Επικαιρότητα

Το ζήσαμε και αυτό! Ελλάς Ελλήνων Ιερωνυμικών!

Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Με κλειστές τις Εκκλησίες, τα πρωτοπαλίκαρα του οικουμενισμού, ξεσάλωσαν!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Το ζήσαμε και αυτό! Ελλάς Ελλήνων Ιερωνυμικών!

του Μέτοικου

  • Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι επίσκοποι της Δ.Ι.Σ αφού δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα το κλείσιμο των Εκκλησιών, τώρα, για να φιμώσουν τα στόματα των Αρχιερέων, Ιερέων, Διακόνων, Μοναχών ή άλλων εργατών της Εκκλησίας, επιβάλουν με λογικές του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν», το πρωτοφανές για την Ορθόδοξη Εκκλησία του διαλόγου και της ανοχής, Ιερωνυμικό καθεστώς, καθώς, «δεν επιτρέπ[ουν] πλέον σε κανέναν απολύτως!!» εργάτη της Εκκλησίας, να προβαίνει: «σε δημόσιες δηλώσεις ή εμφανίσεις στα μέσα της Γενικής Ενημερώσεως και το Διαδίκτυο και [τους προτρέπουν] όλους να ησυχάζουν, να ασκούνται στην σιωπή και την εντονότερη προσευχή»!

Το δικαίωμα της έκφρασης είναι τόσο θεμελιώδες που, είναι ιερό και απαραβίαστο ακόμα και όταν το καταχρώνται ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, ο Δημητριάδος Ιγνάτιος και τόσοι άλλοι «επίσκοποι» που, με την αδολεσχία, τον παραλογισμό των δηλώσεων και τον παρωχημένο τους ορθολογισμό που συνορεύει με την απιστία, προσβάλουν τους πιστούς χριστιανούς και το Ορθόδοξο Δόγμα.

Το ζήσαμε και αυτό! Ελλάς Ελλήνων Ιερωνυμικών!

Καθολική απαγόρευση λόγου σε σώφρονες και λάλους! Και ο κατηχητικός, ο παρηγορητικός, ο ενθαρρυντικός, ο λόγος της Εκκλησίας σε ημέρες δοκιμασίας; Θα αντικατασταθεί  από τα «ανακοινωθέντα» του φιλοοικουμενιστή επισκόπου Ναυπάκτου Ιερόθεου;

Από που αντλούν ο Αρχιεπίσκοπος και η Δ.Ι.Σ. το δικαίωμα της απαγόρευσης λόγου στους ανθρώπους της Εκκλησίας;

Μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος και η Δ.Ι.Σ να είναι υπέρτεροι της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, ώστε να επιβάλουν περιορισμούς λόγου και κινήσεων στα μέλη της;

Ποιες οι ποινές στους παραβάτες; Τα ιερωνυμικά κολαστήρια θα ανακοινωθούν από τον διορισμένο εκπρόσωπο της Δ.Ι.Σ. επίσκοπο Ναυπάκτου Ιερόθεο, κατά τον τρόπο που ανακοίνωσε την αναγνώριση των Ουκρανών σχισματικών, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο;

Ο κόσμος καίγεται και στο Φανάρι… το χαβά τους!

  • Ο «πράσινος πατριάρχης» Βαρθολομαίος, αφού έκλεισε το Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, καθόσον ο Άγιος μπορεί να κάνει χωρίς λειτουργία και ο Θεός χωρίς Δοξολογία, σύμφωνα με τη νέα του οικουμενιστική ντιρεκτίβα, έσβησε και τα φώτα του Ναού που, σύμφωνα με τις μεγαλοστομίες τού ίδιου είναι η καρδιά της Ορθοδοξίας, παραδίδοντας στο απόλυτο σκοτάδι τη λαμπροφόρο εκκλησία, ως συμμετοχή στην «ώρα της γης»!

Η πράξη, σε εποχή πανδημίας και τρόμου, θα μπορούσε να είναι τραγική αν δεν ήταν απόλυτα γελοία, καθόσον από τα «μέτρα προστασίας» εναντίον του κορωνοϊού μόνη κερδισμένη είναι η γη!

