Μέτοικος

Βαράνε διάλυση στην αδελφότητα Λυδία

εικόνα άρθρου: Βαράνε διάλυση στην αδελφότητα Λυδία
Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

… Μετά την κοίμηση του γέροντα Θεόφιλου, ο διάβολος, ο μισόκαλος και παμπόνηρος, άναψε το «φανάρι» του μέσα στην γυναικεία αδελφότητα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το 1965 ένας φωτισμένος ιερομόναχος, ο Θεόφιλος [κατά κόσμο Θεόδωρος] Ζησόπουλος έβαλε τα θεμέλια, υλικά και, πρωτίστως πνευματικά, της Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος ΛΥΔΙΑ.

Έκτοτε, με κόπους και θυσίες, η αδελφότητα Λυδία προόδευσε. Το ακμαίο ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό όραμα του γέροντα Θεόφιλου ήταν η κινητήρια δύναμη της αδελφότητας, που οργάνωσε τη φιλοξενία χιλιάδων παιδιών από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, ίδρυσε παιδικές κατασκηνώσεις, ραδιοφωνικό σταθμό και το τηλεοπτικό δίκτυο προκειμένου ο λόγος του Ευαγγελίου να φτάνει έως και τα ακρότατα όρια του τετραπέρατου κόσμου.

Στο ενδιάμεσο των προσπαθειών αυτών λειτούργησαν οι εκδόσεις «Λυδία», αυξάνοντας κατακόρυφα τα έσοδα της αδελφότητας που έγιναν πολυζήλευτα, όχι βεβαίως τόσο όσο η αξία του παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικού σταθμού για τον έλεγχο του οποίου «σφάζονται» δεσποτάδες.

Μετά την κοίμηση του γέροντα Θεόφιλου, ο διάβολος, ο μισόκαλος και παμπόνηρος, άναψε το «φανάρι» του μέσα στην γυναικεία αδελφότητα, διότι ο οικονομικός πλούτος της αδελφότητας είναι ξακουστός έως και τα στενά του Βοσπόρου, όπου λατρεύουν από την εποχή του χρυσόμαλλου δέρατος, κάθε μορφή ευμάρειας και εξεζητημένης προβολής.

Ο νέος «πνευματικός» καθοδηγητής της αδελφότητας ιερομόναχος Νικάνορας Παπανικολάου, ηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδας Σπαρμού, που υπάγεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (τυχαίο;) σπαράσσει την αδελφότητα καθώς, το λιγότερο δεν είναι σε θέση να εξομαλύνει τις «απρόοπτα» ανακύψασες «διαφορές» μέσα στην αδελφότητα, μεταξύ εκείνων που έχουν εγγεγραμμένη μέσα τους την πνευματική παρακαταθήκη του γέροντα κυρού Θεόφιλου και, των νέων που εμφορούνται από οικουμενιστικό φρόνημα και ακολουθούν έναν ιερομόναχο, ηγούμενο Μονής που ελέγχεται από το Φανάρι.

Η διαμάχη παλαιών και νέων αδελφών, με αφορμή μια σαφώς κατευθυνόμενη αντικαταστατική προσπάθεια των «νέων» και, με οικουμενιστικές αντιλήψεις αδελφών, να χειραγωγήσουν τις εσωτερικές εκλογές στην αδελφότητα ΛΥΔΙΑ και, εκείνων που υποστηρίζουν την εφαρμογή των καταστατικών διατάξεων που έγιναν από τον μακαριστό γέροντα Θεόφιλο, κατέληξε στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Εκεί το «φανάρι» των νέων αδελφών, από το φύσημα δίκαιης πνοής έσβησε.

Μετά τη Δικαστική απόφαση, που καταδικάζει τις αυθαίρετες προσπάθειες μιας φράξιας νέων αδελφών να γίνουν αυτές και, για λογαριασμό ποιού; Οι μόνες κυρίαρχες και με λόγο στην αδελφότητα, εκτυλίχτηκαν σκηνές απείρου κάλλους στην κεντρική είσοδο του κτηριακού συγκροτήματος της αδελφότητας.

Απ’ έξω και, στο δρόμο, οι αδελφές που δικαιώθηκαν από την Ελληνική Δικαιοσύνη, πίσω από την κλειστή πόρτα τα «σβησμένα φαναράκια του Βοσπόρου» φώναζαν προσβλητικά συνθήματα!

Επιτέλους, επενέβη η ελληνική αστυνομία, αποκατέστησε την τάξη και περιόρισε την έκταση της ντροπής!

Θλιβερό το γεγονός της κατευθυνόμενης (;) διαμάχης, που έφτασε στα όρια σχεδόν διάλυσης της αδελφότητας.

Σκανδαλίζονται ψυχές!

Ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, είναι ανάγκη να επέμβει, όπως δυναμικά επενέβη και σε άλλα μοναστήρια της επισκοπικής του περιφερείας, όπου «πνευματικοί» έσπειραν κάτι παραπάνω από διχόνοια στις αδελφότητες.

Πριν το κακό γίνει αθεράπευτο και, ο καπνός από το σβησμένο φανάρι βρομίσει τις ψυχές των χριστιανών, ο Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγος πρέπει να απομακρύνει τον σπορέα οικουμενιστικών ζιζανίων, τον υπεύθυνο διαιρέσεως της αδελφότητας.

Είναι επείγουσα ανάγκη να αποκατασταθεί η τάξη και ηρεμία ανάμεσα στις αδελφές που, πρέπει να επιλέξουν τη συνέχιση του ιεραποστολικού έργου και οράματος του γέροντα Θεόφιλου, από το να γίνουν κατευθυνόμενα όργανα του οικουμενισμού στην υπηρεσία του Φαναρίου.

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Τα παπικά πυροτεχνήματα για την ειρήνη στην Ουκρανία

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη. Το Βατικανό παίζει κρυφτό με την ειρήνη στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα στείλει απεσταλμένους του σε Ρωσία και Ουκρανία ενώ και τα δύο μέλη δηλώνουν άγνοια γι’ αυτές του τις ενέργειες

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.