εικόνα άρθρου: ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ
του Χρήστου Σαλταούρα
αποκλειστικά για την katanixi.gr

ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΒΛΑΣΦΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΩΝ

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

«Εσείς ονομάζεστε άνθρωπος αλλά οι λατρεύοντες τα άστρα (οι Ειδωλολάτρες- οι μη Ιουδαίοι δηλαδή) δεν ονομάζονται άνθρωπος»

«Αυτός που χτυπά το μάγουλο του Ισραήλ είναι σαν να χτυπά το μάγουλο της Θείας Δόξης (Σεκινά)»

«Δεν πρέπει να μένουν ζώα σε πανδοχεία των λατρευόντων τα άστρα (μη Ιουδαίων δηλαδή) γιατί είναι ύποπτοι κτηνοβασίας»

«Και τα βιβλία των αιρετικών (Μινίν) δεν πρέπει να σώζονται από την φωτιά»

«Και είπεν ο Ραββίνος Ελεάζαρ: Τί σημαίνει αυτό που έχει γραφτεί “τοῦτο νῦν ὀστοῦν ἐκ τῶν ὀστέων μου καὶ σὰρξ ἐκ τῆς σαρκός μου” (Γένεση 2:23); Αυτό διδάσκει ότι ο Αδάμ είχε σεξουαλική επαφή με όλα τα κτήνη και τα ζώα και δεν είχε καθαρό μυαλό μέχρι που ήλθε σε σεξουαλική επαφή με την Εύα».

Στο Ταλμούδ αναφέρεται ότι μία Ρωμαία κοπέλα ερωτά τον Ραββίνο Γιεχούντα Χα Νασί πόσο ετών είναι κατάλληλη για σύζυγος μία κοπέλα και εκείνος της απαντά ότι η κατάλληλη ηλικία είναι τριών ετών και μία ημέρα !!!

«Είπε σε αυτόν: Ραββί σε πόσα (έτη) είναι κατάλληλη για σύζυγος κάποια; Της είπε : Θυγατέρα τριών ετών και μίας ημέρας» .

Η Ρωμαία ερωτά πάλι πόσο ετών μπορεί να μείνει έγκυος κάποια; Και απαντά ο Ραββίνος δώδεκα ετών και μίας ημέρας. Στην συνέχεια ακολουθεί η απάντηση της κοπέλας στον Ραββίνο σχετικά με την ηλικία που παντρεύτηκε και γέννησε!

«Και πόσο μπορεί να μείνει έγκυος ; Είπε σε αυτήν : Δώδεκα ετών και μίας ημέρας. Είπε αυτή σε αυτόν : Εγώ παντρεύτηκα στα έξι και γέννησα στα επτά. Αλίμονο στα τρία χρόνια που ήμουν στο σπίτι του πατέρα (από τριών ετών δηλαδή μέχρι τα έξι τα θεωρούσε χαμένα χρόνια !)».

«Ο Βεσπασιανός ο Καίσαρ σκότωσε στην Μπεϊτάρ τέσσερα εκατομμύρια (ανθρώπους) και λέγουν άλλοι σαράντα εκατομμύρια» .

Το Ταλμούδ αναφέρει απίστευτα μεγάλους αριθμούς νεκρών ! Παραλογισμός…

«Ο Ιησούς (Γιεσού) πρόκειται να λιθοβοληθεί επειδή έκανε μάγια, υποκίνησε τους ανθρώπους και παρέσυρε τον Ισραήλ».

«Και τον κρέμασαν την παραμονή του Πάσχα».

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΗΣΟΥΣ

Στο Ταλμούδ και γενικά στην Ραββινική Γραμματεία ο Ιησούς Χριστός αναφέρεται συχνά ως «Γιεσού» (יֵשׁוּ) και όχι ως «Γιεχόσουα» (יְהוֹשֻׁעַ) ή «Γιεσούα» (יֵשׁוּעַ) όπως είναι η ολόκληρη και η συντομευμένη μορφή του ονόματός του στα Εβραϊκά. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Οι Ταλμουδιστές δεν θέλουν να ονομάζουν τον Χριστό με το όνομα του , το οποίο είναι το ίδιο με το όνομα του Ιησού του Ναυή του διαδόχου του Μωϋσέως. Ίσως να πρόκειται για ιδιάζουσα προφορά. Επίσης είναι πιθανό η λέξη να αποτελεί ακροστιχίδα της Εβραϊκής βλάσφημης πρότασης – κατάρας «Είθε το όνομά του και η μνήμη του να σβηστούν» (Γιμάχ σεμό βε-ζικρό) !

