Επικαιρότητα

Ξεθάβουν τους νεκρούς στα Τρίκαλα· δεν έχουν γη!

εικόνα άρθρου: Ξεθάβουν τους νεκρούς στα Τρίκαλα· δεν έχουν γη!

…Μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2020 θα πρέπει οι συγγενείς των ενταφιασμένων να προγραμματίσουν την εκταφή όσων είχαν ενταφιαστεί μέχρι και το 2015…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η ελληνική ψυχή το γνωρίζει καλά αυτό. Λαός που δεν τιμά τους νεκρούς του είναι νεκρός λαός. Στις μέρες μας οι νεοέλληνες δεν είναι άξιοι να φιλοξενήσουν στη γη, που άλλωστε δεν τους ανήκει, τα λείψανα των πατέρων τους. Είναι και αυτό δόλιο έργο της Νέας Τάξης που έχει σαν μέλημά της να οδηγήσει τους νεκρούς στην εξαφάνιση, στα αποτεφρωτήρια. Οπότε, η δήθεν έλλειψη χώρου είναι το καλύτερο τέχνασμα.

Αν δεν έχεις τσίπα μέσα σου δεν μπορείς να ψάλλεις δακρυσμένος τα λόγια του Ελύτη, που αφορούσαν, όπως φαίνεται, περασμένες δόξες, περασμένες δοξασμένες εποχές, που οι Έλληνες ήταν τιμητές των νεκρών τους: Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του!

Διαβάσαμε στο enikos.gr:


Τρίκαλα: Η έκκληση του Δήμου για άμεση εκταφή νεκρών

Ο Δήμος Τρικκαίων μέσω ανακοίνωσης που έχει τον τίτλο «πιεστική η ανάγκη συνεργασίας συμπολιτών για εκταφές» ζητάει από τους συγγενείς των ενταφιασμένων να προγραμματίσουν την εκταφή όσων είχαν ενταφιαστεί μέχρι και το 2015.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση η έκκληση του Δήμου έρχεται λόγω «πιεστικής έλλειψης θέσεων ταφής στα δύο κοιμητήρια (Α΄ και Β΄) της πόλης των Τρικάλων».

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Τρικκαίων:

«Λόγω πιεστικής έλλειψης θέσεων ταφής στα δύο κοιμητήρια (Α΄και Β΄) της πόλης των Τρικάλων, ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους συμπολίτες για άμεσες ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν. Συγκεκριμένα, μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2020 θα πρέπει οι συγγενείς των ενταφιασμένων να προγραμματίσουν την εκταφή όσων είχαν ενταφιαστεί μέχρι και το 2015.

Μετά την παρέλευση της προαναφερόμενης ημερομηνίας ο Δήμος Τρικκαίων θα προβεί αναγκαστικά σε εκταφές λόγω του πιεστικού αυτού προβλήματος, όπως προβλέπουν, η Κανονιστική Διάταξη Λειτουργίας των Κοιμητηρίων και ο σχετικός νόμος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.