Επικαιρότητα

Το τελευταίο άρθρο του Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιου

εικόνα άρθρου: Το τελευταίο άρθρο του Μητροπολίτη πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιου

«ΤΟΝ ΔΡΟΜΟΝ ΤΕΤΕΛΕΚΑ, ΤΗΝ ΠΙΣΤΙΝ ΤΕΤΗΡΗΚΑ» ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟΚΕΙΤΑΊ ΜΟΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ!

ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΟΥ ΜΟΥ ΕΡΓΟΥ: 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1978!

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΟΥ: 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019! 

 ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!

Στην επίγεια ζωή όλα τελειώνουν! Συνεπώς και η ποιμαντική ιερά Διακονία εκ μέρους ενός Μητροπολίτου πρέπει να έχει ένα τέλος! Βεβαίως οι ιεροί Κανόνες της Εκκλησίας μας ορίζουν ως ΙΣΟΒΙΟΝ τον Αρχιερέα μιας γεωγραφικής περιοχής! Πλην όμως η αύξησις του μέσου όρου ζωής εις την εποχήν μας συχνά έχει ως αποτέλεσμα ο Αρχιερεύς να φθάνη εις βαθύτατον γήρας, οπότε οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν!

Τότε όμως το εμφανιζόμενον έλλειμμα το συμπληρώνουν πρόσωπα της αρχιερατικής «αυλής», τα οποία όμως, αποβλέποντα συνήθως προς το ίδιον όφελος, κατά κανόνα βλάπτουν και την υστεροφημίαν του γηρασμένου Αρχιερέως, αλλά και την Μητέρα Εκκλησίαν!  

Ζωηρά έχουν αποτυπωθή εις την μνήμην μου τα πρόσωπα δύο Συνοδικών Αρχιερέων κατά την περίοδον 2015-2016, όταν διετέλεσε Συνοδικόν Μέλος και η ελαχιστότης μου! Ο ένας καθόταν ακριβώς απέναντί μου, ο δε έτερος ακριβώς δίπλα μου και αριστερά! Αμφότεροι σχεδόν καθ’ όλην την διάρκειαν της Συνοδικής Συνεδρίας είχαν παραδοθή στην αγκαλιά του Μορφέως!  

Συνεπώς, πλην των άλλων σκέψεων και συλλογισμών, το θέαμα αυτό συνέβαλε, ώστε να αποφασίσω την υποβολήν της παραιτήσεώς  μου, όπερ και εγένετο την 17ην Αυγούστου 2019, ημέραν της εις Επίσκοπον χειροτονίας μου (ως Μητροπολίτου Ταλαντίου 17 Αυγούστου 1976).

Η υποβληθείσα παραίτησις εγένετο αποδεκτή, εξεδόθη δε το από 12.09.2019 αναγκαίον Προεδρικόν Διάταγμα (ΦΕΚ Νο742/16.09.2019,τ. Υ.Ο.Δ.Δ.) δια του οποίου απηλλάγην των καθηκόντων μου.

Παραθέτω, λοιπόν, στη συνέχεια το κείμενον της παραιτήσεώς μου δια την ιστορίαν και ΣΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩ.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΕΊΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ BLOG: mkka.blogspot.com, αφού ο έως χθες Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος σήμερα πια διανύει το στάδιο της αυτοσυγκεντρώσεως, της περισυλλογής, της αυτοκριτικής, προσευχόμενος εφ’ εξής «υπέρ των ιδίων αμαρτημάτων και των του Λαού αγνοημάτων».   

+ Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 24η  Νοεμβρίου 2019

Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Το τέλος μιας πολυετούς ταπεινής διακονίας

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.