εικόνα άρθρου: Το συγκρητιστικό όραμα του Αμερικής Ελπιδοφόρου

Το Φανάρι ενορχηστρωτής της ανομίας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την ημέρα εορτασμού του Πάσχα από τους Παπικούς και Προτεστάντες, 31η Μαρτίου 2024, ο Αμερικής Ελπιδοφόρος απέστειλε ευχές προς τις δυτικές [σσ. αιρετικές] αδελφές και αδελφούς [1].

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ευχήθηκε να έρθει η ημέρα όπου το Πάσχα θα εορτασθεί από όλους μαζί, αιρετικούς και Ορθοδόξους:

«Ευχόμαστε την ευλογία της Ανάστασης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού σε όλες τις δυτικές αδελφές και αδελφούς μας που γιορτάζουν το Πάσχα σήμερα. Είθε να έρθει η μέρα που θα γιορτάσουμε όλοι μαζί!» (31/03/2024, @Elpidophoros).

Το σκοτεινό οικουμενιστικό φρόνημα του Αμερικής Ελπιδοφόρου

Σχετικά με το σκοτεινό οικουμενιστικό φρόνημα του εκλεκτού της αυλής του Φαναρίου, Αμερικής Ελπιδοφόρου, παρατίθενται μερικά χαρακτηριστικά λεχθέντα και πραχθέντα τα οποία αποκαλύπτουν την προσέγγισή του ως προς τους αιρετικούς:

α) 29 Νοεμβρίου 2006: Ως Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ασπάσθηκε και φίλησε το χέρι του αιρεσιάρχη Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ΄ (βίντεο [2]).

β) 25 Οκτωβρίου 2015: Ως Μητροπολίτης Προύσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρακολούθησε τη «Θεία Λειτουργία» στον Ουνίτικο (Arbereshe) Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Μύρων Lungro (Επαρχία Cosenza – Καλαβρία – Ιταλία) [3] (βίντεο [4]).

γ) 04 Δεκεμβρίου 2017: Ως Μητροπολίτης Προύσης και καθηγούμενος της Ι.Μ. Αγίας Τριάδας της Χάλκης συνόδευσε τον Παπικό Αποστολικό Βικάριο (Νούντσιο) του Βατικανού στην Τουρκία, «Αρχιεπίσκοπο» Paul Fitzpatrick Russell, στα άγια των αγίων στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και του επέτρεψε να προσκυνήσει την Αγία Τράπεζα, αναγνωρίζοντάς του ιερωσύνη.

Σχετική φωτογραφία και πληροφορίες αναρτήθηκαν στην Σελίδα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης [5] .

Το Φανάρι ενορχηστρωτής της ανομίας

Υπενθυμίζεται ότι εκφράζοντας το ίδιο συγκρητιστικό πνεύμα με τον Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος απέστειλε τις εγκάρδιες ευχές του προς όλους τους αιρετικούς που εόρτασαν το Πάσχα την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2024.

Κατά την ομιλία του εξέφρασε δημοσίως την ανίερη επιθυμία του περί καθιερώσεως κοινής ημερομηνίας εορτασμού του Πάσχα μετά των αιρετικών, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «αποτελεί σκάνδαλον ο χωριστός εορτασμός»:

«Αλλά και από της θέσεως αυτής απευθύνουμε εγκάρδιο χαιρετισμό αγάπης προς όλους τους απανταχού της γης Χριστιανούς που εορτάζουν το Άγιον Πάσχα σήμερα. Δεόμεθα δε του Κυρίου της δόξης, να μας αξιώση, ο κοινός εορτασμός του Πάσχα που θα έχουμε κατά την επόμενη χρονιά, να μη αποτελέση μίαν ευτυχή απλώς σύμπτωσιν, ένα τυχαίο συγκυριακό γεγονός, αλλά την απαρχή της καθιερώσεως κοινής ημερομηνίας για τον εορτασμό του κατ᾽ έτος υπό της Ανατολικής και Δυτικής Χριστιανοσύνης, εν όψει και της επετείου συμπληρώσεως 1700 χρόνων, το 2025, από της συγκλήσεως της εν Νικαία Α´ Οικουμενικής Συνόδου, η οποία, μεταξύ άλλων, ασχολήθηκε και με το ζήτημα της ρυθμίσεως του χρόνου εορτασμού του Πάσχα. Είμαστε αισιόδοξοι, καθώς εκατέρωθεν υπάρχει η προς τούτο καλή θέλησις και προθυμία. Διότι, πράγματι, αποτελεί σκάνδαλον ο χωριστός εορτασμός του μοναδικού γεγονότος της μιας Αναστάσεως του Ενός Κυρίου

Στο δρόμο προς την ανίερη «ένωση» και το παράδειγμα αντίδρασης των Αγίων Πατέρων

Μπροστά στο οικουμενιστικό παραλήρημα των λατινοφρόνων Ιεραρχών του Πατριαρχείου Κων/Πόλεως και τα αναίσχυντα σχέδια που ενορχηστρώνουν προς μία ανίερη «ένωση» μετά του ψέματος και της πλάνης (η οποία θα έχει ως απαρχή τον κοινό εορτασμό του Πάσχα μετά των αιρετικών), οδηγό των πιστών αποτελεί η στάση των μεγάλων Άγιων Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο άτλαντας της Ορθοδοξίας Άγιος Μάρκος Ευγενικός δεν είχε καμία κοινωνία με τον Πατριάρχη Κων/πόλεως Γρηγόριο Μάμα που ήθελε να επιβάλει την ένωση με τους παπικούς μετά τη Σύνοδο Φεράρας-Φλωρεντίας.

Στην περίφημη «Ἐγκύκλιο τοῖς ἁπανταχοῦ τῆς γῆς καὶ τῶν νήσων εὑρισκομένοις Χριστιανοίς» λέει: «Φευκτέον αὐτούς, ὡς φεύγει τις ἀπὸ ὄφεως, ὡς αὐτοὺς ἐκείνους ἢ κακείνων πολλῷ χείρονας, ὡς χριστοκαπήλους καὶ χριστεμπόρους» (φεύγετε τους λατινόφρονες όπως φεύγετε από τα φίδια).

Η τελευταία του υποθήκη, προτού πεθάνει ήταν: «Εκφεύγειν άπασι τρόποις την κοινωνίαν αυτού (του πατριάρχου) και μήτε συλλειτουργείν αυτού, μήτε αρχιερέα τούτον, αλλά λύκον και μισθωτόν ηγείσθε».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Έκκληση προς Αγιορείτες: Ούτε τώρα θα κόψετε το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου;
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και οι Ουνίτες της Ουκρανίας σε κοινή πορεία προς την «ενότητα»
Σε οικουμενιστικό παροξυσμό ο Αμερικής Ελπιδοφόρος λίγο πριν την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.