Επικαιρότητα

Το ΣτΕ απέρριψε την παρέμβαση του «ΚΑΙΡΟΥ» υπέρ των νέων Προγραμμάτων Σπουδών για τα Θρησκευτικά

εικόνα άρθρου: Το ΣτΕ απέρριψε την παρέμβαση του «ΚΑΙΡΟΥ» υπέρ των νέων Προγραμμάτων Σπουδών για τα Θρησκευτικά

Η απόφαση 1749/2019 της Ολομέλειας του ΣτΕ ακύρωσε ως γνωστόν την Υ.Α. 101470/Γ2/16.6.2017 που υπογράφει ο Κώστας Γαβρόγλου και αφορά στο «Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο».

Στη συζήτηση της υπόθεσης στο ΣτΕ παρενέβη υπέρ του κύρους της προσβαλλομένης αποφάσεως δηλ. υπέρ του νέου ΠΣ για τα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου, το σωματείο με την επωνυμία «ΚΑΙΡΟΣ για την αναβάθμιση της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».
Το ΣτΕ έκρινε ότι το σωματείο είχε έννομο συμφέρον για την παρέμβαση, βασιζόμενο στους σκοπούς του, όπως είναι αποτυπωμένοι στο Καταστατικό του, αλλά επιπλέον και στο γεγονός ότι «μέλη του συγκαταλέγονται μεταξύ των θεολόγων και δασκάλων που συμμετείχαν στην εκπόνηση του αναλυτικού προγράμματος σπουδών (σημ. ιστολογίου: το κείμενο της αποφάσεως του ΣτΕ το ονομάζει «αναλυτικό»)… μεταξύ των εμπειρογνωμόνων και αξιολογητών των προγραμμάτων και μεταξύ των συντακτών των φακέλων – βιβλίων που διανεμήθηκαν στους μαθητές».

Στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ μετά την εκτενή παράθεση του σκεπτικού των δικαστών στο «Διά ταύτα» πέραν της ακυρώσεως της Υ.Α. Γαβρόγλου, αναφέρεται ότι απορρίπτεται η παρέμβαση (του σωματείου ΚΑΙΡΟΣ).
Επιπλέον δε, το δικαστήριο «επιβάλλει συμμέτρως στο Δημόσιο και το παρεμβαίνον σωματείο (ενν. ΚΑΙΡΟΣ) τη δικαστική δαπάνη των αιτούντων που ανέρχεται στο ποσό των εννιακοσίων είκοσι (920) ευρώ».

Μεταφέρουμε αυτές τις «λεπτομέρειες» της απόφασης που αποδεικνύουν περίτρανα τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε ο ΚΑΙΡΟΣ σε όλη αυτή την αντισυνταγματική κατρακύλα του μαθήματος των Θρησκευτικών τα τελευταία χρόνια.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.