Επικαιρότητα

Τραγικός ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, αναφερόμενος στο μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής Μηλοχωρίου

εικόνα άρθρου: Τραγικός ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, αναφερόμενος στο μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής Μηλοχωρίου

…αναφερόμενος στον ηγούμενο αρχιμ. π. Μάξιμο Καραβά και τους πατέρες της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Ο πιστός λαός για άλλη μια φορά, γίνεται μάρτυρας της πιο βελούδινης μορφής απολυταρχισμού: της δεσποτοκρατίας.

Αυτή τη φορά τραγικός πρωταγωνιστής ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, αναφερόμενος στον ηγούμενο αρχιμ. π. Μάξιμο Καραβά και τους πατέρες της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου.

Στην ομιλία που δημοσιεύουμε, φέρεται να απευθύνεται στον πιστό λαό του Μηλοχωρίου και να χαρακτηρίζει τη διακοπή της κοινωνίας για λόγους πίστεως από την αδελφότητα, ως ατύχημα και επεφάνθη πως απαγορεύεται να εκκλησιάζονται εκεί οι χωριανοί, κυριολεκτικά με συνοπτικές διαδικασίες.

Θεωρεί τον ίδιο Εκκλησία, δίχως καμία προϋπόθεση ορθοτόμησης της Αλήθειας του Χριστού, θεωρεί την αποτειχισθείσα αδελφότητα πλανεμένη και εκτός Εκκλησίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος προφανώς και ο ίδιος μετά του Πατριάρχου, που τόσο ευλαβείται και θαυμάζει, αποφεύγει να δώσει λόγο για όσα η αδελφότητά του αποδίδει, χάνει έτσι την ευκαιρια να συνέλθει και να μετανοήσει.

Αρκείται σε ανούσιες αβρότητες περί δήθεν πατρικής αγάπης και ευχών του προς τους πατέρες της Μονής και χάνει την ουσία που είναι η καταδίκη της παναίρεσης του Οικουμενισμού και των οικουμενιστών Πατριαρχών Αρχιερέων, Κληρικών και μοναχών.

Ο Θεός όμως είναι δίκαιος και αλίμονο σε όσους βρεθούν ένοχοι ως αιρετικοί την ώρα της κρίσεως. 

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από το σχετικό βίντεο από το κανάλι mavridiskonstantinos.

Τραγικός ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, αναφερόμενος το μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής Μηλοχωρίου

Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Σχετικά άρθρα

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Ο Πατριαρχικός Ναός στο Φανάρι κέντρο αντικανονικών συμπροσευχών μετά αιρετικών επισκόπων

Λουθηρανός αρχιεπίσκοπος «εκκλησιάστηκε» σε Θεία Λειτουργία, Παπικός επίσκοπος παρέστη στο Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.