Επικαιρότητα

Τον τρέμουν και νεκρό οι Αλβανοί!

εικόνα άρθρου: Τον τρέμουν και νεκρό οι Αλβανοί!

Εθνικιστές θέλουν να εμποδίσουν τους Έλληνες να παραστούν στο μνημόσυνο του ήρωα Κων. Κατσίφα

Πολεμικό κλίμα εν όψει της συμπλήρωσης ενός έτους από την άγρια δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα προσπαθούν να δημιουργήσουν Αλβανοί εθνικιστές.

Συγκεκριμένα, την ώρα που η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου πιέζει τις Αρχές της γειτονικής χώρας για την έκδοση του πορίσματος θανάτου, Αλβανοί εθνικιστές καλούν σε ξεσηκωμό τους συμπατριώτες τους προκειμένου να εμποδίσουν Ελληνες πολίτες να παραστούν στο μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Οκτωβρίου. 

«Οι Έλληνες εθνικιστές αναμένεται να προσέλθουν στην Αλβανία για τη δολοφονία του Έλληνα εξτρεμιστή Κωνσταντίνου Κατσίφα, στις 26 Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες» αναφέρει η ιστοσελίδα tiranatoday.al, μεταδίδοντας την έκκληση της σελίδας «Πατριωτικές Αλβανικές Ειδήσεις» στο facebook να υπάρξει «μπλόκο» στην έλευση Ελλήνων, τους οποίους προκλητικά χαρακτηρίζει «εξτρεμιστές», στο μνημόσυνο του Κατσίφα.

«Οι Ελληνες εξτρεμιστές επισκέπτονται την Αλβανία στις 26 Οκτωβρίου για να τιμήσουν την επέτειο του Ελληνα εξτρεμιστή Κατσίφα. Σας προσκαλούμε και σας ενημερώνουμε όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί αυτήν την ημέρα, για να μπλοκάρουμε τα σύνορα στην Κακαβιά στις 26 Οκτωβρίου. Θα διαμαρτυρηθούμε και προσκαλούμε κάθε πατριώτη. Να εμποδίσουμε τους Ελληνες εξτρεμιστές να εισέλθουν στην Αλβανία» γράφει η εθνικιστική σελίδα, με δεκάδες κοινοποιήσεις στα προσωπικά προφίλ Αλβανών χρηστών.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας είχε αποκαλέσει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα «Ελληνα εξτρεμιστή» (Εkstremisti Grek), σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την εν ψυχρώ δολοφονία του από τους επιλέκτους της αλβανικής αστυνομίας. Οπως φαίνεται από τις αναρτήσεις των Αλβανών πολιτών, ο χαρακτηρισμός αυτός χρησιμοποιείται ακόμη, έναν χρόνο μετά την εκτέλεσή του.

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές των Τιράνων επιδιώκουν να μην υπάρξει ένταση εν όψει της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τον θάνατο του Κατσίφα στους Βουλιαράτες, λόγω της επικείμενης επίσκεψης του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στην Αθήνα για τις εργασίες της 4ης Ευρω-Αραβικής Συνόδου Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, στις 29 και τις 30 Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.