Επικαιρότητα

Βάζουν την ουρίτσα τους οι ΡΟΤΑΡΥ: Έπιασαν στη φάκα τη μητρόπολη

εικόνα άρθρου: Βάζουν την ουρίτσα τους οι ΡΟΤΑΡΥ: Έπιασαν στη φάκα τη μητρόπολη

Δεν προλαβαίνουμε να πούμε για τον Κερκύρας “Δόξα σοι ο Θεός” και απανωτά αναφωνούμε “Βόηθα Παναγιά”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Διαβάσαμε ανάρτηση του ιερέως της Ι.Μ. Κερκύρας, πρωτ. Γεώργιου Μπογδάνου, η οποία δημοσιεύτηκε με τίτλο: “Επανατοποθετήθηκε το προσκυνητάρι της Αγίας Βαρβάρας στα ψαράδικα”, σχετική με την επανατοποθέτηση του προσκυνηταριού στα Ψαράδικα, στην Κέρκυρα. Χαρακτηριστική η φράση του συγκεκριμένου πατρός που αποδεικνύει τη διάβρωση του ράσου στην Κέρκυρα: “ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας για την χρηματοδότηση. Χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το σπουδαίο έργο αυτό…” Είναι αλήθεια, πως αν και τα λόγια του μοιάζουν όμορφα, στην πραγματικότητα είναι δηλητηριώδη και τελικά φανερώνουν την προτίμηση των νεωτεριστών πατέρων σε μία αλλοιωμένη πίστη και όχι στην ανόθευτη Ορθοδοξία. Αυτή την Ορθοδοξία λοιπόν, για την οποία δε λογαριάζουν ούτε αξιώματα, ούτε φόβο όσοι αγαπούν το Χριστό και Τον ομολογούν.

Σήμερα, οι περισσότεροι δυστυχώς, χωρίς την «κουτσουλιά» δεν μπορούν. Για παράδειγμα, ενώ αρθρώνουν λόγο ορθόδοξο, ξάφνου παύουν να ορθοτομούν τον Λόγο της Αληθείας και προτιμούν να τον νοθεύσουν με ανακρίβειες, τις λεγόμενες «κουτσουλιές». Κι όμως, ούτε βοήθεια χρειαζόμαστε οι χριστιανοί, ούτε ευλογία είναι η οποιαδήποτε βοήθεια από αιρετικούς, από Μασόνους, από Εβραίους κ.ο.κ.

Δεν θέλουμε καμία βοήθεια από έναν οργανισμό που συνδέεται με τη θρησκεία της Μασονίας, η οποία είναι επισήμως καταδικασμένη, ως ασυμβίβαστη με τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία. Πρόσφατη εγκλύκλιος της Εκκλησίας της Ελλάδας, αν και ελεγχόμενη, αναφέρει ότι οι ιεράρχες και οι ιερείς πρέπει να απέχουν από κάθε εκδήλωση με τους ΡΟΤΑΡΥ. Η εγκύκλιος προκάλεσε την αντίδραση των ΡΟΤΑΡΥ Ελλάδας. Στο τέλος του άρθρου μας δείτε τους σχετικούς συνδέσμους και κυρίως τη συνέντευξη του οσιολογιωτάτου μοναχού π. Σεραφείμ Ζήση.

Όλοι μας γνωρίζουμε, πως μία τέτοιου είδους βοήθεια από τους εχθρούς του Χριστού μας, έχει καταστροφικές συνέπειες. Τι κι αν τα γεγονότα το αποδεικνύουν; Τι κι αν οι Άγιοι το δείχνουν με θαύματα; Τι κι αν οι θεοφόροι Πατέρες το δίδαξαν; Τι κι αν οι Άγιοι Γέροντες το επαναλαμβάνουν; Δυστυχώς, η μεταπατερική και μεταλλαγμένη αγάπη, αφήνει στην άκρη τις εντολές του ίδιου του Χριστού και υπακούει στους νόμους του παγκόσμιου άρχοντα.

Ίσως ο Μητροπολίτης Κερκύρας και όλοι, θα πρέπει να  ξεκαθαρίσουν πια την κατάσταση και να ακολουθήσουν σταθερή γραμμή. Δε γίνεται το πρωί να είμαστε παραδοσιακοί και το βράδυ οικουμενιστές. Δε γίνεται τη μια μέρα να ομολογούμε Χριστό και την άλλη να συμφωνούμε με το διάβολο. Δεν είναι τίμιο σε κάποιο κήρυγμα να ακούμε λόγια αγιοπατερικά και μετά σε άλλες δηλώσεις, να κάνουμε προξενιά με αιρετικούς, ρόταρυ και ό,τι άλλο προκύψει στο όνομα μιας αγάπης που είναι αποδεδειγμένα δαιμονική. Και εν τέλει, εάν δεν το ξεκαθαρίσουν οι Μητροπολίτες, τότε ο πιστός λαός οφείλει να ξεκαθαρίσει τη δική του θέση απέναντί τους.

Οι Άγιοι ομολογούν ότι αισθανόταν βρώμα και δυσωδία, όταν τους πλησίαζαν αιρετικοί και άλλοι που είχαν αιρετικές πεποιθήσεις, ακόμα και χωρίς να το έχουν καταλάβει. Η βρώμα και η δυσωδία της «κουτσουλιάς» με όμορφα λόγια δεν καλύπτεται. Ο Θεός δεν ευλογεί τα έργα των χειρών όσων ευλογούν τους εχθρούς Του. Ο Θεός δεν εμπαίζεται!


Δείτε σχετικά:
Ο μητροπολίτης Κέρκυρας για την παγκοσμιοποίηση και την πανθρησκεία
Πού οφείλεται η νέα ελευθεροστομία και η παρρησία του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου;
Απαράδεκτο και οικουμενιστικό Δελτίο Τύπου της Ι. Μ. Κέρκυρας!
Το Ρόταρυ απαντά για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου με επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο
– Η ΔΙΣ για τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας
Σχολιασμός Μοναχού Σεραφείμ Ζήση περί της αποφάσεως της ΔΙΣ για Ρόταρυ και Λάιονς [mp3 2020]
– Προκαλούμε το μητροπολίτη Κορίνθου να πάρει δημόσια θέση για τους Ρόταρυ, τους οποίους ευλογεί…
«Μέλη του Ρόταρυ είναι στελέχη του Τεκτονισμού»
Ο μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος δεν έχασε την ευκαιρία να προωθήσει πλανεμένη θεωρία
Εθιμοτυπική Επίσκεψη στον Μητροπολίτη από το Δ.Σ. της Λέσχης Lions Κατερίνης

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.