Επικαιρότητα

Βαρθολαμαίος για ουκρανικό: Συγκινήθηκα με την επιστολή Ιερώνυμου-Αναμένομεν αναγνώριση κι από τις άλλες εκκλησίες

εικόνα άρθρου: Βαρθολαμαίος για ουκρανικό: Συγκινήθηκα με την επιστολή Ιερώνυμου-Αναμένομεν αναγνώριση κι από τις άλλες εκκλησίες

“Συγκινήθηκα όταν διάβασα το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου” είπε σήμερα το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την επιστολή Ιερώνυμου προς Επιφάνιο για την αναγνώριση της νέας ουκρανικής εκκλησίας.
«Αναμένομεν την συνέχεια κι από άλλες αδελφές εκκλησίες, συνέχεια που σίγουρα θα έρθει» εξέφρασε την βεβαιότητα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε απόψε, στον Μέγας Εσπερινό της εορτής για την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που τελέστηκε στον φερώνυμο Ιερό Ναό Πύλης Αδριανουπόλεως.

Στην ομιλία του ο Πατριάρχης αναφέρθηκε επίσης και στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία παραμένει επί 48 χρόνια κλειστή, πράγμα που αποτελεί αδικία, όπως τόνισε ο Πατριάρχης και παραβίαση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στον Πατριάρχη προσέφερε ως δώρο μία εικόνα της Παναγίας, ο Επίσκοπος Ερυθρών κ. Κύριλλος, Ηγούμενος της Χάλκης και υπεύθυνος του Ναού. Η εικόνα αποτελεί καρπό του Εργαστηρίου Αγιογραφίας που λειτουργεί στον Ναό του Αγίου Γεωργίου, υπό την επίβλεψη του Μοναχού Νικολάου Διονυσιάτη.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.