Επικαιρότητα

Βασιλικότερος του βασιλέως

εικόνα άρθρου: Βασιλικότερος του βασιλέως

Μαέστρος τελικά ο σατανάς. Τα κατάφερε μια χαρά και έπεισε μεγάλη μερίδα κόσμου, κλήρου και λαού, να μην προσέρχεται στις Ιερές Ακολουθίες, χρησιμοποιώντας αυτό το άθλιο επιχείρημα.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κι όμως! Βρέθηκε Επίσκοπος ο οποίος ξεπερνάει σε ζήλο ακόμη κι αυτό τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Είναι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος, ο οποίος υπερθεματίζει για το ζήτημα χρήσης μασκών ακόμα και μέσα στον Ιερό Ναό την ώρα των Ιερών Ακολουθιών. Σε τελευταία του συνέντευξη υποστηρίζει ότι, λόγω αύξησης των κρουσμάτων (σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις της κυβέρνησης και του ΕΟΔΥ), τα μέτρα υγιεινής μέσα και έξω από τις Εκκλησίες θα πρέπει να εφαρμόζονται με ακόμη αυστηρότερο τρόπο. Εκτός από αυτό, απαγόρεψε ακόμη και τις λιτανείες μέχρι τέλος Αυγούστου. Βασιλικότερος του βασιλέως λοιπόν! 

Τι να σχολιάσει κανείς γι’ αυτές του τις δηλώσεις; Είναι προφανές ότι έχει χαθεί το μέτρο… Χωρίς ίχνος πνευματικότητας και πίστης, συνεχίζει να υπονοεί ότι μέσα στον Οίκο του Δεσπότη Χριστού κολλάς μικρόβια και ιούς, παροτρύνοντας τους πιστούς να φορούν χειρουργικές μάσκες και να απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικά υγρά. Την ίδια στιγμή δίνει εντολή να σταματήσουν οι λιτανείες, το μόνο ίσως μέσο το οποίο κατατροπώνει ιούς και μικρόβια πάσης φύσεως (με πρώτα αυτά της ασέβειας και της βλασφημίας) στους δρόμους των πόλεων, των κωμοπόλεων και των χωριών. Επίσης τολμάει να εξισώνει τις διάφορες συναθροίσεις και συνάξεις με αυτές που τελούνται εντός του ιερού χώρου της Εκκλησίας, τις Ιερές Ακολουθίες. 

Με τους πιστούς να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα υγιεινής μέσα στους ιερούς Ναούς, να αναγκάζονται να κυκλοφορούν σχεδόν παντού με μάσκες προσώπου και ενώ η θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα φτάνει γύρω στους 35-40 βαθμούς Κελσίου, και κινδυνεύοντας από άλλα νοσήματα ή ασφυξία πολύ περισσότερο παρά από το νέο ιό, έχουν να υποστούν και την έλλειψη κοινής λογικής και Πίστης από τους ίδιους τους Επισκόπους τους. Ποιος θα τους στηρίξει στην αγωνία και το φόβο τους; Πώς να το δεχτούμε αυτό και πόσο υπομονή ή υπακοή μπορούμε να κάνουμε, όταν ακούμε τέτοιες ασέβειες από επισκοπικά χείλη; Πώς να υπομείνουμε και να ανεχτούμε να αμφισβητείται η παντοδυναμία του Άγιου Τριαδικού Θεού; Πώς μπορεί να επιτρέψει ο Κύριος και Ιατρός όλων να νοσήσει ή να μείνει απροστάτευτο το ποίμνιό Του μέσα στον Οίκο Του, όταν προσέρχεται με πίστη και αγάπη προς το Δημιουργό του; Το ορθόδοξο DNA μας αντιδρά, βοά, όταν προσπαθούν να μας επιβάλλουν υπακοή σε αντίχριστες και ασεβείς αποφάσεις. 

