Επικαιρότητα

«Βάλε την μάσκα και σιώπα»… [ΒΙΝΤΕΟ]

εικόνα άρθρου: «Βάλε την μάσκα και σιώπα»… [ΒΙΝΤΕΟ]

Θα ταπεινωθούμε σε ο,τιδήποτε αναδεικνύει την Παντοδυναμία του Άγιου Τριαδικού Θεού, γιατί μόνο τότε Εκείνος θα επιτρέψει να βρεθούν και οι σωστοί τρόποι διαχείρισης της οποιαδήποτε επιδημίας.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

“Βάλε εκεί μια μάσκα, ταπεινώσου και σιώπα…”. Μα τι μας θυμίζουν αυτά τα λόγια; Εμάς ως Κατάνυξη μας θυμίζουν εκείνη την πολυαγαπημένη φράση όλων των αγαπούληδων οικουμενιστών Επισκόπων, Ιερέων, ρασοφόρων και λαϊκών “εσύ μην μιλάς, κάνε υπακοή σε αυτά που σου λέει ο Δεσπότης σου, κλείσου στο κελί σου, κάνε προσευχή και σιώπα. Εσύ θα αλλάξεις τον κόσμο;”. Φράση χιλιοειπωμένη και μάλιστα τώρα άρχισε να ακούγεται και από χείλη αγιορειτών και μάλιστα ηγουμένων.

Είναι μια φράση που ακούσαμε πρόσφατα από τον Γέροντα Εφραίμ Ι.Μ. Βατοπεδίου Αγίου Όρους και φυσικά δεν εκπλαγήκαμε καθόλου. Είναι γνωστές οι θέσεις του και οι δηλώσεις του για το οικουμενιστικό άρωμα που αναδύουν και για τις εκπτώσεις που συχνά πυκνά επιτρέπει να γίνονται σε θέματα Πίστεως. Μας διαβεβαιώνει, λοιπόν, ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί το δόγμα και το ήθος της εκκλησίας φορώντας μάσκα και ότι όλες αυτές οι διαμαρτυρίες, που ακούγονται από το στόμα του ποιμνίου και τεράστιας μερίδας κόσμου, είναι απλά υπερβολές. 

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα σύντομο σχετικό απόσπασμα βίντεο από το κανάλι Kosmas Agrinio:

Πατρική συμβουλή μασκοφορίας από τον γέροντα της Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ

Αναρωτιόμαστε αν και στο Μοναστήρι, στο οποίο τον έβαλε ο Κύριός μας για να διακονήσει, επιτρέπει στους μοναχούς του να φορούν μάσκες εντός των Ιερών Ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας. Όταν οι μοναχοί της Μονής ασχολούνται ο καθένας με το διακόνημά του, πάλι φορούν μάσκα για να προστατευθούν από ιούς, γρίπες, μικρόβια και γαστρεντερίτιδες; Έχει δώσει ευλογία δηλαδή στους μοναχούς ή στα πνευματικά του παιδιά να φορούν όλοι μάσκα; Και η Παναγία; Τι κάνει η Παναγία στο Άγιο Όρος; Σταμάτησε να είναι η Ηγουμένη και η Προστάτιδα των μοναχών και των ηγουμένων; Δεν μπορεί να τους προστατέψει; Την παροπλίσατε Γέροντα Εφραίμ; Μήπως έχετε ξεχάσει με Ποιανής τις πρεσβείες βρεθήκατε εκεί και σε Ποιον αφιερώσατε την ζωή σας; Οι θαυματουργές Ιερές Εικόνες της Παναγίας που βρίσκονται στο Βατοπαίδι, μήπως έπαψαν να επιτελούν θαύματα; Να υπενθυμίσουμε την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας, η οποία έλαβε ειδική Χάρη από τον Θεό να θεραπεύει την φοβερή ασθένεια του καρκίνου. Μήπως δεν έχει την δύναμη να προστατέψει από έναν ιό; 

Μας προτρέπει, λοιπόν, να φορέσουμε μάσκα και ότι αυτό δεν είναι κάτι το μεμπτό και δεν επηρεάζει το δόγμα και το ήθος της Εκκλησίας. Συμφωνεί, δηλαδή, με τις προτροπές της άθεης και μασονοκίνητης κυβέρνησης να φοράμε μάσκα μέσα στο Ναό την ώρα των Ακολουθιών; Δηλαδή, πιστεύει ότι μέσα στην εκκλησία, στον Οίκο του Παντοδύναμου Θεού, πρέπει να φασκιωθούμε με φίμωτρο και υφάσματα, γιατί έτσι θα προστατευθούμε από μολυσματικά μικρόβια. Από πότε μια υφασμάτινη μάσκα αντικατέστησε την Θεία Χάρη; Από πότε μια μάσκα είναι αποτελεσματικότερη από την δύναμη της Κυρίας Θεοτόκου; Και από πότε οι συναθροίσεις μέσα στην Εκκλησία, υπό το άγρυπνο μάτι του Άγιου Τριαδικού Θεού, μεταδίδουν ασθένειες; Τα συναξάρια και η μέχρι τώρα πορεία της Ορθοδοξίας αυτά μας διδάσκουν; Αυτό που ισχυρίζεται, δεν αντιβαίνει στα δόγματα και στην διδασκαλία της Ορθοδοξίας μας; Είναι ο ιός δυνατότερος από τον Υιό; Αυτό δεν είναι ασέβεια, βλασφημία και κακοδοξία; Εκτός αν ήθελε να μας πει ο Γέροντας Εφραίμ ότι η μάσκα πρέπει να φοριέται μόνο έξω από την Εκκλησία. Και αν αυτό ακόμα μας προτρέπει, πόσο ταυτίζεται με τις οδηγίες των ειδικών της ιατρικής επιστήμης; Της κανονικής όμως ιατρικής επιστήμης κι όχι όλων εκείνων των εγκάθετων που υποχρεώνουν ακόμα και μωρά ή παιδιά να φορούν επί ώρες τις μάσκες, οι οποίες τελικά κάνουν τα παιδιά να ασφυκτιούν και να λιποθυμούν ή να γεμίζουν το στόμα και το δέρμα, με σταφυλόκοκκους, παθογόνα μικρόβια και ύποπτες δερματίτιδες. Να ταπεινωθούμε σε μέτρα που όντως θα μας βοηθήσουν και όχι σε μέτρα που θα μας φτωχοποιήσουν, θα μας εξοντώσουν και θα μας θέσουν εκτός της λειτουργικής ζωής της εκκλησίας μας. Ένα μέτρο που θα μας κάνει να αμφισβητούμε την Παντοδυναμία τους Χριστού μας, δεν αποτελεί θεάρεστο μέτρο και αντιβαίνει στην διδασκαλία της Εκκλησίας μας. Οπότε δεν το υιοθετούμε και δεν σιωπούμε.

