εικόνα άρθρου: Τρίτωσε το κακό με τις παρεμβάσεις Μητροπολιτών
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Ο Φλωρίνης Ειρηναίος με δηλώσεις, ο Ν. Ιωνίας Γαβριήλ με συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και ο Σιδηροκάστρου Μακάριος, κηρύττουν έτερο Ευαγγέλιο;


Είναι αναμενόμενο σημείο των καιρών, μετά από κάθε προδοσία της πίστεως να βγαίνουν Επίσκοποι της Εκκλησίας και να λειτουργούν πότε σαν νανουριστές, πότε σαν πυροσβέστες και συνήθως ως αυστηροί Ποιμένες.

Μετά το εκκλησιαστικό “φιάσκο” της μη αποτροπής της ψήφισης του νόμου ορόσημο για τα δεινά που έπονται, τέθηκε ζήτημα ομοφωνίας στους κόλπους της Ιεραρχίας.

Τρεις δημόσιες τοποθετήσεις Μητροπολιτών αφενός φανέρωσαν την απουσία ομοψυχίας στην Ιερά Σύνοδο, από την άλλη βοήθησαν σημαντικά στην εμπέδωση της Νέας Πραγματικότητας στην Ορθοδοξία. Της πραγματικότητας της παναίρεσης του οικουμενισμού, όπου δεν κυριαρχεί το Άγιο Πνεύμα αλλά το κοσμικό πνεύμα, με νεοεποχίτικη ρητορική συμφιλίωσης, συνεννόησης, συμπερίληψης, συνεργασίας, οικολογίας, καταλλαγής, αγάπης και άνευ όρων ένωσης θρησκειών, λαών και παραδόσεων.

Το Ευαγγέλιο, η Αγία Γραφή, οι Ιεροί Κανόνες, η συμφωνία των Αγίων Πατέρων, ως γνησίων εκφραστών της ορθής διδασκαλίας και του ήθους της Εκκλησίας, αποτελούν εμπόδιο στην πορεία αυτή.

Αντί λοιπόν συγγνώμης, αντί συντριβής και απόσυρσης σε μοναστήρι, για να σώσουν την ψυχή τους οι Επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, προβαίνουν σε δημόσιες τοποθετήσεις.

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικά μέσα [1] ποδοπάτησε τους αντικαρναβαλικούς αγώνες του προκατόχου του, Αγίου Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη, για να τονωθεί η εμπορική κίνηση των Δήμων…

Ίσως θα ταίριαζε να μας εξηγήσει και τα λάθη στη στάση του Κυρίου, υπερασπιζόμενος τους εμπόρους του Ναού; Μη γένοιτο!

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, χώρεσε μέσα σε λιγότερη από μια ώρα τόσες αντιθεολογικά έωλες προσωπικές απόψεις, σαν να ήταν ένας κοινός ινφλουενσερ, μια διασημότητα που απλά είπε τη γνώμη του [2]. Σε αυτόν θα επανέλθουμε με πλήρες άρθρο. 

Σημειολογικά το να στέκεται απέναντι σε έναν Ιεράρχη η δημοσιογράφος σταυροπόδι είναι εικόνα που φανερώνει εκατέρωθεν άγνοια. 

Τελευταίος στη σειρά των αντορθόδοξων τοποθετήσεων ο Σιδηροκάστρου Μακάριος, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έπλεξε ένα εγκώμιο φιλαναγνωσίας της επικαιρότητας, προέβη σε εμβριθείς κρίσεις των άρθρων που τον εντυπωσίασαν και κατέληξε σε μια σειρά απίθανων θεολογικά και ανεπέρειστων προσωπικών απόψεων ανερυθρίαστα [3]. 

Αδικεί τον εαυτό του ο Σεβασμιώτατος που δεν υποβάλλει μια μονογραφία υπέρ των κατοίκων Σοδόμων και Γομόρρας, καταγγέλλοντας τον Κύριο για αδικίες, αποκλεισμούς και ασυνέπεια προς το ίδιο Του το Ευαγγέλιο. Μη γένοιτο!

Η εκτίμηση μας είναι πως έχουν πάρει φόρα και ο κατήφορος είναι φαρδύς. 

Σε ευρύτερο πλαίσιο, το δαιμονικό οικουμενιστικό πνεύμα στρογγυλοκάθεται στην Εκκλησιαστική μας διοίκηση. 

Υπάρχει ορθόδοξη αντίδραση και είναι η Αγιοπατερική και Ιεροκανονική διακοπή πνευματικής κοινωνίας με τέτοιους Ιεράρχες. 

Αποτείχιση από την πλάνη, την παναίρεση του οικουμενισμού!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.