Ελένη Καμπούρη

Τυφλός δε τυφλόν εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται

εικόνα άρθρου: Τυφλός δε τυφλόν εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη

Η ΔΙΣ βραβεύει τον κ. Βαρθολομαίο για την προσφορά του στην οικολογία


Ποιά σχέση μπορεί να έχει η Θεία Οικονομία και Πολιτική Οικονομία; Πόσο δόκιμο είναι να μιλάμε για την  Θεία Οικολογία και την Πολιτική Οικολογία; 

Όσοι απαντήσατε ότι πρόκειται για άσχετα μεταξύ τους θέματα θα εκπλαγείτε μόλις μάθετε ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος μπόρεσε να τα εντάξει όλα σε μία Ειδική Επιτροπή! Και επιπλέον η Ειδική αυτή Επιτροπή προβαίνει σε ενέργειες υψηλής συμβολικής αξίας. 

Δημοσίευμα (1) αναφέρει ότι: “…. η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 166ης Συνοδικής Περιόδου α­πο­φά­σισε, κα­τό­πιν προ­τά­σεως του Σε­βα­σμι­ω­τά­του Μη­τρο­πο­λί­του Φθι­ώ­τι­δος κ. Συ­μεών, Προ­έ­δρου της Ει­δι­κής Συ­νο­δι­κής Ε­πι­τρο­πής Θείας και Πο­λι­τι­κής Οι­κο­νο­μίας και Οι­κο­λο­γίας, την α­πο­νομή τι­μη­τι­κής δι­α­κρί­σεως στον Οι­κου­με­νικό Πα­τρι­άρχη κ. Βαρ­θο­λο­μαίο, λόγω της με­γά­λης και ση­μαί­νου­σας προ­σφο­ράς του στα θέ­ματα του Πε­ρι­βάλ­λον­τος, της Οι­κο­λο­γίας και των δρά­σεων ευ­αι­σθη­το­ποί­η­σης σε οι­κου­με­νική κλί­μακα για τα ζη­τή­ματα της κλι­μα­τι­κής κρί­σης”.

Άρτος και θέαμα για ακόμη μία φορά. Ασχολείται λοιπόν σύσσωμο το σώμα της ΔΙΣ και οι Ιεράρχες του με “μπαξέδες και πρασινάδες” κι έτσι έχουν ξεχάσει ότι πρέπει να ασχοληθούν πρώτα με την διαφύλαξη της ορθόδοξης πίστης. Έχουν παραμελήσει την κύρια αποστολή τους η οποία είναι η διάσωση της Ορθοδοξίας και του πνευματικού περιβάλλοντος και ασχολούνται με νεωτερισμούς πάσης φύσεως όπως ο οικουμενισμός, η ενθάρρυνση σχισματοαιρετικών μορφωμάτων και η διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος. Ας επικεντρωθούν στην διάσωση της Εκκλησίας κι ας αφήσουν το περιβάλλον στην πρόνοια του Θεού. 

Όλα γίνονται προς εντυπωσιασμό όχι μόνο της κοινής γνώμης και του ακατήχητου ποιμνίου αλλά κυρίως για την προώθηση της νέας ατζέντας της ΝΤΠ. Αποδεικνύεται ότι όλη η διοικούσα ελλαδική Εκκλησία αποτελεί θερμό σύμμαχο των οικολογικών ανησυχιών του κ.Βαρθολομαίου, η οποία πρωτοστατεί στην διαφύλαξη της νέας παγκόσμιας τάσης, να λατρεύεις δηλαδή το δώρο αντί του Δωροθέτη και να θαυμάζεις την δημιουργία αντί τον Δημιουργό.  

Κάποιοι έχουν αναγάγει την γη σε θεά και μάλιστα έφτασαν σε σημείο να συμπροσεύχονται μπροστά στο ομοίωμά της (Γροιλανδία, Σεπτέμβριος 2007). Αν αυτό δεν είναι ειδωλολατρεία τότε τι είναι; Αναπολόγητοι όσοι συμμετέχουν σε τέτοιες δράσεις και φυσικά είναι ξεκάθαρο πλέον ότι μπαίνει η κτίση πάνω από τον Δημιουργό. 

Αν ενδιαφέρονταν για το άϋλο και τον Άγιο Τριαδικό Θεό τόσο όσο ενδιαφέρονται για την οικολογία τότε η Ορθοδοξία θα άνθιζε παγκοσμίως και η φύση θα γινόταν σύμμαχος και συνεργάτης του ανθρώπου. Μάλλον τους αφήνει αδιάφορους το “Οὐκ ἐλάτρευσαν, τῇ κτίσει οἱ θεόφρονες, παρὰ τὸν κτίσαντα”.

To περιβάλλον μολύνεται κατά κύριο λόγο από τους πολυεθνικούς κολοσσούς αλλά μάλλον κανείς δεν μιλά γι’ αυτό και οι περισσότεροι εθελοτυφλούν. Και όχι μόνο εθελοτυφλούν αλλά ενοχοποιούν οτιδήποτε και οποιονδήποτε άλλο, εκτός από τα μεγαθήρια-εταιρείες. Και φυσικά για να γίνει το αφήγημα ακόμη πιο πειστικό, αλληλοβραβεύονται για τις δράσεις τους και τις πεποιθήσεις τους, οδηγώντας στον γκρεμό ολόκληρη την ανθρωπότητα. Τυφλός δε τυφλόν εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται”.

Εμείς λοιπόν, θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυτά που διδαχθήκαμε από τους Αγίους πατέρες μας και όχι από τους σημερινούς “μεταπατερικούς θολολόγους”. Οι Άγιοι μας ζούσαν αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον και σέβονταν τη δημιουργία, γιατί πρώτα σέβονταν και λάτρευαν ορθόδοξα τον Άγιο Τριαδικό Θεό, τον Δημιουργό των πάντων. Η μόνη τους μέριμνα ήταν να παραμείνει η ορθόδοξη πίστη ζωντανή και αμόλυντη. Χωρίς εκπτώσεις και αλλοιώσεις. Αυτοί είναι οι οδοδείκτες μας. 

Σεβόμαστε κάθε δημιούργημα του Θεού γιατί λατρεύουμε τον Δημιουργό μας. Για να αγαπήσεις λοιπόν εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Οι δέκα εντολές εμπλουτίζονται οικολογικά
Πράσινος ή Άγιος ο Βαρθολομαίος – Οικουμενιστικά πράσινα άλογα και πράσσειν άλογα
Oρθοδοξία και Οικολογία – Πατερικές θέσεις

Σχετικά άρθρα

Οικουμενισμός εντός των τειχών

Επαναλαμβάνονται οι αντικανονικές συμπροσευχές με αντιπροσωπείες εκατέρωθεν στις «πρωτόθρονες» εορτές Ρώμης και Φαναρίου Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr «Κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, 29 Ιουνίου, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.