Επικαιρότητα

Βατικανό: Σε «τσίρκο» μετέτρεψαν θρησκευτική εκδήλωση παρουσία του Πάπα (βίντεο)

εικόνα άρθρου: Βατικανό: Σε «τσίρκο» μετέτρεψαν θρησκευτική εκδήλωση παρουσία του Πάπα (βίντεο)

… στο Βατικανό για το 2020 και στην πρώτη επαφή του Πάπα με τους πιστούς, σκέφτηκαν να κλείσουν την εκδήλωση με ένα… τσίρκο, το τσίρκο Aqua

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στον Παπισμό έχουμε απόκλιση από την ορθόδοξη Εκκλησιολογία· δίνεται μεγάλη σημασία στον θεσμό του Πάπα, ο οποίος Πάπας υπέρκειται ακόμη και από αυτές τις Οικουμενικές Συνόδους. Σύμφωνα με την λατινική θεολογία η αυθεντία της Εκκλησίας υπάρχει τότε μόνον όταν στηρίζεται και εναρμονίζεται με την θέληση του Πάπα. Σε αντίθετη περίπτωση εκμηδενίζεται…

Ο Παπισμός είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Άλλη θεολογία, άλλη κοσμολογία, άλλη ανθρωπολογία, οι οποίες οδηγούν σε διαφορετική βιοθεωρία, διαφορετική κουλτούρα διαφορετικό πολιτισμό και επομένως σε μια εντελώς διαφοροποιημένη νοοτροπία που καταλήγει σε μια ξένη, ως προς την ορθόδοξη, πνευματικότητα και καθημερινότητα του ανθρώπου.

Διαβάσαμε στο pronews.gr:


Βατικανό: Σε «τσίρκο» μετέτρεψαν θρησκευτική εκδήλωση παρουσία του Πάπα (βίντεο)

Σε «τσίρκο» μετέτρεψαν το Βατικανό κατά τη διάρκεια της πρώτης επαφής της χρονιάς του Πάπα με τους πιστούς που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη Τετάρτη του νέου έτους.

Η Τετάρτη είναι η ημέρα που παραδοσιακά ο Πάπας δέχεται στο Βατικανό πιστούς προκειμένου να συναντηθεί μαζί τους.

Η πρώτη περίσταση όμως κάθε χρόνο έχει την έννοια της γενικής συνάθροισης στο κτίριο της «γενικής ακρόασης» (udienza generale).

Κάποιοι όμως σκέφτηκαν στο Βατικανό για το 2020 και στην πρώτη επαφή του Πάπα με τους πιστούς να κλείσουν την εκδήλωση με ένα… τσίρκο, το τσίρκο Aqua, που δεν είναι ιταλικό, αλλά θα βρίσκεται στη Ρώμη μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, για εμφανίσεις, ενώ έχει προγραμματιστεί να επισκεφθεί και την Ελλάδα.

Χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα με την συμπαθή κατά τα άλλα κατηγορία εργαζομένων σε τσίρκο, (πρόκειται για μια εργασία επίπονη, δύσκολη και πολλές φορές επικίνδυνη) εντούτοις η επιλογή από κάποιους (ο πρωθυπουργός λαμβάνει τις αποφάσεις αυτές) μέσα στο Βατικανό (πιθανότατα ο Πάπας να ενημερώθηκε την ίδια ημέρα για την παρουσία ενός τέτοιου θεάματος) προκαλεί α μη τι άλλο αλγεινή εντύπωση.

Και όλα αυτά που; Στο διαβόητο κτίριο των γενικών ακροάσεων το οποίο σε τίποτα δε θυμίζει κάποιο κτίριο θρησκευτικών τελετών και δη χριστιανικών. Το αντίθετο μάλιστα. Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο έχει σχεδιαστεί ως το κεφάλι ενός ερπετού.

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικό βίντεο του ROME REPORTS in English.

Σε «τσίρκο» μετέτρεψαν θρησκευτική εκδήλωση παρουσία του Πάπα

Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.