εικόνα άρθρου: Βαρθολομαίος: η ένωση είναι εντολή! 
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

“…ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απολαμβάνει έναν στενό δεσμό με τον Πάπα Φραγκίσκο…”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συνέντευξή του στην παπική ιστοσελίδα “The Pillar” (=πυλώνας), που πραγματοποιήθηκε μέσω email, μίλησε για την επικείμενη επίσκεψή του στη Βρετανία, τον πόλεμο της Ουκρανίας, τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και την αναζήτηση της χριστιανικής ενότητας.

Το δημοσίευμα της “The Pillar”, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Με το παρατσούκλι «Πράσινος Πατριάρχης», λόγω της παθιασμένης δέσμευσής του στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απολαμβάνει έναν στενό δεσμό με τον Πάπα Φραγκίσκο”.

Αφήνουμε προς το παρόν στην άκρη, το μέγα ζήτημα του Ουκρανικού, για το οποίο ο ίδιος ο κ. Βαρθολομαίος έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ας μιλά για “αδικαιολόγητη αιματοχυσία”, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε στη συνέντευξη αυτή, είναι ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ομολογεί πως την ένωση την θεωρεί εντολή. Απροϋπόθετα και άνευ όρων!!!

Εκεί να επιμείνουμε και να προσέξουμε αυτά τα λόγια του κ. Βαρθολομαίου: 

Αν δεν μοιραζόμαστε την ελπίδα και τη λαχτάρα για πλήρη κοινωνία, τότε δεν μπορούμε πραγματικά να πούμε ότι είμαστε μαθητές του Χριστού. Η ένωση και η κοινωνία είναι εντολή του ίδιου του Κυρίου, ο οποίος – τη νύχτα που προδόθηκε – προσευχήθηκε με δάκρυα ώστε οι μαθητές του να είναι ένα ( Ιωάννης 17:21 ). Ο διάλογος και η συμφιλίωση δεν είναι προαιρετικές για εμάς. Είναι οδηγίες και εντολές.

Περιττό να πούμε ότι παραμένουν εμπόδια, τόσο εκκλησιαστικά όσο και θεολογικά. Όμως, στη δεκαετία του 1960, δημιουργήσαμε τον «διάλογο της αγάπης» με τον οποίο οι δύο εκκλησίες μας αντάλλαξαν επισκέψεις και επικοινωνίες με σκοπό να διαλύσουν τις παρεξηγήσεις και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Και το 1980, ξεκινήσαμε τον «διάλογο της αλήθειας», όπου ως αδελφές εκκλησίες συνεχίζουμε να συζητάμε για θέματα που μας ενώνουν και μας χωρίζουν σε μια προσπάθεια να διακρίνουμε τρόπους για το κοινό μας ταξίδι προς τα εμπρός.

ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Δεν είναι ψιλά γράμματα: Συλλείτουργο σχισματικών Ουκρανών με παπικό “ιερέα” 
Την ένωση με τον Παπισμό κρύβει το ουκρανικό ζήτημα
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 34ον)
ΟΛΟΚΛΗΡΗ H ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου»

Σχετικά άρθρα

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.