Ποιο το νόημα της συμβολής του πατριαρχείου στην προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, όταν σε «πέλαγος αχανές, ασθενειών και λοιμικής συμφοράς περικείμεθα»;

Σε ποιον άλλο χώρο θα καταφύγουν οι χριστιανοί, αν όχι στην εκκλησία τώρα που «οδυνηρώς στενάζουν και από λοιμώδους ασθενείας κράζουν, προς τον φιλάνθρωπον Σωτήρα Θεό» το «ίλεως, ίλεως γενού ημίν, Δέσποτα επί ταις αμαρτίαις ημών και ελέησαι ημάς»;

Τι ακριβώς και, πέρα από τη θυμηδία, προσφέρει το κλείσιμο των φώτων στο Ναό του Αγίου Γεωργίου που, έπρεπε να είναι φωταγωγημένος και ανοικτός για να βρίσκουν παρηγοριά και ελπίδα οι χριστιανοί και, όχι κλειστός και θεοσκότεινος με απόφαση του Νέας Ρώμης Βαρθολομαίου που, ακόμα και σε αυτή την εποχή του τρόμου και της δοκιμασίας του χριστεπώνυμου πληρώματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, εξακολουθεί πεισματικά τον οικουμενιστικό… χαβά του;

Με κλειστές τις Εκκλησίες, τα πρωτοπαλίκαρα του οικουμενισμού, ξεσάλωσαν!

  • Ο Αμερικής Ελπιδοφόρος και ο Κύπρου Χρυσόστομος, που διαθέτουν μικρή εκτίμηση στις Πατερικές παρακαταθήκες, αλλά έχοντας «θάρρος ή ακόμη και θράσος», αφού έκλεισαν τις Εκκλησίες, συμπροσεύχονται με αιρετικούς και αλλοθρήσκους για «τα θύματα που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό και την τόνωση όλων των γιατρών, των νοσοκόμων…». «Μόνον έτσι [φαίνεται πως, κατά τους αρχιεπισκόπους] θα έχουμε μια σωστή Ορθοδοξία και θα πορευτούμε σύμφωνα με το θέλημα τού Θεού. Διαφορετικά ματαιοπονούμε»!
  • Ο Φαναρίου Αγαθάγγελος, το πνευματικοπαίδι του Αθηνών Ιερώνυμου, αυτή η ξεχωριστή περίπτωση οικουμενιστή, νιώθει: «ότι ο Θεός, μέσα από αυτά που συμβαίνουν [ή που έχει κάνει ο Αρχιεπίσκοπος;] και επιβάλλονται παγκόσμια, δεν μας επιτρέπει, όπως και με την Οσία Μαρία την Αιγυπτία, να εισέλθουμε στα ιερά του». «Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόµατί µου…»! 

Όμως, ο λόγος του επισκόπου Φαναρίου έχει συνέχεια, καθώς επιμένει και δηλώνει άκουσον –άκουσον πως: «Ίσως [ο Θεός!] «κουράστηκε» να Τον υπερασπιζόμαστε σαν να το είχε ανάγκη»! Το δεν πάμε καλά, μα καθόλου καλά, είναι λίγο!

Πότε και, πως ακριβώς υπερασπιστήκατε την Εκκλησία και τον Τριαδικό Θεό των Ορθοδόξων επίσκοπε; Με τη «σοφή» σιγαλιά, όταν ο Αθηνών Ιερώνυμος συμπροσεύχεται με πλανεμένους, σχηματισμούς, αχειροτόνητους και καθηρημένους Ουκρανούς ή με τη στήριξη στο κλείσιμο των εκκλησιών;

Και ο Φαναρίου Αγαθάγγελος το αποτελειώνει, με μια σπαραξικάρδια δήλωση: «Είχα πολύ καιρό να κλάψω για τον εαυτό μου, τις αδυναμίες μου, τον Χριστό μου

Επίσκοπε! «Δάκρυσες- κι έβρεχε όλη μέρα….».

Όταν το Πνεύμα συνέσεως, τερματίζει την κατασκήνωσή του… σε επισκόπους

  • Ο πρωτοπόρος των οικουμενιστών, ο Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος ξεπέρασε όλους τους στρατευμένους στην παναίρεση του οικουμενισμού, στη φτήνια των λόγων!

Μιμούμενος τον περιπλανώμενο Ιουδαίο, περιφέρεται στους βάλτους των τηλεοπτικών καναλιών διαλαλώντας και προβάλλοντας τις κακοδοξίες του.

Ο λάλος επίσκοπος της μεταπατερικής θεολογίας, σε μια από τις εμφανίσεις του, με ύφος εκατό βησσαριωνίσκων δήλωσε χωρίς ντροπή στον ερωτώντα δημοσιογράφο: «Μην νομίζετε ότι είναι εύκολο να τους πείσουμε όλους [τους χριστιανούς]. Ανάλογα με αυτούς που πάνε στις παραλίες είναι και κάποιοι που έρχονται στις Εκκλησίες! Τους κατανοώ”, είπε ο κ. Ιγνάτιος!

Τώρα, του λες ή δεν του το λες αυτού του επισκόπου σε περίοδο δοκιμασίας το: «να σου πει ο παπάς στ΄ αυτί κι ο διάκος στο κεφάλι!».

