Επικαιρότητα

Το Βατικανό εγκαινιάζει νέο βραχιόλι προσευχής «eRosary»

εικόνα άρθρου: Το Βατικανό εγκαινιάζει νέο βραχιόλι προσευχής «eRosary»

29 Οκτ 2019

Συγχωρέστε τη φτωχή μετάφραση που πραγματοποιήθηκε μέσω της μετάφρασης Google. Η κατάντια όμως, που προκύπτει από την είδηση, είναι ακριβής…

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Το Βατικανό ελπίζει να τραβήξει μέσω της τεχνολογίας τους νέους με την έναρξη ενός βραχιόλι “eRosary”.

Το gadget, το οποίο κοστίζει $ 109 (£ 85), μπορεί να φορεθεί ως βραχιόλι και ενεργοποιείται κάνοντας το σημάδι ενός σταυρού.

Συνδέεται με την εφαρμογή “Click to Pray eRosary”, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους Παπικούς χρήστες να προσεύχονται για την παγκόσμια ειρήνη έχοντας το νου τους στο Ευαγγέλιο.

Η εφαρμογή παρακολουθεί την πρόοδο ενός χρήστη και περιέχει οπτικές και ακουστικές εξηγήσεις για το κομπολόι.

Το παραδοσιακό κομπολόι χρησιμοποιείται για να βοηθήσει την προσευχή και το διαλογισμό. Οι χάντρες του λογίζονται ως προσευχές που απαγγέλλονται.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από τρεις τρόπους προσευχής. Υπάρχει το τυπικό κομπολόι, ένα στοχαστικό κομπολόι ή ένας θεματικός κομπολόι.

Τα κομπολόγια αποτελούνται από 10 μαύρες χάντρες από αχάτη και αιματίτη, συν ένα μεταλλικό σταυρό που ανιχνεύει κίνηση.

“Αυτό το έργο συγκεντρώνει τα καλύτερα της πνευματικής παράδοσης της Εκκλησίας και τις τελευταίες εξελίξεις του τεχνολογικού κόσμου”, ανέφερε ένα δελτίο τύπου Click to Pray.

Η εταιρεία τεχνολογίας GadgTek Inc με έδρα την Ταϊβάν ανέπτυξε το gadget, το οποίο είναι ανθεκτικό στο νερό και είναι συμβατό με τα smartphones Android και iOS.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Καθολική Εκκλησία προσπάθησε να προσελκύσει νέους ανθρώπους με την τεχνολογία.

Το 2018, μια καθολική ευαγγελική ομάδα ξεκίνησε το “Follow JC Go!”, Ένας χριστιανός παίρνει την εξαιρετικά επιτυχημένη εφαρμογή παιχνιδιών Pokemon Go. Αφήνει τους παίκτες “να πιάσουν” αγίους ή χαρακτήρες της Βίβλου , αντί για χαρακτήρες τεράτων.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.