Ελένη Καμπούρη

Το τυρί στη φάκα του πάπα 

εικόνα άρθρου: Το τυρί στη φάκα του πάπα 
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Αρνούμαστε να δεχθούμε ότι έχει αγαθές προθέσεις και δεν τον εμπιστευόμαστε…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο αιρεσιάρχης πάπας ξανά στο προσκήνιο, με το τυράκι της φάκας αυτή τη φορά να έχει άρωμα δικαιοσύνης.

Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση της ζητά να βρει τρόπους, ώστε να βοηθήσει τις μεσογειακές χώρες Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Ισπανία να αντιμετωπίσουν το μεταναστευτικό. Ζητά την στήριξή της και όπως λέει: “Κάθε κυβέρνηση της ΕΕ πρέπει να πει, να συμφωνήσει πόσους μετανάστες μπορεί να υποδεχθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εφαρμόσει μια πολιτική βοήθειας και συνεργασίας, δεν μπορεί να αφήσει στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Κύπρο όλη την ευθύνη των μεταναστών που φτάνουν στις ακτές τους”.

Έχουμε λοιπόν έναν αιρετικό άνθρωπο, ο οποίος με τις κακοδοξίες και τις βλασφημίες του εκφράζει έναν ετοιμόρροπο θεσμό και ζητά στήριξη από ένα ετοιμόρροπο οικοδόμημα (Ευρώπη). Ένας θεσμός, που ενώ μόνο κακό έκανε σε όλο τον κόσμο και σε όλα τα επίπεδα, τώρα προσπαθεί με λογικοφανή επιχειρήματα να αυτοπροωθηθεί όχι μόνο ως φιλεύσπλαχνος, δίκαιος, λογικός “ποιμενάρχης” αλλά κυρίως ως παγκόσμιος θρησκευτικός ηγέτης, που το μόνο που τον νοιάζει είναι το καλό και η ευημερία της ανθρωπότητας. Θυμηθείτε την “αγιοποίηση” του Αλοΐσιου Στέπινατς, ο οποίος “Για τους Σέρβους, αλλά και τους ορθοδόξους γενικότερα, είναι ο «αρχιεπίσκοπος της γενοκτονίας», «ο μεγαλύτερος κληρικός εγκληματίας πολέμου». Τον κατηγορούν, και έχει καταδικαστεί γι’ αυτό, ότι όχι μόνο ανέχθηκε, αλλά «ευλόγησε» την εξόντωση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της Κροατίας οκτακοσίων χιλιάδων ορθόδοξων Σέρβων, ογδόντα χιλιάδων Εβραίων και τριάντα χιλιάδων Ρομά κατά το διάστημα 1941-1945 από το φιλοναζιστικό κροατικό κράτος των Ουστάσι, που ιδρύθηκε με τη βοήθεια του Χίτλερ και του Μουσολίνι «δι’ ευχών» του Βατικανού”.

Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στο έγκλημα της παιδεραστίας που κατά καιρούς συνταράσσει και συγκαλύπτει το Βατικανό, με την Κατάνυξη κατά καιρούς να έχει αναφερθεί εκτενώς στο “ποινικό μητρώο” της ειδεχθούς αίρεσης του παπισμού.

Όταν οι Οικουμενικές Σύνοδοι αναγνώρισαν τον παπισμό ως αίρεση, οι Άγιοι ως νόθο οργανισμό και βλασφημία, με τους ίδιους τους πάπες και καρδινάλιους να διατηρούν έως και τώρα αυτό το εγκληματικό προφίλ, πώς είναι δυνατόν να πιστεύουμε ότι ξαφνικά ο εκπρόσωπός της νοιάζεται για ταλαιπωρημένους μετανάστες και κράτη σε απόγνωση που πρέπει να τους φιλοξενήσουν, με φανερή οικονομική αδυναμία να σηκώσουν το βάρος του μεταναστευτικού; Μήπως το Βατικανό να ανοίξει τις αγκάλες και τις τράπεζές του για να τους βοηθήσει;

Ας μην ξεχνάμε τα δεινά που προκάλεσε σε όλο τον ελληνισμό σε Κύπρο και Ελλάδα και τις φυσικές και πνευματικές καταστροφές που ακολουθούν κάθε του βήμα. Δεν έχουμε ανάγκη από τις ευχές του αιρετικού Πάπα και ούτε θέλουμε τη συμπόνια του, τις μεγαλοστομίες του ή τις προσευχές του. Δεν χρειαζόμαστε, ούτε θέλουμε τίποτα από αυτόν τον τρισκατάρατο, ούτε θα επιτρέψουμε στον εαυτό μας να εντυπωσιαστούμε και να επηρεαστούμε από το δόλωμα που μας έβαλε για άλλη μια φορά, όσο πειστικό κι αν είναι.

Θα αρκεστούμε στα θεόπνευστα λόγια του Αγίου Ιωάννου της Κροστάνδης ότι “οι άλλες ομολογίες κατέχουν την αλήθεια εν αδικία (Ρωμ. α’, 18), ανέμειξαν την δεισιδαιμονία και το ψεύδος με την αλήθεια”. Αρνούμαστε να δεχθούμε ότι έχει αγαθές προθέσεις και δεν τον εμπιστευόμαστε. Είναι ανεπιθύμητος!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Άγιος Νικόδημος αγιορείτης: Αβάπτιστοι οι Λατίνοι (Παπικοί)
Μακαριστός Γέρων Εφραίμ (Αριζόνας): Διατί ο Παπισμός είναι αίρεσις
Ο Πάπας Φραγκίσκος και οι θηριωδίες του ISIS

Σχετικά άρθρα

Πρέπει να έχουν λειτουργική και εκκλησιαστική ζωή τα ζώα;

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Ο παπισμός ως αίρεση και στερούμενος της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος πέφτει για άλλη μία φορά σε μωρίες και γραφικότητες, επιτρέποντας τα ζώα να συμμετέχουν σε “ακολουθίες”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.