Τελικά δε θα χρειαστεί να κλείσουν από την κυβέρνηση και τον ΕΟΔΥ οι ιεροί Ναοί για την γιορτή της Παναγίας μας και όχι μόνο. Γιατί πολύ απλά οι ίδιοι οι Ιεράρχες έχουν κατατρομοκρατήσει τον πιστό λαό με ιστορίες νοσηρές περί μολυσμού του ποιμνίου μέσα στο Ναό από ιούς και μικρόβια, κι έτσι το αναγκάζουν να μένει μακριά από τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας, γιατί απλά φοβάται. Μαέστρος τελικά ο σατανάς! Τα κατάφερε μια χαρά και έπεισε μεγάλη μερίδα κόσμου, κλήρου και λαού να μην προσέρχεται στις Ιερές Ακολουθίες, χρησιμοποιώντας αυτό το άθλιο επιχείρημα. Ή θα τους απομακρύνει φυτεύοντας τους το λογισμό της απιστίας και της αμφιβολίας ή θα τους επιτρέψει να συμμετέχουν στις ιερές Ακολουθίες φορώντας όλο αυτό τον εξευτελιστικό εξοπλισμό (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά), για να λοιδορηθεί ο Άγιος Τριαδικός Θεός. Θα του επιτρέψουμε και θα γίνουμε συνέταιροι του σ’ αυτήν την φαρσοκομωδία;

Πώς μπορούμε να συμμετέχουμε σε τέτοια φριχτά θεάματα; Λένε πολλοί: “μα πώς θα γίνει; Πρέπει να πάμε να κοινωνήσουμε και να πάρουμε τη Θεία Χάρη, έστω κι έτσι, μασκοφορεμένοι”. Πώς είναι δυνατόν να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να παίρνουμε αντίδωρο μέσα σε πλαστικά σακουλάκια ή να μεταλαμβάνουμε με χειρουργικές μάσκες; Εμπαίζεται ο Χριστός και εμείς το ανεχόμαστε και δεν μας κυριεύει αγανάκτηση και στεναχώρια που Τον θλίβουμε και Τον γεμίζουμε οργή; Αρνούμαστε κατηγορηματικά να συμμετέχουμε στη Θεία Λειτουργία και στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όταν το μυαλό μας κουδουνίζει από λογισμούς απιστίας. 

Εμείς ως Κατάνυξη το έχουμε πει πολλές φορές, και θα τα ξαναπούμε όσες φορές χρειαστεί. Από την Εκκλησία κολλάς μόνο Υιό και όχι ιό και είναι απιστία και βλασφημία να νομίζεις ότι ο Χριστός θα σου μεταδώσει μικρόβια στο σπίτι Του. Το ζητούμενο είναι μόνο να μεταλάβουμε έτσι απλά, χωρίς προϋποθέσεις, ή να διατηρηθεί η Πίστη στο ακέραιο, όπως την παραλάβαμε από τον ίδιο το Χριστό, τους Αγίους Αποστόλους, τις Οικουμενικές Συνόδους και το νέφος των Αγίων και των Μαρτύρων; Αν ο Κύριος βλέπει τον αγώνα μας να παλεύουμε τις αμαρτίες μας στην ορθή πίστη και να προσπαθούμε να υπερασπιστούμε τους Ιερούς Κανόνες και το Ευαγγέλιο Του, δε θα μας προσφέρει απλόχερα, μυστικώ τω τρόπω, τη Χάρη Του;

Συμπερασματικά, κλείνουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες της απιστίας και της βλασφημίας, ορθώνοντας ανάστημα σε οτιδήποτε αντιπατερικό και ανορθόδοξο, υπακούοντας μόνο στον Άγιο Τριαδικό Θεό και τους Αγίους Του. Πειθαρχείν δει Θεώ μάλλον ή ανθρώποις, αγαπητοί κύριοι Ιεράρχες!


Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
π.Θεόδωρος Ζήσης, Είναι βλασφημία να φορούμε μάσκες μέσα στην Εκκλησία [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
π.Θεόδωρος Ζήσης, Η μάσκα μέσα στο Ναό προσβάλει την ιερότητα του ιερού χώρου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο εκκλησιασμός και η παράδοση θα εκλείψουν μερικώς ή και… ολικώς!
– Τα κουταλάκια και οι χαρτοπετσέτες είναι για τα κόλλυβα και τις ψυχές των κεκοιμημένων! ΟΧΙ για την Θεία Κοινωνία!!
– Οι μωρίες, οι ασέβειες, οι βλασφημίες και οι ανοησίες καλά κρατούν!
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Γιατί δε θέλουμε να ξαναπάμε σε αυτή την εκκλησία
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Έκπληξη! Ανησυχία! Θυμός! Απογοήτευση! σχετικά με τα μέτρα που αποφάσισε η ΔΙΣ στην 1η συνεδρία Μαΐου
– Ή μένεις στον Ι. Ναό με μάσκα ή καταφεύγεις σε άλλες θεάρεστες λύσεις, όπως της ευλογημένης αποτείχισης
– Συνοδικά παραμύθια…
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.