έπεσε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και εξελέγη ο κ. Μητσοτάκης ήταν η εν λόγω συμφωνία, με την οποία διαφωνούσε ο ελληνικός λαός.

Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά εξελέγη για την διαφορετική του θέση πάνω σε αυτό το θέμα. Ωστόσο καλείται να την υλοποιήσει. Πιστεύει στην υλοποίησή τους! (Ο άλλος σοβαρός λόγος ήταν η φωτιά στο Μάτι). Τα κόμματα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα φαίνεται να συγκυβερνούν, υλοποιώντας υπερεθνικές και αντιλαϊκές πολιτικές.

Δεν ξεχνάμε τόσο εύκολα! Κατά της Συμφωνίας είχαν ψηφίσει τότε 146 βουλευτές από 6 κόμματα της αντιπολίτευσης, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και κάποιοι Ανεξάρτητοι. Στις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης, αμέσως μετά την κύρωση της συμφωνία στην Βουλή, έλεγε τα εξής: “H κύρωση της σημαίνει την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από Ελληνική κυβέρνηση. Εγκαταλείπεται έτσι μια εθνική γραμμή δεκαετιών. Ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που όλοι οι προκάτοχοι του είπαν όχι. Τους λόγους τους γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Κι αυτό μπορεί να γίνει αρχή νέων δεινών. Δυστυχώς, τα κομματικά παζάρια και ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησαν του εθνικού συμφέροντος. Πριν από 4 χρόνια ακριβώς, ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες. Για να μας πάει τελικά πολλά χρόνια πίσω κάνοντας χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων. Τώρα, ολοκληρώνει το καταστροφικό του πέρασμα και με μία εθνική υποχώρηση” .

Κάποιοι βουλευτές στο εσωτερικό της ΝΔ είναι βέβαιο ότι δεν θα προσέλθουν να ψηφίσουν όταν θα περνούν τα συγκεκριμένα μνημόνια από την Βουλή. Ωστόσο τα μνημόνια αυτά πρέπει να περάσουν και θα περάσουν, μας ενημερώνει εδώ η κ. Μπακογιάννη. Είμαστε υποχρεωμένοι να τιμήσουμε προδοτικές συμφωνίες για τη χώρα; Όχι βέβαια! Έτσι σκέφτονται όσοι έχουν για μόνιμο ανάγνωσμα στο γραφείο τους όχι τον Θουκυδίδη, αλλά το Great Reset. Αυτοί που βυθίζουν τη χώρα στα λοκ ντάουνς υπερτριπλασιάζοντας το χρέος, γινόμενοι μόνιμα εχθροί του Λαού και του Έθνους, άρα αντισυνταγματικοί και παράνομοι.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ξεκίνησαν τα μαθήματα «μακεδονικής» γλώσσας στην Αριδαία
Τι αλλάζει στα ελληνικά σχολικά βιβλία για να μπει η «Βόρεια Μακεδονία»
Λουκέτο στο φιλοσκοπιανό Σωματείο “Κύριλλος και Μεθόδιος” βάζει το Πρωτοδικείο Σερρών

Σχετικά άρθρα

Σβήνει το ψευτορωμαίικο

του Αγαθόνικου Σκέψεις με αφορμή την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί. Μήπως είμαστε η χειρότερη γενιά από καταβολής Ελληνικού Έθνους;

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.