Επικαιρότητα

Τούρκοι κατάσκοποι στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα

εικόνα άρθρου: Τούρκοι κατάσκοποι στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα

Επίσημα απόρρητα έγγραφα… (Turkishminute – Τουρκική ιστοσελίδα)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Η Κατάνυξη δεν είναι πολιτικό site και ούτε έχει τέτοιες βλέψεις. Απλά πάντα  παρατηρούσε τα γεγονότα που αφορούσαν τη γείτονα χώρα με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, προσπαθώντας κάθε φορά να κατανοήσει και να περιγράψει τις διαθέσεις και τις βλέψεις των γειτόνων μας.

Δε θα επιχειρούσαμε ποτέ να αναλύσουμε τις διάφορες πληροφορίες που  καταγράφονται στο διεθνή και εγχώριο τύπο, σεβόμενοι το είδος της δημοσιογραφίας που υπηρετεί  η ιστοσελίδα μας. Απλά θα περιγράψουμε αυτό που συμβαίνει επί χιλιάδες χρόνια τώρα και είναι διεθνώς καταγεγραμμένο. Ότι η Τουρκία, όταν αντιμετωπίζει πάσης φύσεως εσωτερικά προβλήματα, τα εξωτερικεύει όχι πάντα γαλήνια και ειρηνικά. Δε θα αναρωτηθούμε για ποιο σκοπό, γιατί μπορεί ο καθένας να δώσει τις δικές του ερμηνείες και εξηγήσεις. Εμείς θα περιοριστούμε να περιγράψουμε αυτό που διαβάσαμε, περί της ύπαρξης Τούρκων κατασκόπων μέσα στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα και αλλού, όπως στη Γερμανία. Αγνοούμε αν πρόκειται για πραγματικό περιστατικό ή απλώς για θεωρίες συνωμοσίας που εκφράζει η γείτονα χώρα. Αυτό που ενδιαφέρει εμάς είναι η δική μας ασφάλεια και η εξασφάλιση της εδαφικής μας ακεραιότητας και δεν έχουμε καμία διάθεση να τα χάσουμε ή να τα θυσιάσουμε στο βωμό κάποιων γεωστρατηγικών ή πολιτικών σκοπιμοτήτων από οπουδήποτε κι αν προέρχονται, είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι όλες οι κυβερνήσεις δείχνουν μία πρωτοφανή και ύποπτη ανοχή στο φλέγον θέμα της μαζικής και αθρόας εισροής των παράτυπα εισερχομένων μεταναστών και προσφύγων. Δεν προκαλεί υποψία μόνο ο τεράστιος αριθμός τους, αλλά κυρίως ο τρόπος που καλούνται να αποδείξουν την ταυτότητα τους και τα προσωπικά τους στοιχεία, όπως όνομα, χώρα προέλευσης, ηλικία, ποινικό μητρώο. Προβληματίζουν η  ανύπαρξία αποδεικτικών στοιχείων,  τα χαμένα έγγραφα και οι συγκεχυμένες πληροφορίες γύρω από το πρόσωπό τους και την ιδιότητά τους. Πώς να εξακριβώσεις το ποιόν αυτών των ανθρώπων και το λόγο της άφιξης τους στη χώρα μας;  Επίσης ο τρόπος διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας αποτελεί μεγάλο και δυσεπίλυτο προς το παρόν πρόβλημα. Η ανικανότητα και η έλλειψη πολιτικής βούλησης να αντιμετωπίσει ένα τόσο σοβαρό θέμα γίνεται ωρολογιακή βόμβα στα χέρια κακοπροαίρετων εντός ή εκτός Ελλάδας. Πώς μπορούμε να ξέρουμε για ποιο σκοπό εκατοντάδες Τούρκοι υπήκοοι και όχι μόνο, έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου; Αν υποθέσουμε ότι η πρόθεσή τους είναι όντως αγαθή, ποιος μας διασφαλίζει ότι η Τουρκία δε θα χρησιμοποιήσει την οποιαδήποτε κατάσταση προς όφελός της; Εξάλλου για εκατοντάδες χρόνια η συγκεκριμένη χώρα έχει δώσει σαφή δείγματα κακής συμπεριφοράς και συνεργασίας. Πάντα επιβουλεύεται  οτιδήποτε ελληνικό και πάντα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα διάφορα γεγονότα προς όφελός της, περιφρονώντας το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς αποφάσεις και συμφωνίες. 

Μήπως η ελληνική κυβέρνηση και κατ’ επέκταση όλο το ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει να αγρυπνεί απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες αποτελούν παράνομες και εχθρικές πράξεις που δημιουργούν μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Ελλάδα; Είτε πρόκειται για τυχαία περιστατικά είτε για ύποπτες ενέργειες, οφείλει η Ελληνική Πολιτεία να εξετάζει ενδελεχώς όλα εκείνα τα στοιχεία και γεγονότα τα οποία θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία για την πατρίδα μας. Η Αθήνα ακούει;

Δείτε σχετικά:
– Απροστάτευτη η Παναγία Τσιραμδού στη Μόρια
– Ούτε λεπτό δεν άντεξαν οι πρόσφυγες στο Πορετσό – «Καλύτερα στη Μόρια» (Φώτο- Βίντεο)
– Αστυνομικοί Λέσβου: Φώναζαν «kill police» στη Μόρια
– Το μίσος των ισλαμιστών εναντίον της Ορθοδοξίας
– Διαστάσεις εθνικής κρίσης: Ισλαμιστές βεβήλωσαν εκκλησία στη Λέσβο – Γέμισαν με γκράφιτι το νησί!
– Αλίμονο στη Λέσβο! Ανάρμοστη μητροπολιτική ενέργεια έβαλε το νησί σε περιπέτειες!
– Ποιο ανίερο χέρι πυρπολεί εκκλησιές στο Χαλκειός;
– Έκαψαν την Αγία Τράπεζα σε εκκλησία της Χίου (φώτο)
– Όχι στον καταυλισμό για τους ομογενείς των Οθωμανών κατακτητών, από τον μητροπολίτη Χίου

Σχετικά άρθρα

Οι εξελίξεις στην Ψευτομακεδονία και το τέλος του ημετέρου καραγκιόζ μπερντέ…

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Ἐδῶ τώρα τελειώνει λοιπὸν καὶ αὐτὸ τὸ παραμύθι, γιατί ὄχι μόνο βαριὰ καρδιὰ δὲν βλέπουμε, ἀλλὰ βλέπουμε ἀγωνία μήπως ἡ ἄθλια συμφωνία ἀκυρωθεῖ"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.