Επικαιρότητα

Το υπόμνημα-πόρισμα των Συνοδικών Επιτροπών για την Ουκρανική Αυτοκεφαλία

εικόνα άρθρου: Το υπόμνημα-πόρισμα των Συνοδικών Επιτροπών για την Ουκρανική Αυτοκεφαλία

Σας παρουσιάζουμε κατ΄αποκλειστικότητα το Υπόμνημα των Συνοδικών Επιτροπών προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος το σχετικό με την Ουκρανική Αυτοκεφαλία.

Το Υπόμνημα υπογράφουν, οι Μητροπολίτες Διδυμοτείχου Δαμασκηνός και Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Ακόμη και αυτός που γνωρίζει ελάχιστα σχετικά με τη σύνταξη υπομνημάτων, αλλά και ειδικότερα με υπομνήματα που έχουν ιστορικό βάρος, μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα κείμενο το οποίο δεν παρέχει καμία απολύτως επιχειρηματολογία η οποία να τεκμηριώνει το τελικό συμπέρασμα.

Από τη σύντομη ανάγνωσή του κατανοήσαμε τους λόγους για τους οποίους δεν δόθηκε για διεξοδική μελέτη στους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως θα έπρεπε να είχε γίνει, τόσο κατά την Συνεδρίαση της Δ.Ι.Σ., που αποφάσισε το “Προνόμιο” του Πατριάρχη και το “Δικαίωμα” του Αρχιεπισκόπου, όσο και προ της συνεδριάσεως της έκτακτης Ιεραρχίας της 12ης Οκτωβρίου 2019.

Τελικά η ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας καθορίστηκε από μοιραίους και χωρίς θεολογικές προϋποθέσεις ανθρώπους. 

Το κείμενο το παρέχουμε σε μονοτονικά ελληνικά, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα ευχερέστερης μετάφρασης σε άλλη γλώσσα. Εκτός από τη μορφή pdf μπορούμε να το αποστείλουμε σε όσους ενδιαφέρονται και σε μορφή doc.

Επιθυμούμε την όσο μεγαλύτερη διάδοσή του κειμένου αυτού σε όλους τους γνωρίζοντες και μη γνωρίζοντες Ορθόδοξη Θεολογία και Εκκλησιαστική Ιστορία, ώστε να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής κριτικής.

Υπόμνημα-πόρισμα των Συνοδικών Επιτροπών για την Ουκρανική Αυτοκεφαλία:

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.