Ασυγχώρητη προσβολή η δαιμονική έμπνευση του επισκόπου Ιγνάτιου, να ταυτίσει την προσευχή με το μπάνιο, τους χριστιανούς με τους λουόμενους, την κοινωνία αγάπης στην Εκκλησία με τη συνάθροιση στην παραλία, τον χαβαλετζή και αργόσχολο λουόμενο, με το συντετριμμένο άνθρωπο που, μέσα στην Εκκλησία και μπροστά στο εικόνισμα της Παναγίας Μητέρας ικετεύει Αυτήν που είναι: «Η σκέπη του ανθρώπου… και τ’ αγγέλου η δόξα [η] Μητέρα των ανέλπιδων κι όλου του κόσμου σκέπη [που, κάτω από τη σκέπη Της] οι ανέλπιδοι κι όλος ο κόσμος ίσοι!» λέγοντας:

«Πρόστρεξε, Μυροφόρα,
μονάχα εσένα πίστεψα
και λάτρεψα μονάχα εσένα,
κι ως τώρα μέσ’ στα αιματοστάλαχτα
μιας οργισμένης δύσης
Δέσποινα, στήριξέ με εσύ
και μη μ’ αφήσεις…..»

Ο επίσκοπος Αλμυρού Ιγνάτιος συμπεριφέρεται σαν να είναι στρατευμένος στα τάγματα του «αρχεκάκου της βλασφημίας, του αρχηγού της ανταρσίας» και είναι κρίμα, γιατί έτσι μοιάζει με άνθρωπο που τίποτα περισσότερο δεν είναι από: «χαλκός ηχών [και] κύμβαλον αλαλάζον».

  • Και, όπως πάντα, το κερασάκι στην τούρτα των οικουμενιστών, το τοποθέτησε ο επίσκοπος Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, που συνεντευξιαζόμενος φάσκει και αντιφάσκει, καθώς τη μια διατείνεται πως:«Η Εκκλησία δεν είναι ένας διοικητικός οργανισμός που λέει:«αποφασίζει το ΔΣ και εφαρμόζεται»! και την άλλη αναφανδόν υποστηρίζει την επιβολή της σιωπής, σε όλο τον Ιερό κλήρο και στους ανθρώπους της Εκκλησίας, με την υπογραφή των μελών της Δ.Ι.Σ και του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Ο επίσκοπος Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, σε απόλυτη ασυνέπεια με τον εαυτό του, δηλώνει πως η Εκκλησία δεν είναι «ένας λαϊκίστικος χώρος όπου επικρατεί αυθαιρεσία και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Χρειάζεται άριστη συνεργασία. Διαφορετικά το «ό,τι θέλει ο λαός» είναι προτεσταντισμός!!!!» ξεχνώντας πως, συμπεριφέρεται σαν ακραίος προτεστάντης αφού υποστήριζε και υποστηρίζει [καθώς δεν αναίρεσε] πως: «Ἐγὼ θὰ πῶ αὐτὸ ποὺ λέει ἡἘκκλησία, δηλ. τὸ πλήρωμα τῶν πιστῶν. Θὰἀφουγκραστῶ τοὺς χριστιανοὺς τί λένε, ποιὸ θεωροῦν σωστό. Ἀκόμα καὶἂν αὐτὸ ποὺ οἱ χριστιανοὶ μας θεωροῦν σωστό, ἀκόμα καὶἂν εἶναι ἀντίθετο μὲ τὸ Εὐαγγέλιο, ἐγὼ θὰ ὑπερασπιστῶ αὐτὸ ποὺ λένε οἱ χριστιανοί μας, γιατί οἱ Χριστιανοὶ μας ἔφτιαξαν τὸ Εὐαγγέλιο, δὲν ἔφτιαξε τὸ Εὐαγγέλιο τὴν Ἐκκλησία».

Ανάγκη πάσα ο Αλεξανδρουπόλεως  Άνθιμος, να σταματήσει τις βλασφημίες του προς το Ιερό Ευαγγέλιο και να ξανανεβεί στο «υπερώο» του, να καθαρίσει τον εαυτό από τις δαιμονικές προτεσταντικές επιδράσεις, για να πετύχει «την επιδημία του Παρακλήτου και να προσκυνήσει Πατέρα και Υιό και άγιο Πνεύμα, τώρα και πάντοτε και στους αιώνες των αιώνων».

Ανέστη Χριστός και πεπτώκασι δαίμονες!

Δείτε σχετικά:
– Εκδόθηκε η αντίχριστη υπουργική απόφαση. Ένοχη η διοικούσα εκκλησία!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Γιατί πρέπει να ανοίξουν οι Ναοί το Πάσχα
– Τέσσερις δικηγόροι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της Υπουργικής Απόφασης περί της απαγόρευσης των λειτουργιών στις Εκκλησίες
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ο κ.Σωτήρης Τσιόδρας πριν λίγες μέρες μας ξάφνιασε δυσάρεστα, υιοθετώντας μία αινιγματική και διφορούμενη στάση
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)

Σχετικά άρθρα

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.