Και αν ακόμη μας λέτε, Γέροντα Εφραίμ, να υπακούσουμε την Πολιτεία και να φοράμε όλη μέρα μάσκα εκτός του Ναού, είναι λάθος και ρωτήστε όχι τους τηλεοπτικούς γιατρούς, αλλά όλους εκείνους που δουλεύουν νυχθημερόν και άγρυπνοι στις ΜΕΘ και απειλούνται να μην χάσουν την δουλειά τους, αν αρθρώσουν τα προφανή. Ότι, δηλαδή, συνήθως η μάσκα δεν φοριέται σωστά από τον κόσμο, οπότε ουσιαστικά ακυρώνεται η χρήση της (επιμολύνεται κλπ), δεν είναι εύχρηστη – ευχάριστη για συνθήκες εκτός χειρουργείου, δηλαδή στην καθημερινή ζωή (υψηλή θερμοκρασία, υγρασία, έντονη κίνηση κλπ). Στο χειρουργείο ο γιατρός τη φοράει σε συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας, σχετικά χαμηλές, που δεν τον δυσκολεύουν, δεν τη φοράει πολλή ώρα, τη φοράει στατικά γενικά και την έχει συνηθίσει. Δεν είναι το ίδιο. Άλλο να φοράς για λίγο την μάσκα από το αεροδρόμιο μέχρι το αεροπλάνο και άλλο είναι να την φοράς για ώρες ατελείωτες στη δουλειά, στο διακόνημα και στην καθημερινή εργασία. Άλλο η καθημερινή υγιεινή και το φυσιολογικό πλύσιμο των χεριών και άλλο η συνεχής χρήση των αντισηπτικών, που έχουν ως αποτέλεσμα να καταστρέφουμε τη φυσιολογική χλωρίδα των χεριών και να γινόμαστε πιο ευαίσθητοι σε οτιδήποτε.

Συμπερασματικά, λοιπόν, ας έχουμε μάτια και αυτιά ανοιχτά, για να μπορούμε να ξεχωρίζουμε αυτό που συμφέρει την ψυχή μας και ταυτίζεται με το Θείο θέλημα. Έξω οι μάσκες, τα αντισηπτικά και οι κορδέλες απαγόρευσης από τους Ιερούς Ναούς. Η μάσκα να φοριέται με σύνεση και μόνο όταν είναι απαραίτητο από τον γενικό πληθυσμό. Θα ταπεινωθούμε σε ο,τιδήποτε αναδεικνύει την Παντοδυναμία του Άγιου Τριαδικού Θεού, γιατί μόνο τότε Εκείνος θα επιτρέψει να βρεθούν και οι σωστοί τρόποι διαχείρισης της οποιαδήποτε επιδημίας.

Συμπληρωματικά προτείνουμε στον καθηγούμενο της Βατοπαιδίου να προμηθευτεί και να μελετήσει το νέο βιβλίο του πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση με τίτλο: Εκκλησία και Κορωνοϊός, όπου αποδεικνύει πως είναι προσβολή της ιερότητας και των δογμάτων των Ναών, τα μέτρα εντός τους (κορδέλες, μασκοφορία, απαγόρευσης Λατρείας και Θείας Κοινωνίας). Ακολουθεί σχετικά απόσπασμα:

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο γ. Εφραίμ Βατοπαιδινός σε σχέση με την υποδοχή του Πάπα στην Ελλάδα αιρετίζει……
– Ανυπόφορη πια η πνευματική δυσκαμψία και τυφλότητα του Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού
Ο πόθος της συνάντησης Βαρθολομαίου-Πάπα νικά τον φόβο του κορωνοϊού
Εκείνο το ΟΧΙ λαχταράμε να ακούσουμε
Η Θεσσαλονίκη: μέτρα προφύλαξης από… τον Πολιούχο μας και τον Πατριωτισμό μας
Ο Άγιος Δημήτριος σώζει την Θεσσαλονίκη από λοίμωξη χειρότερη του κορονοϊού
Νέα Τάξη στην Εκκλησία. Πλανώνται και οι πιο ευσεβείς [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
Όχι θιασώτης και της αιρέσεως του Επισκοποκεντρισμού, Σεβασμιώτατε Γόρτυνος!
– Διάβημα Μητρ. Αμβροσίου προς Βαρθολομαίο και Επισκόπους για τη μάσκα στους ιερούς ναούς
– Αναρωτιέται ο λαός: “πού είναι η Εκκλησία;”
– Δύο αγωνιστές μητροπολίτες παίρνουν Ορθόδοξη θέση για τις μάσκες στους Ναούς

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.