Επικαιρότητα

Του ΙΣΚΕ τα παλικάρια

εικόνα άρθρου: Του ΙΣΚΕ τα παλικάρια

Ως Κατάνυξη τιμούμε το ράσο, σεβόμαστε απεριόριστα το θεσμό  του Ορθόδοξου Χριστιανού κληρικού…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Όταν εμπαίζεται θεσμικά ο Ορθόδοξος παπάς, αντιδρά το είναι μας.

Ο ΙΣΚΕ είναι ένας θεσμός αχρείαστος στη βάση του, απαραίτητος όμως σε Δεσποτοκρατικά καθεστώτα.

Βάζουμε πλάτη ως Κατάνυξη σε κάθε Επισκοπική αυθαιρεσία απέναντι στον ανυπεράσπιστο Ορθόδοξο παπά, που στέκεται απέναντι στα Αρχιερατικά κελεύσματα για λόγους ΠΙΣΤΕΩΣ.

Στην περίπτωση της υγειονομικής κρίσεως, η Σύνοδος δεν κατάφερε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το μόνο που κατάφερε είναι να συρθεί στα πατώματα της εξουσίας.

Στον ελεεινό αυτό ρόλο που κλήθηκε να παίξει, κάποιοι (λίγοι είναι η αλήθεια) κληρικοί ανήγαγαν την εμπιστοσύνη στον Θεό, την πίστη στον Εναθρωπίσαντα Λόγο, στη μία και μόνη λύση στην υγειονομική κρίση. Αυτονόητο θα πει κάποιος, παπάδες είναι, στην Παναγία την πάσαν ελπίδα τους ανέθεσαν.

Έλα όμως που η Ιεραρχία, απέθεσε την ελπίδαν της στον Μπουρλά, την Παγώνη, τον Μόσιαλο και όσα εκείνοι πρεσβεύουν.

Γίναμε μάρτυρες φαινομένων Επισκοπικού αυταρχισμού και απειλών από τα παράθυρα των καναλιών, εναντίον κληρικών που δεν ελπίζουν επ’ άνθρωπον.

Η Κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες έχει σκληρύνει τη στάση της προετοιμάζοντας απολύσεις των υγειονομικών, όσων έχουν τεθεί σε αναστολή, επειδή αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η Κυβέρνηση έβαλε βαθιά το χέρι στη σύνταξη των ανεμβολίαστων συνταξιούχων και των άνω των 60 ετών πιστών Χριστιανών.

Ο ΙΣΚΕ δεν μπόρεσε να κρυφτεί. Μόνο στην ιδέα πως, πλάκα πλάκα στην κυβέρνηση δεν αστειεύονται και ίσως κινδυνεύει ο μισθός…, σήμανε συναγερμός.

Κάθισαν και “ζούληξαν” το μυαλουδάκι τους και κατάφεραν με ένα ανακοινωθέν τεράστιο, δύο χιλιάδων και πλέον λέξεων, να μας μιλήσουν για την ευθύνη των πνευματικών, που συμβουλεύουν τα πνευματικά τους τέκνα να μη βιαστούν να κάνουν το εμβόλιο.

Στον ΙΣΚΕ τελικά κατάφεραν μόνο να αποδείξουν πως τρέμουν… μη χαθεί ο μισθουλάκος από τη στάση των λίγων κληρικών.

Ο Όσιος Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής μας διαβεβαιώνει πως “το στραβό του πνευματικού, ίσιο το κάνει ο Θεός, για να μη βλαφθεί ο υποτακτικός”.

Με δεκαπέντε λέξεις ο ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, διόρθωσε τον στραβό λογισμό σας. Εκτός από ηθικά ζητήματα ή ζητήματα πίστεως, η σχέση πνευματικού και υποτακτικού είναι τόσο ξεκάθαρη στην Παράδοση της Εκκλησίας που οι χιλιάδες λέξεις του ανακοινωθέντος περισσότερο τον πανικό του ΙΣΚΕ φανερώνουν.

Θα βρείτε την παλληκάρια τώρα να πάρετε πίσω το τουλάχιστον ατυχές κείμενο που σας εκθέτει στη συνείδηση του πιστού λαού;

Θα το μαζέψετε, γιατί αν εμβαθύνουμε λίγο, αποτελεί τεκμήριο ελλείμματος πίστης στον Θεό;

Καλή Μετάνοια!

Χριστός Ετέχθη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Γιατί ο ΙΣΚΕ φοβάται τον ίσκιο του;
– Τι συμβαίνει τελικά με τον ΙΣΚΕ;
– Γιατί αλληθωρίζει η ανακοίνωση του ΙΣΚΕ για την ώρα της Ανάστασης;
– Ο ΙΣΚΕ δεν μπόρεσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.