Σε ένα εδάφιο του Ταλμούδ το όνομα του Ιησού παρουσιάζεται με την μορφή «Γιεσού» (יֵשׁוּ) αλλά με μία ειδική στίξη που ονομάζεται Γκερσαϊμ (גֵּרְשַׁיִם) και η οποία χρησιμοποιείται για να δηλωθεί ότι μία λέξη είναι ΑΚΡΟΝΥΜΙΟ. Αυτό δίνει μεγαλύτερη πιθανότητα το όνομα «Γιεσού» να είναι το προαναφερόμενο βλάσφημο ακρονύμιο. Οι σύγχρονοι Ιουδαίοι πάντως όταν αναφέρονται στον Ιησού Χριστό τον ονομάζουν «Γιεσού».

«Ο Ραββίνος Γιεχόσουα υιός του Περαχία και ο Γιεσού»

Μάλιστα στο εν λόγω εδάφιο υπάρχει το όνομα ΙΗΣΟΥΣ στα Εβραϊκά (Γιεχόσουα), αποδιδόμενο σε έναν Ραββίνο, ενώ ο μαθητής του, που υποτίθεται ότι είναι ο Ιησούς Χριστός, ονομάζεται με το βλάσφημο ακρονύμιο ΓΙΕΣΟΥ !

«Και όχι όπως ο Γιεχόσουα ο υιός του Περαχία απομάκρυνε τον Γιεσού τον Ναζωραίο από μαθητή του με τα δύο του τα χέρια».

Ο Ιησούς ο Ναζωραίος ονομάζεται «Γιεσού χα- Νοτσρί». Επιμένει το Ταλμούδ να μην ονομάζει τον Ναζωραίο Γιεχόσουα ή έστω Γιεσούα αλλά «Γιεσού»!

Σημείωση: Το Ταλμούδ περιέχει πολλά μυθολογικά στοιχεία και παραπλανητικές αναφορές. Τα αναφερόμενα πρόσωπα στο Ταλμούδ που ονομάζονται με το όνομα «Γιεσού», σκοπίμως παρουσιάζονται να ζούν σε πολύ διαφορετικούς χρόνους από τον Ιησού Χριστό τον Ναζωραίο, έτσι ώστε να μπορούν οι Ταλμουδιστές να λέγουν στους Χριστιανούς ότι δήθεν δεν βλασφημούν τον Ιησού των Χριστιανών αλλά υβρίζουν άλλα πρόσωπα ! Μην ξεχνάμε ότι το Ταλμούδ ήταν απαγορευμένο βιβλίο στο παρελθόν λόγω των βλασφημιών που περιέχει.

«Κατά την μία του Σαββάτου (= Πρώτη ημέρα της εβδομάδος = Κυριακή) γιατί δεν θα νήστευαν ; Είπε ο Ραββίνος Γιοχάναν : Εξαιτίας των Ναζωραίων (Χα- Νοτσρίμ = των Χριστιανών δηλαδή)».

«Ο υιός της Στάντα δεν ήταν αυτός που έβγαλε μαγικά ξόρκια από την Αίγυπτο κρυμμένα σε σχισμή της σάρκας του ;»

«Η μητέρα του είναι η Στάντα. Δεν είναι η μητέρα του η ΜΥΡΙΑΜ η κομμώτρια ; Αυτή όπως λέγουν στην Pumbedita (Πόλις του Ιράκ!) έφυγε (σετάτ- ντα) από τον σύζυγό της».

Το Ταλμούδ ονομάζει τον Χριστό «υιό της Στάντα» την οποία ταυτίζει με μία Μύριαμ που εγκατέλειψε τον άνδρα της και έλαβε το παρατσούκλι «Στάντα».

«Και έτσι έκαναν στον υιό της Στάντα στην Λύδδα και τον κρέμασαν την παραμονή του Πάσχα».

Στο Ταλμούδ αναφέρεται μία ιστορία κατά την οποία κάποιος Ρωμαίος, Όνκελος ονομαζόμενος, που επιθυμούσε να μεταστραφεί στον Ιουδαϊσμό, μέσω Νεκρομαντείας ερωτά τους νεκρούς ορισμένα πράγματα για να αποφασίσει αν τελικά γίνει Ιουδαίος ! Μεταξύ άλλων ερωτά και τον Γιεσού τον Ναζωραίο ο οποίος υποτίθεται είναι στον Άδη και τιμωρείται μέσα σε βραστά περιττώματα !!!

«Πήγε και ήγειρε μέσω Νεκρομαντείας τον Γιεσού τον Ναζωραίο».

«Είπε σε αυτόν (ο Όνκελος στον Γιεσού): Ποία η τιμωρία αυτού του ανθρώπου ; (Η φράση «αυτού του ανθρώπου» είναι ευφημισμός για τον ίδιο τον Γιεσού σε αυτήν την περίπτωση), Είπε σε αυτόν (ο Γιεσού στον Όνκελο): Βρασμός εντός περιττωμάτων !».

Νομίζω τα όσα ενδεικτικά παραθέσαμε είναι εύγλωττα .

ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.