Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Τόνισε ότι για να επιτευχθεί πλήρης ενότητα μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων, είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουν μια νέα γενιά θεολόγων.

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Είναι γεγονός ότι στη μετά Κολυμπαρίου εποχή, οι Φαναριώτες Ιεράρχες έχουν ξεσαλώσει. Ασυγκράτητοι πλέον, προσπαθούν να επιδείξουν όλο και πιο αποκαλυπτικά, πόσο πιστά τέκνα του Οικουμενισμού είναι και πόσο πρόθυμοι να καταπατήσουν και να προδώσουν την Αγία Πίστη μας.

Αφορμή γι’ αυτόν τον σχολιασμό, μας έδωσε η άνευ γνώσεως και παρουσίας Πνεύματος Θεού, θέση του φιλόδοξου Αρχιεπισκόπου Τελμησσού κ. Ιώβ, την οποία και υποστήριξε κατά τη συμμετοχή του σε διαδικτυακό συνέδριο αφιερωμένο στον ορθόδοξο-καθολικό διάλογο. Τόλμησε ο άνους, ως αρχιεπίσκοπος του Φαναρίου, να πει ότι οι Ορθόδοξοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσουν το Πρωτείο στη Ρώμη, αλλά αυτό στην πράξη δεν καθίσταται ακόμα δυνατό. Ανερυθρίαστα προσπαθεί να νομιμοποιήσει την πλανεμένη οικουμενιστική του εκτροπή, λέγοντας ότι η Ρωμαϊκή Εκκλησία σύμφωνα με πατερικές και κανονικές παραδόσεις, προεδρεύει εν αγάπη…

Πόσο ακόμα θα γλύφουν την παντόφλα του Πάπα όλοι αυτοί οι ανερχόμενοι, καριερίστες αρχιμανδρίτες του Οικουμενικού Θρόνου; Και κυρίως, ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να εκφέρουν την προσωπική τους πλανεμένη άποψη ως θέση των Ορθοδόξων; Πότε επιτέλους θα καταλάβουν ότι η Ορθοδοξία δεν είναι προτεσταντισμός, να λέει ο καθείς Επίσκοπος την άποψή του και να γίνεται αυτομάτως δόγμα;

Όπως διαβάζουμε στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, αυτά ειπώθηκαν ενώπιον του προϊστάμενου του Ποντιφικικού Συμβουλίου Προώθησης της Χριστιανικής Ενότητας και των ομοφρόνων του θεολόγων. Τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιώβ, ότι για να επιτευχθεί πλήρης ενότητα μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων, είναι σημαντικό να εκπαιδεύσουν μια νέα γενιά θεολόγων που θα γνωρίζουν πολύ καλά όχι μόνο τις παραδόσεις της δικής τους Εκκλησίας, αλλά να είναι ανοιχτοί και στις παραδόσεις μιας άλλης Εκκλησίας. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θα πρέπει κατά τα λεγόμενά του πάντα, οι Ορθόδοξοι φοιτητές να σπουδάζουν σε καθολικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και ομοίως οι Καθολικοί φοιτητές σε ορθόδοξα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεστομίζει αιρετικές κακοδοξίες και πλάνες. Στο παρελθόν, συγκεκριμένα στις 17 Σεπτεμβρίου του 2016, ο θιασώτης του Οικουμενισμού, ενδεδυμένος πια τη νομιμοποίηση που προήλθε από την Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, συμμετείχε στις εργασίες της μικτής Επιτροπής Διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών στην Ιταλία. Εκεί υποστήριξε στο λόγο του, την παπική θεωρία των δύο πνευμόνων δηλώνοντας ότι Ορθόδοξοι και Ρωμαιοκαθολικοί είναι οι δύο πνεύμονες της Μίας Εκκλησίας! Συμμετείχε μάλιστα ως Συμπρόεδρος της Επιτροπής, αντικαθιστώντας τον Μητροπολίτη Περγάμου. Τα πράγματα δυστυχώς ακολουθούν αυτήν τη λογική πορεία και καθείς που είναι διατεθειμένος να καταπατήσει τα δόγματα της Ορθοδοξίας μας, να κηρύξει μια άλλη αλήθεια, αυτή της Πανθρησκείας, τότε αυτός, πολύ σύντομα ανέρχεται τις εκκλησιαστικές βαθμίδες και καταλαμβάνει τίτλους. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιώβ Γκέτσα.

Στην απορία του απλού πιστού λαού πώς γίνεται Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας να αιρετίζουν χωρίς σταματημό, απάντηση μας δίνει ο μακαριστός, Άγιος ποιμένας π. Αθανάσιος Μυτιληναίος. Λέει λοιπόν τα ακόλουθα: «…Αποπειρώνται οι άνθρωποι να γίνουν θεϊκότεροι του Θεού. Όταν λέει ο Θεός δεν θα πεις καλημέρα στον αιρετικό και εσύ πιάνεις κουβέντα μαζί του και σου ρίχνει στην ψυχή σου την βοτάνη του διαβόλου, ο εστίν αίρεσις κατά τον Άγιο Ιγνάτιο, τότε επιτρέπει ο Θεός, επιτρέπει ο Θεός να εγκατασταθεί μέσα σου το δαιμόνιο της βλασφημίας….»!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Εγχειρίδιο Οικουμενισμού: Πως να κολαστείς με 3 απλά βήματα!
– Ο Πάπας Φραγκίσκος προτείνει να προστεθεί νέα αμαρτία στην Καθολική Εκκλησία
– Άσπρο Μαύρο: Αλλάζει το «Πάτερ Ημών» ο Πάπας Φραγκίσκος
– Ο Πάπας αρνείται ότι ο Χριστός είναι Θεός κι αναστήθηκε: Φίλος του ποντίφικα σοκάρει…
– Ο Οικουμενισμός στην Εκκλησία (β΄μέρος)
– Ο Οικουμενισμός στην Εκκλησία (α΄μέρος)
– Ο Οικουμενισμός στην Εκκλησία (γ΄μέρος)
– Πάπας Φραγκίσκος σε Φαναριώτες: Πλήρης ενότητα με τις επιτρεπόμενες διαφορές
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Αιρεσιάρχου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου Α΄Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον)