Επικαιρότητα

Το ΣτΕ βρήκε την απαιτούμενη πρόφαση να μην εκπληρώσει το καθήκον του σε σχέση με την απαγόρευση των λειτουργιών στις εκκλησίες

εικόνα άρθρου: Το ΣτΕ βρήκε την απαιτούμενη πρόφαση να μην εκπληρώσει το καθήκον του σε σχέση με την απαγόρευση των λειτουργιών στις εκκλησίες

Μόνο μία πάρεδρος χωρίς δικαίωμα ψήφου είχε αντίθετη γνώμη.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σύμφωνα με την πάγια νομολογιακή τακτική του το ΣτΕ, ακολουθεί τη συμβουλή που έδωσε στην ομώνυμη ταινία “ο Ατσίδας”, ο Στέφανος Στρατηγού στο Ντίνο Ηλιόπουλο. Όταν ο προσβληθείς για τη διαφθορά της αδερφής του αδερφός παραζορίσει το διαφθορέα, εκείνος δέχεται να την αρραβωνιαστεί. Εν τέλει, προφάσει ζητήματος τινός, συνήθως σχετικά με τη διάφορα χαρακτήρων ή με την προίκα, λύεται η μνηστεία και ο υποσχεθείς το γάμο διαφθορέας ανακτά την ελευθερία του. Το γνωστό “στρίβειν δια του αρραβώνος”.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την είδηση το ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 1294-1296/2020 αποφάσεις του, κατά πλειοψηφία, κατάργησε τις δίκες των προσφευγόντων, καθώς έληξε η ισχύς της προσβαλλόμενης κοινής υπουργικής απόφασης και η νεότερη-μεταγενέστερη επί του ιδίου θέματος «διαφέρει ουσιωδώς» από αυτή που έληξε η ισχύς της.

Οι δικαστές μας βρήκαν την απαιτούμενη πρόφαση να μην εκπληρώσουν το καθήκον τους, που είναι ο έλεγχος των πράξεων της δημόσιας διοίκησης, πατώντας στο γεγονός ότι οι νεότερες υπουργικές αποφάσεις διαφέρουν ουσιωδώς από την επίμαχη υπουργική απόφαση. Η επίμαχη υπουργική απόφαση απαγόρευε πλήρως τη λατρεία, ενώ οι μεταγενέστερες την επέτρεπαν, άρα η υπουργική απόφαση εκείνη έχει καταργηθεί και συνεπώς πρέπει να καταργηθεί και η παρούσα δίκη.

Μόνο μία πάρεδρος χωρίς δικαίωμα ψήφου είχε αντίθετη γνώμη, ότι δηλαδή με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση τα απαγορευτικά μέτρα, έστω ηπιότερου χαρακτήρα, εξακολουθούν να είναι δυσμενή για τους προσφεύγοντες στο ΣτΕ και πρέπει να θεωρηθεί ότι η νέα υπουργική απόφαση εκδόθηκε σε αντικατάσταση της προηγούμενης, με συνέπεια να μπορεί να συνεχιστεί η δίκη για τους προσφεύγοντες στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Η γνώμη της παρέδρου είναι φυσικά αυτό που αντιλαμβάνεται και η κοινή λογική. Ωστόσο, το ΣτΕ μπροστά στον κίνδυνο να χρειαστεί να σπάσει αυγά, προτίμησε να αρνηθεί τη δημιουργηθείσα πραγματικότητα, η οποία θέλει την Εκκλησία παίγνιο στα χέρια της κυβέρνησης. Κοινώς προτίμησε να το στρίψει.

Τί έμεινε, λοιπόν, από όλη αυτή την ιστορία του κλεισίματος των Ναών με τη διαβόητη υπουργική απόφαση; Φυσικά η διαφθορά της κόρης, της Εκκλησίας.

Ό,τι περίπου λέει και ο Στέφανος Στρατηγός στο  Ντίνο Ηλιόπουλο: “Υποθέστε ότι διαφθείρεται μία κόρη. Πεθαίνει καμιά κόρη, επειδή διεφθάρει;” “Όχι”, φυσικά, του απαντάει ανακουφισμένος  ο Ντίνος Ηλιόπουλος, “πολλαπλασιάζεται!” Το ίδιο ισχύει και για την Εκκλησία. Διεφθάρει με δική της συναίνεση στα πλαίσια του αρραβώνος της με το κράτος πολλές φορές εις το παρελθόν και πολλαπλάσιες τώρα, και ιδού… έτι ζει. 

Τουλάχιστον ο πατέρας της προς αρραβώνα κόρης στην ταινία εκείνη, ο συμπαθέστατος Παντελής Ζερβός, ζούσε στο δικό του κόσμο χωρίς να  αντιλαμβάνεται  τι συνέβαινε γύρω του. Στη δική μας περίπτωση η Ιερά Σύνοδος συμμετείχε ενεργά στην έκδοσή της νύμφης του Χριστού, της Εκκλησίας, προς ικανοποίηση  του μασονοκρατούμενου κυβερνητικού της διαφθορέα.


Δείτε σχετικά:
Πίστις Μηδέν
Το ΣτΕ επαλήθευσε την πρόβλεψή μας! «Έσφαξε» την αίτηση για άνοιγμα των Εκκλησιών!
– Τέσσερις δικηγόροι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της Υπουργικής Απόφασης περί της απαγόρευσης των λειτουργιών στις Εκκλησίες

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.